Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

10 manieren om uw productiviteit te verhogen

Meer binnen dezelfde tijd kunnen realiseren...

 1. sonja
  Wat maakt productieve personen tot wat ze zijn? Zijn het non stop robotten die alles in het werk stellen om steeds maar weer meer te kunnen afleveren? Een hoge productiviteit kan het verschil tussen een aangenaam en stressvol leven maken. Het geeft ons tevens de kans om met een beperkt tijdschema voldoende resultaat te kunnen leveren. Mensen die veel kunnen verzetten zijn niet altijd diegene die 15u per dag aan het werk zijn. Het zijn vaak mensen die een goede planning met een goede uitvoerbaarheid weten te combineren. Als het toch niet zo moeilijk lijkt zal het u misschien verbazen waarom zoveel mensen zo weinig productiviteit aan de dag kunnen leggen. Ondanks veel goede moed en planning worden we vaak afgeleid waardoor we ons vooropgesteld werk niet tegen een bepaalde deadline kunnen afwerken. U zal dus enige zelfdiscipline moeten kunnen opbouwen. Men denkt vaak verkeerd dat[​IMG] men alleen met een hoge snelheid een bepaalde productiviteit kan brengen. Een goed organisatorisch vermogen zal echter veel meer voor u kunnen doen. Tijd om onze aanpak eens van dichterbij te gaan bekijken zodat ook u de meeste productiviteit uit uw leven kunt gaan halen. Met onderstaande tips kan u alvast een boost in uw persoonlijke productie gaan verwachten.

  Bombardeer het onbelangrijke:

  Per dag zou je een lijst moeten maken met wat nu wel en niet belangrijk is. Wat wachten kan hoef je vandaag ook helemaal niet te doen. De zaken die kunnen wachten kan je best allemaal in een schrift noteren, indien je vroeger dan gepland gedaan hebt kan je er nog altijd vandaag aan beginnen. Maar maak je hoofd niet gek met taken die evengoed binnen een week kunnen gedaan worden. Vraag je ook telkens af hoe deze taken je dichter bij je dromen zullen brengen. Indien je dagelijks bepaalde handelingen doet zonder dat je er ooit resultaat van kan verwachten heeft het ook helemaal geen zin om ze te blijven verder zetten. Eigenlijk is een taak maar pas belangrijk als we er echt iets kunnen uithalen. Waarom doen we het anders nog? Omdat het moet? Doe nooit iets tegen je zin of omdat het moet. Doe alleen zaken die uw doelen dichterbij brengen zodat ook u meer uit uw leven zal kunnen halen.

  Het moeilijkste eerst:

  Veel mensen zullen eerst met het gemakkelijkste beginnen omdat ze daarvan niet teveel last verwachten. Maar eigenlijk stapelen we zo de moeilijke taken op totdat we me niets anders dan vervelende kwesties zullen opgescheept zitten. Het spreekt voor zich dat niemand nog veel moed zal opbrengen als er alleen nog moeilijke taken op hem of haar liggen te wachten. Ga onmiddellijk het gevecht met deze moeilijke taken aan zodat u gedurende de rest van de dag zonder veel problemen zal kunnen doorwerken. Ons brein heeft het moeilijk om de niet voor de hand liggende problemen op te lossen. Door er meteen aan te beginnen zal het geen tijd hebben om na te denken waardoor u voor u het weet aan de gemakkelijkere taken zal kunnen beginnen.

  Laat u niet afleiden:

  Afleiding is één van de grootste problemen waardoor er op dagelijkse basis steeds een heleboel werk blijft liggen. De telefoon, internet en mensen die u continu lastigvallen kunnen ervoor zorgen dat u een hele dag weinig of niets gepresteerd zal hebben. Niet omdat u lui bent of niet genoeg motivatie bezat. Simpelweg omdat men u altijd van uw werk wist te houden zodat je evengoed zelfs niet aan je werkdag had moeten beginnen. Maak duidelijke afspraken met de mensen rondom u, als u niet gestoord wil worden hoeft u ook niet gestoord te worden. Sluit tijdens het werk uw telefoon -en internetlijn af zodat u niet de neiging heeft om te kunnen ontsnappen. Deze middelen geven veel te veel mogelijkheden om uzelf te bedriegen, geef er niet aan toe. Eens het dagwerk voltooid is kan u nog doen wat u wil!

  Las altijd wat pauzemomenten in:

  Hoe gemotiveerd we ook zijn, niemand kan 8 of 10 uur aan een stuk volledig geconcentreerd te werk gaan. We hebben om de 3 uur een pauzemoment nodig. Het heeft dus ook helemaal geen zin om pauzes te negeren. U zal er niet harder door gaan werken, integendeel zelfs; het zal voor uw productiviteit alleen maar een nadelig effect hebben. Vastgestelde pauzemomenten geven ons iets om naar uit te kijken waardoor ons energiepeil op een constante kan blijven functioneren. Zonder dat u naar iets kan uitkijken zal u er alleen maar moedeloos van worden! De pauzes hoeven ook helemaal niet lang te duren, 10 a 15 min zijn ruimschoots voldoende om even aan de realiteit te kunnen ontsnappen. Ga eens even buiten, haal een frisse neus en laat uw gedachten wat ontspannen. U houdt niet voor mogelijk wat dit met een mens kan doen.

