Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

10 zelfgemaakte miljardairs

10 miljardairs die zelf alles hebben opgebouwd.

 1. sonja
  Wie zegt dat je van een rijke familie moet komen om het te maken in het leven heeft het grondig mis. Doorzettingsvermogen en een plan kunnen iedereen naar de top brengen. Door niet van je doel af te wijken verkrijg je succes. Van niets naar iets, de droom van ieder van ons. Onmogelijk is het niet, je moet het gewoon graag genoeg willen. En ok, geld is niet alles maar het helpt ons met bijna alles wat we doen. Tijd voor een lijstje, een lijstje met 10 uitzonderlijke mensen die elk op hun manier succes hebben afgedwongen.

  1. Warren Buffet:

  Warren Edward Buffet is waarschijnlijk de bekendste belegger van onze tijd. En hij heeft het allemaal zelf voor mekaar gekregen. Van kindsaf was Warren gefascineerd door investeringsstrategieën. Hij verkocht op jonge leeftijd dan ook al kauwgum, cola en weekbladen deur aan deur. Als pupil van Benjamin Graham richtte hij later zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway inc.op. [​IMG]Met investeringen in Coca Cola, Gilette, Geico en vele anderen verdient hij nog steeds een fortuin. Warren is geen daytrader, hij investeert op de lange termijn in kwaliteitsvolle bedrijven. Zijn belangrijkste oneliner is: ,,Be Greedy When Others Are Fearful." Maw koop als alle anderen zeggen dat het een slecht koopmoment is. In 2008 werd hij door forbes als rijkste mens van de wereld beschouwd.

  2. Bill Gates:

  William Henry "Bill" Gates III is de medeoprichter van Microsoft. Als zoon van een advocaat en lerares was Bill enorm geinteresseerd in computers. Tijdens zijn studies aan de Lakeside Prep School zag hij samen met zijn latere zakenpartner Paul Allen een tijdscharingscomputer bij General Electric. Omdat ze het systeem konden kraken kregen ze de kans om voor een lokaal bedrijf te werken. Het was de bedoeling om bugs uit het systeem te halen, hiervoor kregen ze onbeperkte computertijd cadeau. Tijdens zijn studietijd aan Harvard liet Allen hem de Altair 8800 zien, een zelfbouwcomputer. Bill wist al gauw dat elke computer software zou nodig hebben, hij stopte zijn studies en schreef Basic-interpreter welke ze samen aan MITS, het bedrijf achter de zelfbouwcomputer konden verkopen. Vanaf toen was Microsoft geboren, een hedendaagse multinational die niet meer uit ons computerlandschap is weg te denken. Van 1996 tot 2007 was hij de rijkste man van onze planeet!

  3. Mark Zuckerberg, CEO van facebook:

  Als zoon van een psychiater en een tandarts ziet kleine Mark Zuckerberg in 1984 het levenslicht. Samen met zijn drie zusters groeit hij in Dobbs Ferry, New York op. Tijdens zijn middelbare studies begon Zuckerberg software te schrijven. Hij was vooral een game-devoleper en schreef voor zijn vader het progamma Zucknet. Hiermee kon men tussen de tandartsenpraktijk en thuis communiceren, te vergelijken met een soort windows messenger. Hij schreef zelf een muziekplayer waardoor Microsoft intresse kreeg maar Zuckerberg koos ervoor om naar Harvard te gaan. Tijdens zijn studies aan de befaamde universiteit creëerde hij samen met medestudenten facebook, een sociaalnetwerksite die later tot het icoon van het internet zou uitgroeien. Het unieke concept van alleen vrienden met vrienden te laten communiceren was een schot in de roos. Facebook telt op de dag van vandaag ongeveer 800 miljoen actieve gebruikers.

  4. Steve Jobs, de man van Apple:

  Steve Paul Jobs is medeoprichter van Apple, het bedrijf achter Macintosh, Ipod, Itunes, Iphone en Ipad. Als geadopteerde zoon van Clara en Paul Jobs wordt hij in Silicone Valley opgevoed. Door vaders hobby in elektronica raakt Steve stilaan ook de smaak te pakken. Tijdens de middelbare school spendeerde hij zijn vrije tijd bij Hewlett-Packard. Het is hier dat Jobs Steve Wozniak leert kennen. Tegen zijn 21ste verjaardag richten ze samen Apple computers op. Samen staan ze in de computerindustrie bekend omdat ze de pc's kleiner, mooier en innovatiever op de markt hebben gebracht. Na zijn vertrek bij Apple richt Steve het bedrijf Next op waarmee hij controle over Pixar Animations Studios verkreeg welke bekendheid met Toy story en Finding Nemo verwierf. Tegen 1997 roept een Apple in problemen hem terug, vanaf dat moment gaat alles in sneltreinvaart. Hij bouwde met zijn innovatieve creaties succes na succes op. Op 5 september 2011 overlijdt Steve Jobs aan de gevolgen van pancreas kanker.

