Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Beheers je emoties

Hoe jij ook je emoties onder controle kan houden

 1. sonja
  Beheers je emoties want iemand die zijn emoties onder controle heeft en zijn staat van depressief naar vrolijk kan veranderen heeft de mogelijkheid om zijn doel wat er ook gebeurt te behalen. Als je zelfs op de slechtste momenten in je leven de mogelijkheid hebt om je emoties te beheersen zal weinig je kunnen stoppen. Maar de meeste mensen weten niet echt wat ze willen, ze hebben geen duidelijk te behalen doel afgebakend. Ze willen rijk zijn maar weten echt niet hoeveel ze nodig hebben, ze willen een passievolle relatie hebben waarin de één op de ander nooit uitgekeken is maar hebben geen idee hoe ze hierin kunnen slagen, ze willen[​IMG] steeds van alles het beste hebben maar geldgebrek houdt hun tegen. We willen allemaal veel maar laten ons door onze emoties leiden. Bij een tegenslag wijzen we met vingers en menen dat deze tegenslag het ons onmogelijk maakt om te slagen! Eigenlijk willen we dat geld en die goede relaties niet, eigenlijk willen we niet in topvorm zijn, we willen ons gewoon goed voelen. Vraag iedereen die je kent eens wat ze echt willen en waar het op uit zal draaien is dat men zich goed in zijn vel wil voelen. We willen gelukkig zijn, ons op elk moment van de dag super voelen! En dat is niet onmogelijk als we onze emoties leren beheersen.

  Depri of happy, even makkelijk!

  Van welke factoren hangt het af dat je happy of depri bent? Wat doet jou bewegen? Wanneer voel jij je gelukkig en wanneer voel jij je down? Feit is dat we zelf beslissen of we ons goed of minder goed voelen. Het zijn niet de omstandigheden die ons doen bewegen, het in onze reactie op deze omstandigheden dat ons doen bewegen. Als voorbeeld: je hebt een klein computerbedrijf dat zich bezighoudt met softwareontwikkeling, sinds kort zijn er al 2 concurrenten bijgekomen. Uw cliënteel begint naar de concurrentie af te druipen. Of je kiest ervoor van je hoofd te laten hangen of je kiest ervoor om in actie te treden en beter te zijn mochten er nog 100 concurrenten bijkomen. Wij kiezen zelf in welke staat we ons bevinden, wij zullen er dan ook alles aan doen om onze staat waar te maken. Als je verkiest van depressief te zijn moet je daar ook naar handelen, we zullen dus waarschijnlijk onze schouders moeten laten hangen, heel droevig kijken en vooral heeeeeeeeeel traag ademen. Met heel traag te spreken komt mijn depressieve staat nog meer naar boven. Als je in tegenstelling ervoor wilt gaan zal je blijk van energie, wilskracht, innovativiteit en durf moeten laten tonen. Hiervoor zullen we onze schouders moeten optrekken, we zullen veel moeten lachen en een sterke ademhaling zal dit geheel vervolmaken. Het is dus even makkelijk om depressief te zijn als het is om vrolijk te zijn. Wij kiezen er zelf voor in welke staat we ons willen bevinden!

  Het verleden is voorbij, leef naar de toekomst toe:

  Als we pijn en plezier kunnen beheersen zal de wereld geen vat meer op je hebben. We denken maar al te vaak dat gebeurtenissen uit het verleden juist hetzelfde resultaat zullen geven in de toekomst. Bv. als een vorige relatie gedaan was, dan voel je je alsof de wereld zou kunnen instorten. Je voelt je rot, neergeslagen en hopeloos. Maar die beslissing nemen we zelf, we acteren onze rol naargelang ons beeld van een situatie ingeprent is. Als het beeindigen van een relatie pijn in ons brein oproept zullen we ons daar ook naar gedragen. Met dit wetende zouden we dus ook ons beeld naar het beeindigen van een relatie kunnen veranderen. Als we bv. zouden denken dat het beeindigen van een relatie nieuwe kansen kan teweegbrengen, dat we zo nieuwe mensen kunnen leren kennen die ons meer aan het hart liggen zou het beeindigen van een relatie wel eens goede dingen kunnen meebrengen. Ik zeg niet dat je overpositief moet te werk gaan maar als we ons denken kunnen veranderen is er geen limiet op wat je kan bereiken.

  Oefening om je emoties te laten veranderen:

  Om wat we nu geleerd hebben in de praktijk om te zetten kan een oefening wel nuttig zijn en doe aub deze oefening. Hiermee kan je zelf je emotie van depressief naar happy veranderen. Hier gaat het om: probeer zo depressief mogelijk te zijn, probeer er alles aan te doen om je zo slecht mogelijk te voelen. Ik hoor je al zeggen:,, wauw Robby dat gaat me echt verderhelpen!'' maar doe ze toch maar en vertrouw me hierin.Denk aan een slecht moment in je leven, hoe je je toen hebt gevoeld, probeer dit na te bootsen. Armen naar beneden, ogen naar beneden, preutlip en vooral heeeeeeeeel traag ademen!(lol) Blijf zo een minuutje zitten. Probeer daarachter aan een heel vrolijk moment te denken, een moment dat je je super voelde, dat je de wereld aankon, dat je je oppermachtig voelde. Trek die schouders op, lach extreem en voel je goed. Ga nu terug naar depressief om dan terug naar uw gevoel van oppermachtig te gaan. Doe dit talloze keren naar mekaar. Goed voelen, dan weer slecht, goed voelen, dan weer slecht, goed voelen...en dan weer slecht. Je kan dus in een fractie van een seconde uw staat van loom naar supermachtig veranderen. Wat als we dat elke dag zouden kunnen? Als we dit op die slechte momenten zouden kunnen doen? Inderdaad, dan zou je uw emoties in een hartklik kunnen veranderen. Doe deze oefening dagelijks en hoewel ze stom lijkt kan het je zeker verderhelpen in het beheersen van uw emoties. Veel succes en laat mij zeker weten hoe het jou beïnvloed heeft!