Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Als koppel de eerste maal samen op vakantie

Maak er iets leuks van

 1. sonja
  Het is eindelijk zover, je hebt de partner gevonden waar je al zo lang op zoek naar was en jullie hebben besloten om samen op vakantie te gaan. Op zich zullen bij de weerklank hiervan bijna allemaal positieve emoties door je gedachten sluipen doch is het wel degelijk oppassen geblazen. Op vakantie leer je mekaar echt kennen en zal het van jullie afhangen of dat al dan niet een memorabele tijd gaat worden. Het is niet het eerste koppel dat na vakantie uit mekaar gaat omdat het gewoon niet was wat men ervan verwacht had. Niet dat ik je bang wil maken maar feiten zijn feiten dus kunnen we er maar beter wat rekening mee houden. Op zich zie je[​IMG]niet onmiddellijk het verschil tussen hier en op vakantie maar ik verzeker je dat dit slechts een illusie is. Ga er nu niet direct vanuit dat jouw vakantie waardeloos gaat zijn want dan heb je veel kans dat het ook zo gaat zijn. Mekaar begrijpen in wat jullie van een vakantie verwachten en zo naar mekaar toegroeien is de enige manier om er een succes van te maken. Vakantie met twee is denken als twee, jullie moeten het niet over alles eens zijn maar wees dan wel bereid om soms een compromis te sluiten.

  De bestemming, weten jullie het al?
  Wie op verlof vertrekt wil natuurlijk weten naar waar. Dit hangt natuurlijk van jullie interesses af en zal zodoende samen besproken moeten worden. Het heeft geen zin om een bestemming te nemen waar één van de twee helemaal geen zin in heeft. Dit is namelijk de beste manier om van je vakantie een totale flop te maken. Kies ieder 5 bestemmingen en bekijk of er niets overeenstemt. Als jullie er echt niet uitgeraken is het misschien beter om alle gewenste bestemmingen in een potje te steken en er door een onschuldige hand één te laten uitpikken. Neem ook niets boven je budget, je wil buiten het betalen van de reis ginder ook wel nog iets doen. Sommige mensen lenen om op vakantie te gaan maar ik zal je niet moeten vertellen dat dit uiteindelijk voor miserie gaat zorgen. Niemand betaalt graag iets af waarvan ze niets meer hebben alsook zijn de intresten niet van de minste.

  Wat verwacht je van deze vakantie?
  Bespreek alvorens jullie vertrekken goed af wat jullie van deze vakantie verwachten. Wat je zeker wil zien en doen en in hoeverre jullie er samen een goede tijd van kunnen maken. Als jij met hele dagen op het strand wil liggen bruinen terwijl je partner graag eens de plaatselijke cultuur wil opsnuiven zit je met een probleem. Vind nu al een compromis zodat jullie beiden kunnen doen waar jullie zin in hebben. Het is niet dat jullie steeds alles samen op vakantie moeten doen maar het zal ook niet aan de verwachtingen van je partner voldoen als die je van de hele vakantie bijna niet gezien heeft. Hou rekening met elkaars behoeften zodat het niet uit de hand loopt. Soms doen we zaken waar we niet altijd bij stil blijven staan maar terwijl wel als kwetsend voor je nieuwe partner overkomen. Evalueer tijdens de vakantie dan ook of het tot nu toe meegevallen is of wat er zeker moet veranderen.

  Je hebt een lief, geen nood om er nog één te zoeken:
  De vakantiestemming brengt een zwoele sfeer met zich teweeg. Zeker als je naar warme streken afdaalt lijkt alles mooier en beter dan wat je nu hebt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je soms mooie mannen en vrouwen waar je u goed bij voelt zult tegenkomen. Als we dan nog wat gedronken hebben worden we meer losser zodat je alledaagse ik meer en meer lijkt te vervagen. Dit is een gevaarlijke transformatie die je nieuwe relatie naar de vaantjes kan helpen. Je hebt al iemand gevonden waar je het leven mee wil doorgaan, geen nood dus om te gaan flirten met anderen die je na de vakantie waarschijnlijk nooit meer zal zien. Geniet van mekaar en probeer van elke dag een nieuwe ervaring te maken zodat jullie er beiden een ontspannen gevoel van kunnen over houden.

  Betaal ieder de helft van alles:
  Of je nu een koppel bent of niet maakt niet veel uit. Betaal ieder de helft van de gehele vakantie zodat er achteraf geen verwijten kunnen volgen. Ieder zijn deel is het eerlijkst van al en zo voelt niemand zich bedrogen eens de vakantie gedaan is. Op vakantie zouden de financiën het minste van je zorgen moeten zijn, dat heb je gedurende het jaar al meer dan voldoende.

  Vergeet geen foto's te maken!
  Een vakantie is iets om nooit meer te vergeten. Een goed fototoestel zou je dan ook ten allen tijde bij jou moeten hebben. We slagen wel alles in onze hersenen op maar binnen 10 jaar zijn er nog weinig mensen die zich kunnen herinneren hoe de tweede dag op vakantie naar Egypte verlopen was. Daarom is het goed om foto's te nemen en/of te filmen zodat alles weer snel naar boven komt. Het is ook altijd een leuk hebbedinkje om aan familie en vrienden te laten zien zodat zij buiten jullie verhalen er ook zich een beeld van kunnen maken.

  Een leuke anekdote:
  Men zegt wel is wie samen op vakantie kan gaan ook als koppel voor mekaar bestemd is. Uit statistieken kunnen we alvast afleiden dat daar inderdaad een zekere vorm van waarheid in zit. Het zal dus aan jou liggen om er voor jullie twee een leuke tijd van te maken, ben je er klaar voor?