Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Beginnen met bloggen

Voor wat het allemaal goed kan zijn!

 1. sonja
  Blogs zijn tegenwoordig uit het internetlandschap niet meer weg te denken. Het is een populaire tool om snel, eenvoudig en goedkoop naambekendheid te verwerven. Het maakt ook niet uit of je student, werknemer of een eigen zaak hebt. Bloggen is voor iedereen mogelijk en het installeren van een eigen blog is dan ook zo simpel geworden als een tas koffie uitschenken. Waar het voor de ene een hobby is zal de andere er serieus geld mee kunnen verdienen. De lijst met mensen die de dag van vandaag van hun blog leven is dan ook haast niet meer bij te houden. Voor schrijvers is het een godsgeschenk dat hun elke dag weer helpt om het beste uit hunzelf te halen. Maar bloggen is niet alleen[​IMG] voor de professionele schrijver, iedereen met een beetje motivatie kan in geen tijd een populair blog uit de grond stampen. Bedrijven zien ook meer en meer het belang van het bloggen in waardoor ook in België en Nederland de eerste vacatures voor professionele bloggers zijn geboren. Blogs die met de regelmaat van de klok worden bijgehouden zijn dan ook door google graag geziene gasten. Niet alleen het blog maar een hele website kan door bloggen in enkele maanden tijd de hemel worden ingeprezen. Staat u ook graag nr 1 in google, begin dan vandaag met bloggen!

  De hobby blogger:

  De meeste blogs op het internet zijn zonder twijfel de ontzettend lange reeks van hobby blogs. Voor Jan modaal tot de meer professionele blogger is er dan ook de mogelijkheid om de laatste weetjes en nieuwtjes op het internet te publiceren. Bloggen is eigenlijk een beetje als een dagboek schrijven waarin je op regelmatige tijdstippen iets met anderen wil delen. Waar dit vroeger enkel met het schrijven van een boek enkele duizenden mensen kon bereiken is het internet door bijna de hele wereld te gebruiken. Van postzegels verzamelen tot het bespreken van hoog technologische progamma's, met een blog kan je alle kanten uit. Het is tevens het goedkoopste medium op aarde waarbij je in een mum van tijd de halve wereld kan bereiken. Ben je ergens goed in en wil je dit graag met anderen delen? Dan is een blog zeker iets voor jou!

  De professionele blogger:

  Buiten de hobby blogs treffen we de laatste jaren meer en meer bedrijven aan die zelf een blog aan hun website hebben toegevoegd. Hier laten ze dan medewerkers vertellen wat er zo goed aan het bedrijf is, wat je zeker moet kopen en wat er de komende maanden van hun te verwachten valt. Omdat een blog een constante van nieuwe info is trekt het meer en meer lezers aan. Mensen kunnen zich trouwens gemakkelijk op uw nieuwsbrief abonneren waardoor ook zij niets van het bedrijf moeten missen. Uw bedrijf kan de dag van vandaag dus zeker niet zonder een goed, verzorgd blog. Het zal u zeker wat tijd en geld kosten om het blog van nieuwe inhoud te voorzien maar tegelijkertijd plaatst u met het publiceren van elk nieuw artikel een stempel in google zodat iedereen uw producten en/of diensten kan bekijken.

  Op zoek naar veel bezoekers:

  Van één ding mogen we wel zeker zijn, het onderhouden van een eigen blog zal in ieder geval het aantal loyale bezoekers van uw website laten stijgen. Mensen zijn snel verveeld, als men dus keer op keer hetzelfde op uw website te zien krijgt zal de bezoeker snel afhaken. Een blog brengt hier ongetwijfeld verandering in waardoor uw interactieve aanpak zeker in de smaak zal vallen. Bezoekers kunnen trouwens zonder veel moeite reacties achterlaten wat hun loyaliteit ten opzichte van u alleen maar zal doen verhogen. Door gerichte content en/of productlanceringen te plaatsen zal u zonder veel problemen een gewenst businessmodel kunnen nastreven. U blijft door het bloggen in direct contact met uw bezoekers waardoor u bij problemen onmiddellijk voor een gepaste oplossing kan zorgen. Het is eigenlijk ook een beetje een klantendienst waar mensen hun idees voor verbeteringen kunnen kenbaar maken.

  Is er iets mee te verdienen?

  Met een goed bezocht blog is aardig wat te verdienen. Maar het is geen gemakkelijke opdracht, u zal zich regelmatig moeten kunnen aanzetten om toch maar weer iets orgineel te kunnen brengen. Men zoekt namelijk altijd dat ene verschil wat men niet bij een ander vindt. Als u weet waarin u anders kan zijn heeft u een kans om het als professioneel blogger te gaan maken. Maar het is zeker geen evidentie dat u er snel van zal kunnen leven. Laten we eerlijk zijn, voor de meesten zal het altijd maar bij een beetje zakgeld blijven maar dat hoeft natuurlijk niet zo voor jou te zijn. Wie serieus de laatste trends van het bloggen op de voet blijft volgen heeft een reële kans om er een aardige verdienste aan over te houden. Het zijn niet alleen de Engelstalige blogs die er veel geld mee verdienen, Nederlandse bloggers als Miss Lipgloss en iphoneclub hebben al lang het tegendeel bewezen. Maar laat uw passie de eerste reden zijn om met bloggen te beginnen. Zonder dat hou je het namelijk nooit lang vol. Doe het niet alleen om mee te verdienen want dan ga je een zware tijd tegemoet, zonder passie schrijven brengt namelijk niets in het laatje. Neem een onderwerp dat u altijd zal kunnen boeien waardoor ook jij nog binnen 10 jaar nieuwe artikels op je blog zal plaatsen.