  Hou uw doelen voor ogen:

  U zou elke dag tenminste één doel moeten vooropstellen. Hou uw brein gefocust zodat je uw positivisme gedurende de dag op een gezond peil kan houden. We willen allemaal iets bereiken en door elke dag een klein doel na te streven wordt dit na verloop van tijd een gewoonte zodat u keer op keer zal willen winnen. Negativiteit zouden we in alle gevallen moeten zien te voorkomen. Door onszelf nieuwe vooruitzichten te bieden raken we niet verveeld waardoor we ook niet minder gaan presteren. We hebben allemaal een bepaalde droom nodig om ergens te geraken, u alleen weet het best wat die zou zijn. Vergeet hem niet en u zal continu vooruit geraken.

  Begin op tijd!

  De vroege vogels hebben hier weeral een streepje voor. Wie vroeg opstaat heeft een zuiver brein waardoor die in de eerste uren ook veel meer kan gedaan krijgen. We zouden onze bureautijd allemaal wat mogen bijschaven. Iets vroeger beginnen zou tot veel meer resultaat kunnen leiden. U zal trouwens ook ongestoord te werk kunnen gaan omdat de meesten niet voor 9u beginnen. Tegen dat zij de files betreden hebt u al meer werk verzet dan dat zij op een hele dag gaan doen. U wint dus op twee vlakken, er is meer gedaan en u kan gerust wat vroeger stoppen waardoor u nog wat van uw dag over heeft.

  Maak van uw werkplaats uw thuis:

  De meeste mensen gaan niet graag werken omdat de gedwongen werksfeer te veel naar boven komt. In hun gedachten associëren ze die plaats met een onprettig gevoel waardoor het beeld van eraan te denken hun niets dan negatieve gedachten bijbrengt. Richt uw kantoor of werkplaats als uw tweede thuis in zodat je jezelf meer op je gemak gaat voelen. Zodoende gaan we ons onbewust veel beter gaan voelen waardoor de kloof tussen thuis en op kantoor zijn niet meer zo groot zal zijn. Een goede interieurarchitect weet dit en zal het huiselijk gevoel zoveel mogelijk in een kantoor willen binnen brengen.

  Slaap voldoende:

  het lijkt een simpel begrip maar weet dat mensen met een korte nachtrust nooit optimaal zullen presteren. Een nachtrust van 7u is dan ook meer dan noodzakelijk. Ons brein en lichaam levert continu inspanningen waardoor het voldoende zal moeten rusten. De meeste fouten en lage productiviteit is dan ook aan mensen met te weinig nachtrust te wijten. Als ons lichaam niet volledig kan functioneren zal u er last van ondervinden. Denk niet dat het stoer is om elke dag maar 4u te slapen want dit kan op termijn de oorzaak van grote fouten zijn. Mensen met te weinig nachtrust zijn trouwens meer vatbaar voor ziekten.

  Innovativiteit is een wondermiddel:

  Hou niet vast aan eeuwenoude principes maar probeer telkens weer uw werk te optimaliseren. Vraag bij collega's, bazen en anderen na wat er allemaal verbeterd zou kunnen worden. Met eens de koppen bij mekaar te steken kan er vaak uren nodeloos werk worden vernietigd. Ik neem aan dat u wel betere zaken weet om met uw tijd te doen, niet? Lees ook boeken van mensen die u het al hebben voorgedaan. Miljardairs en wereldverbeteraars zijn er niet gekomen omdat ze geluk hadden. Ze passen veelal bepaalde principes toe waardoor hun business dat van een ander zal overstijgen. Wees niet de zoveelste die dezelfde methoden zal hanteren maar durf innovatieve ideeën toe te passen.

  Sporten houdt uw geest zuiver:

  Sporten is niet alleen goed voor uw noodzakelijke lichaamsbeweging. Door deze uitlaatklep te gaan aanvaarden kan u op tijd en stond alle stress laten voor wat het is. Het best van al is om 's morgens vroeg te gaan sporten zodat uw lichaam een ganse dag lang vetten blijft verbranden. In ieder geval zal u er zich veel beter door gaan voelen maar uw geest zal er ook beter door kunnen presteren. Of u nu gaat joggen, fietsen, tennissen of zwemmen maakt niet uit. Zolang er genoeg aan cardio wordt gedaan kan je uw lichaam geen beter geschenk geven. Sportmensen hebben dus op alle gebied een streepje voor, heeft u nog een reden om er niet aan te beginnen?