Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

10 gewoonten die u gelukkig kunnen maken

Hoe simpel het leven wel kan zijn

 1. sonja
  Gelukkige mensen zijn niet gelukkig geboren. Sommige hebben meer voordeel dan anderen, maar al bij al maken we grotendeels nog zelf ons geluk. Mensen die het geluk nastreven houden er dan ook bepaalde gewoontes op na. Eigenlijk is het de omgekeerde levenswijze van wat ongelukkige mensen doen. Als u dus het omgekeerde van een depressief of ongelukkig mens gaat toepassen zal u zien dat het niet zo moeilijk is om gelukkig door het leven te gaan. Hoeveel tegenslagen u ook heeft meegemaakt maakt niet uit! Het is wat u doet wanneer deze uitdagingen zich manifesteren wat van het grootste belang zal zijn. Gelukkige mensen hebben ook tegenslagen in hun leven. U moet niet denken dat ze een beschermengel bezitten die hun van alles wat niet goed is zal beschermen. Ze kennen gewoon de geheimen om gelukkig te zijn door bepaalde handelingen op een constante basis te blijven uitvoeren. Hun leven zal niet van deze tegenslagen afhangen, het zal enkel hun manier van aanpak doen wijzigen. Zoekend naar een oplossing zullen ze problemen die op hun afkomen oplossen. Ze weten ook dat klagen en zagen niets zal opbrengen. Als ze daarentegen leren van hoe ze een tegenslag kunnen omzetten in succes zal een glimlach nooit ver weg zijn.

  Wees dankbaar voor wat je hebt:

  Veel mensen kijken naar wat ze willen maar staan nooit stil bij het feit van wat hun al gegeven is. We hebben allen zoveel om dankbaar voor te zijn, doch laten we dit weinig tot niet merken. Probeer van elke dag iets te maken omdat je weet dat deze nooit meer zal terugkomen. Beschouw niet alles in het leven als normaal. Sommige dingen die je hebt of verkregen hebt zijn echt wel de moeite. Denk daar dan ook is regelmatig over na. Dagelijks zou je enkele dingen moeten kunnen opnoemen waar je echt dankbaar voor bent. Door het gevoel van dankbaarheid op te roepen zal je zien dat je jezelf in een positieve staat zal wentelen. Vanaf hieruit is alles mogelijk.

  Vergeet niet te lachen:

  Lachen is zo mooi en wordt zo weinig gebruikt. Het is een typisch, menselijke eigenschap die zowel u als anderen gelukkig kan maken. Wees bescheiden en denk niet dat je het warm water hebt uitgevonden. Neem het leven in het algemeen niet doodserieus en durf met veel te lachen. Niets of niemand kan ook maar aan de perfectie tippen. Waarom zou je dan moeite doen om dit resultaat te behalen? Wees bescheiden en vertel regelmatig is een mop. Een mens met humor wordt overal gewaardeerd.

  Mediteer uw zorgen weg:

  Door elke dag een beetje tijd voor jezelf te nemen heb je de kans om je huidige levensloop te evalueren. Op een rustige locatie kan je dan ook helemaal Zen worden. Elke mens hoort op tijd en stond te mediteren. Het geeft ons brein en lichaam positieve prikkels waardoor we meer van onszelf gaan vergen. Dit hoeft daarvoor geen yoga te zijn. Enkel door jezelf dagelijks wat tijd te gunnen kan je dieper ingaan op het creëren van je eigen geluk.

  Neem uw verantwoordelijkheid op:

  Als je echt volkomen gelukkig bent neem je ook de eindverantwoordelijkheid van je eigen leven op. Gelukkige mensen zullen als eerste toegeven als ze iets fout hebben gedaan. Ze hebben geen bang om fouten te maken omdat ze weten dat ze hierdoor kunnen bijleren. Kritiek van hun overste, vrienden of partner zal dan ook niet als negatief overkomen. Gelukkige mensen zijn zelfs dankbaar voor kritiek! Hierdoor kunnen ze verder groeien waardoor ze nog veel gelukkiger kunnen worden.