  5. Door Larry Page googelen we:

  Larry Page is medeoprichter van Google, samen met Sergey Brin hebben ze een zoekplatform ontworpen welke tot op de dag van vandaag de meest gebruikte zoekmachine van het internet is geworden. Geboren in een nest van computerprogammeurs viel de appel niet ver van de boom. Vanaf de leeftijd van 6 bouwt Larry een gezonde intresse in elektronica op, zodanig dat hij alles wat hij tegenkwam uit mekaar wou halen om te zien hoe het werkt. Tegen dat hij 12 werd wist hij al dat hij ooit een bedrijf zou oprichten. Na zijn studies aan de universiteit van Stanford als computer-ingenieur begint hij het web te onderzoeken. Hij ondekt al gauw dat links ervoor zorgen dat mensen bepaalde zaken vinden. Hij bedenkt het principe van de pagerank en samen met Sergey Brin ontwerpen ze google.

  6. Anthony Robbins, de coach der coaches:

  Anthony Robbins is een peak performance coach die vooral bekend is door zijn doorbraken op het vlak van algemene coaching van mensen. Robbins heeft enkel naar de middelbare school geweest. Hij begon zijn carrière als promoter van Jim Rohn seminars. Jim Rohn leerde hem dat succes iets is dat je moet afdwingen, dat je zelf in staat bent om gelukkig en succesvol te worden als jij dat echt wilt. Hij richt dan ook zijn eigen bedrijf Robbins Research International Inc op. Vanaf dit moment geeft hij zijn eigen seminars. Hij is ook de auteur van Unlimited Power en Awaken The Giant Within welke allebei de status van bestseller verkregen. Tevens is hij ook bekend geworden door zijn zelfhulp progamma's op casette, cd en video. Tony Robbins coachte Nelson Mandela, Bill Clinton, Princess Diana en zoveel anderen.

  7. Ingvar Kamprad, waar onze Ikea kasten vandaan komen:

  Ingvar Kamprad is Zweeds en staat vooral bekend als oprichter van de meubelgigant Ikea. Als jonge knaap begon hij met de verkoop van lucifers, vis; kerstversiering enz. Op 17 jarige leeftijd richt hij zijn eigen bedrijf Ikea op. Het bedrijf kocht aanvankelijk een verscheidenheid aan goederen om deze met winst te kunnen doorverkopen. In 1947 krijgt Kamprad het idee om meubels te verkopen om tegen 1951 niets anders meer te doen. Dmv zijn catalogus ziet hij kans om zijn meubels op grote schaal te kunnen verkopen. Met 301 winkels in 37 landen is Ikea één van de grootste meubelverkopers ter wereld. Het concept van zelf je meubels in mekaar te steken en zo een goedkopere prijs te kunnen hanteren heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

  8.Karl Albrecht, de Aldi man:

  Karl Hans Albrecht werd samen met zijn broer Theo in Essen, Duitsland opgevoed. Hun vader was mijnwerker en hun moeder baatte een kleine buurtwinkel uit. In 1946 nemen de broers deze familiezaak over. De start van een groot imperium was begonnen. Ze openden in 1961 hun eerste Aldi winkel. Aldi wou in alles de goedkoopste zijn en is daarin met volle onderscheiding geslaagd. Vandaag de dag telt Aldi in 16 landen 9062 winkels. Daarmee is het één van de meest opmerkelijke supermarktketens binnen Europa. Omdat Karl zich altijd van de pers gemeden heeft is er weinig over deze selfmade miljardair bekend.

  9. Albert Frère, de enige Belg:

  Als zoon van een nagelverkoper groeit Albert Frère in Charlerloi op. Vanaf zijn dertigste begint hij zich op de Waalse Staalindustrie te focussen. Eind jaren 70 maakt hij forse winst door tijdens de staalcrisis zijn belangen aan de Belgische staat te verkopen. In 1982 koopt hij de noodlijdende Groep Brussel Lambert op. Hiermee verwerft hij significante belangen in grote ondernemingen als Total, Suez, Lafarge en vele anderen. Hij wordt dan ook als enige Belg in de Forbes lijst van rijkste miljardairs vermeld. Net als Karl Albrecht vermijdt hij elke vorm van media aandacht.

  10. Oprah Winfrey, de vrouw van de gelijknamige Amerikaanse talkshow:

  Oprah Gail Winfrey wordt in 1954 de dochter van twee tienerstudenten. Tot haar 12e nam haar oma dan ook de opvoeding van het zwarte meisje op zich. Tussen de leeftijd van 12 tot 14 trekt ze bij haar moeder in, hier wordt ze het slachtoffer van seksueel misbruik door neven en ooms. Vanaf haar 14e woont ze bij haar vader die erop toezag dat ze zeker zou studeren. Hierdoor krijgt ze op haar 19e de kans om nieuwslezeres te worden. Hierachter ging ze talkshows presenteren. de producers zagen al snel in dat Oprah een opmerkelijk talent was. Met haar bekendste show, "The Oprah Winfrey Show" neemt ze in 2011 afscheid van haar publiek. Haar eigen bedrijf verzorgt nog steeds de productie van verschillende progamma's en films.