Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

5 manieren om een fantastisch leven te leiden

Ook jij kan veranderen

 1. sonja
  Overleven is één ding, goed leven is een ander. Veel mensen baseren zich dan ook meestal op het eerste zodat ze niet echt van hun leven kunnen genieten. Men denkt wel eens dat geld gelukkig maakt en hoewel het in veel aspecten tot uw geluk kan bijbrengen is ons eigen gevoel nog altijd het belangrijkst. Denk daar maar is over na, is er iets belangrijker dan jezelf goed te voelen? Het gevoel waarmee we onze dagen doorbrengen kan ons dan ook maken of kraken. Als we een ellendig gevoel ons bestaan laten overwelmen zullen we ook een ellendig leven leiden. Kunnen we ons daarentegen tov alles positief opstellen zal u ook een waardevoller bestaan kunnen leiden. Geld alleen maakt dus niet gelukkig, het is het[​IMG] gevoel dat we voor onszelf over hebben dat het hem maakt. Als u een goed gevoel bij het helpen van mensen krijgt kan dit u evenveel rijkdom geven dan wanneer u de lotto zou winnen. We hebben dus veel zelf in de hand al beseffen we dit niet altijd. Nu zijn er wel een paar manieren die wanneer u hen uitvoert uw kansen op succes zullen bevorderen. We sommen ze even voor u op.

  Probeer altijd wat bij te leren:
  Het menselijk wezen heeft nood aan zichzelf te verbeteren. Een van de manieren om dit te doen is door uzelf continu te laten bijleren. Boeken, het internet en andere naslagwerken zouden dan ook wekelijks op uw menu moeten staan. Door elke dag een beetje bij te leren zal u zichzelf toelaten om te kunnen groeien. Hoewel het in het begin niet onmiddellijk een wereld van verschil zal maken zal dit na verloop van tijd gestaag veranderen. In de tijd dat we leven hebben we zoveel mogelijkheden om onszelf slimmer te maken. Neem nu bv. het internet, kent u een grotere bron van onschatbare waarde? U kan zoveel leren dat u wilt en op welk tempo u het wilt. Door uzelf aan te zetten om elke dag een klein stukje bij te leren zal u versteld staan wat dit met uw leven kan doen.

  Neem een job die je graag doet:
  Ik kan het niet genoeg benadrukken, als je werkt, doe dan iets dat je graag doet! Anders maak je het uzelf alleen maar moeilijker om een goed humeur te kunnen volhouden. Als je iets niet graag doet zal je het ook niet blijven doen. Vroeg of laat kap je ermee en zal je naar de job van je leven op zoek gaan. Dat is gewoon menselijk, we zijn niet gemaakt om uit vrije wil iets tegen ons zin te doen. Geen enkele reden zou je dan ook mogen motiveren om een job tegen je zin te gaan doen. Geld is veel minder belangrijk dan iets graag doen. Vele ziekten en kankers komen trouwens voort van ons voortdurend op te winden omdat we iets met tegenzin doen. Hoe meer stress je vermijden kan, hoe beter het zal zijn!

  Werk aan je conditie:
  Nu we mentaal goed staan is het belangrijk dat we er ook een goede conditie op na houden. Zonder een goede fysieke conditie zal je je nooit 100% in je vel voelen. Op zijn allerminst zou u een halfuurtje per dag moeten sporten, daar kan u niet onderuit. Wat u doet maakt niet uit, zolang u maar beweegt. Het goede gevoel dat dit met zich meebrengt zal u nog meer energie geven om ertegen aan te gaan. Depressieve mensen zijn vaak mensen die weinig of nooit aan sport doen. Hierdoor krijgen ze niet voldoende zuurstof in hun lichaam wat tot meer negativiteit kan leiden. Hetzelfde geldt voor je voeding, prop uzelf niet met ongezonde voeding vol maar probeer uw lichaam zo rein mogelijk te houden.

  Geef aan anderen iets terug:
  We zijn allemaal zo gelukkig en we weten het zelfs niet. De wereld is een grote plaats waar niet iedereen alles heeft meegekregen. Daar staan we dikwijls niet genoeg bij stil. u zou niet enkel met een groot evenement moeten doneren maar zou dit op een regelmatige basis moeten kunnen uitwerken. Er zijn genoeg ongelukkige mensen op de wereld, als u ze niet vindt mag u me altijd mailen. Ik ken genoeg mensen die een donatie weten te appreciëren.

  Zoveel ellende op de wereld en omdat we hier een veilig en redelijk luxueus bestaan leiden zien we niet altijd wat er om ons heen gebeurt. Armoede is in elk land terug te vinden, voor elke rijke zijn er tientallen armen. Hoe kunnen we dan ons hoofd blijven keren alsof er niets aan de hand zou zijn? Geven aan anderen is zo waardevol dat het uw leven in een oogopslag kan veranderen. Het hoeft daarom niet altijd met geld te zijn, u kan zich ook gerust als vrijwilliger bij één of andere organisatie opgeven. Doe het liever vandaag dan morgen, het zal zowel uzelf als de organisatie in kwestie kunnen verderhelpen.

  Vergeef anderen zoals u zichzelf kan vergeven:
  Het egoïsme tussen mensen is vaak enorm groot. Men denkt gauw dat een ander ongelooflijk slecht is omdat hij of zij iets achter onze rug heeft gezegd. We zijn snel in het beoordelen van anderen en kunnen dikwijls lang met onze opgekropte gevoelens rondlopen. Onszelf vergeven gaat in de praktijk dan ook veel makkelijker dan dat we een ander zouden kunnen vergeven. Haat leidt tot niets, het zal alleen maar tot nog meer haat aanzetten. De wereldproblemen die vandaag de dag ons bestaan bedreigen hebben als belangrijkste oorzaak dat we niet geleerd hebben hoe we mekaar kunnen vergeven. Wanneer gaan we leren dat de wereld niet enkel om ons draait? Dat er nog zoveel meer is en dat we er alleen heelhuids kunnen doorkomen als we mekaar gaan helpen.

  We doen allemaal wel eens iets verkeerd. Niemand is de perfectie zelve, fouten maken is dan ook eigen aan het menselijk wezen. Waarom is het dan zo moeilijk om een ander te kunnen vergeven? Is het hoogmoed of trots dat ons meer en meer van mekaar doet scheiden? Laat dit in uw leven niet toe, bescheidenheid is troef en zal van u dan ook een veel gelukkiger mens kunnen maken.