  Hou uw woord en wees altijd eerlijk:

  Uw woord zou u nauw aan het hart moeten liggen. Het is zeker niet iets wat je aan iedereen zal geven, maar eerder de uiting om onze medemens te laten weten dat ze op ons kunnen rekenen. Eerlijkheid zou centraal in uw woordenboek moeten staan. Oneerlijke mensen dragen lasten die ze niet aankunnen. Geef toe als je iets fout hebt gedaan, want je bent ook maar een mens en je zal je hierachter zoveel beter voelen.

  Vergeef uw medemens:

  Jarenlang op iemand kwaad blijven in de hoop om toch maar gelijk te krijgen zal niet veel uithalen. We moeten het in ons hart kunnen opbrengen om de mensen rondom ons te vergeven. Ik moet nog steeds de eerste mens tegenkomen die nooit een fout heeft gemaakt. Waarom is het dan zo moeilijk om mensen te kunnen vergeven als we het zelf van anderen verwachten? Denk niet veel na over wie welke discussie moet winnen, want in ruzies zal men altijd verliezen. Omdat iemand iets doet wil dat niet zeggen dat ze dat met jouw filosofie in gedachten zullen doen. Vaak handelen mensen impulsief waardoor een fout of verkeerde stap snel gemaakt is. Wie zijn wij om zulke dingen niet te vergeven? Hou geen wrok ten op zichte van mensen want het zal alleen uzelf verlammen.

  Vind het geluk in je relatie:

  Een relatie met een liefdespartner is een krachtig middel om van mekaar te kunnen leren. Je kan mekaar op verschillende vlakken adviseren zodat je steeds beter met elkaar kan omgaan. Het is trouwens bewezen dat mensen binnen een relatie veel gelukkiger zouden zijn dan mensen die geen relatie hebben. Vroeg of laat snakt iedereen naar een relatie, omdat mensen moeilijk alleen kunnen zijn. Laat uw geliefden ook altijd weten dat zij de eerste plaats in uw leven vormen. Als u iets beloofd, kom het dan ook na...

  Toon blijk van respect:

  Respecteer uzelf en de mensen om u heen. Denk niet dat je meer bent omdat iemand anders in een bepaald vak of handeling zwakkere capaciteiten heeft meegekregen. We zijn allen uniek en hebben allemaal onze eigen talenten. Accepteer daarom ook uw eigen persoon en iedereen rondom u, zodat u beseft dat iedereen zijn plaats op deze aarde verdient.

  Los alle problemen op:

  Succesvolle en gelukkige mensen hebben allemaal één ding gemeen. Ze zijn een kei in het oplossen van problemen. Denk is na hoe u zich zou voelen als je zou weten dat geen enkele uitdaging u teveel zou zijn en dat je wel voor alles een gepaste oplossing zou kunnen klaarstomen. Uw visie op de wereld zou van een heel ander kaliber zijn. Probeer zonder stress en/of opwinding probleem per probleem aan te pakken. Hoe meer problemen je zal aanpakken, hoe meer je zal leren want alleen door je eigen tegenslagen te overwinnen kan je verder gaan in het leven.

  Vind uw passie in het leven:

  Ik geloof dat we hier allemaal voor een reden op deze aarde zijn terechtgekomen. Het is dan ook zeer belangrijk dat u op zoek gaat naar de passie van uw leven. Eens gevonden zal geen één dag meer dezelfde zijn. U zal 's morgens graag opstaan en niet willen gaan slapen omdat uw passie toch maar blijft boeien. Staak nooit de zoektocht naar de reden van uw leven. Succesvolle mensen zijn vaak mensen die hun passie in de praktijk hebben omgezet. Hierdoor werken ze niet langer om te werken maar omdat het hun gelukkig maakt.