Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Beleggen in slechte tijden kan ook van u een miljonair maken

Leer de markt kennen

 1. sonja
  Niemand zal ontkennen dat we in slechte economische omstandigheden vertoeven. Meer en meer jobs gaan verloren, alles wordt duurder en elke dag weer krijgen we dezelfde berichten in de media. Fabrieken die sluiten, faillisementcijfers die de hoogte ingaan en beurzen die hun dieptepunt niet lijken te bereiken. Het lijkt wel of het financiële systeem ten onder aan het gaan is. Banken zoals Dexia worden genationaliseerd en de euro-regeringen kwijten schulden aan minder bedeelde landen weg. Door al dat pessimisme raakt een mens snel beïnvloedt. Men denkt ten onrechte dat slechte tijden alleen[​IMG]goed zijn om te sparen. Ons hele hebben en houden zetten we dan ook op een spaarboekje terwijl dit momenteel zelfs de inflatie niet kan verslaan. Men verliest dus geld als men het op een spaarboekje laat staan. Het is de omgekeerde wereld, als beurzen naar beneden gaan en aandelen supergoedkoop zijn zoeken mensen naar vastrentende producten. Als de beurzen naar omhoog gaan en overgewaardeerd verhandelen wil iedereen terug zijn geld in aandelen beleggen. Het spreekt voor zich dat dit geen grote winsten met zich zal meebrengen, het is dan ook de visie van een kudde, bent u een kuddedier of zoekt u uw eigen weg? Met onderstaande tips kan u ook in slechte tijden miljonair worden.

  Koop alleen wat je begrijpt:

  Voor je aandelen of andere beleggingsproducten koopt moet je het begrijpen. De hoeveelheid mensen dat hun spaarcenten in beleggingsfondsen van banken steekt zonder te weten waar ze voor staan is dan ook massaal. Als je een aandeel koopt, koop je een stuk van een bedrijf. De beurs is niet anders dan het echte leven. Als je in het echte leven een stuk van een bedrijf zou kopen, zou je dan ook niet eerst wat research doen? Het allerbelangrijkste is weten wat zo'n bedrijf doet. We weten allemaal wat een bedrijf als coca cola doet, ze zijn de grootste frisdrankleverancier van de wereld. Overal waar je komt kan je wel een cola kopen, het is dus makkelijk te begrijpen hoe dit bedrijf zijn centen verdient. Maar wat weet u over een nieuw hoogtechnologisch bedrijf dat computerchips ontwikkelt? Buiten progammeurs en computerexperts zal dit veel moeilijker te begrijpen zijn maar dat is helemaal niet erg. Hou uw gedachten bij bedrijven die je begrijpt, bestudeer hun geschiedenis en probeer er alles van te weten te komen. Hoe meer je van een bedrijf begrijpt, hoe makkelijker het is erin te investeren. Hou ook na de aankoop van uw aandelen steeds de aangekochte bedrijven in de gaten. U bent trouwens mede eigenaar van een bedrijf, bewaak het dan ook zoals een goede CEO zou doen.

  Visualiseer de toekomst van een bedrijf:

  Na je weet wat een bedrijf doet is het ook van belang dat het een mooie toekomst heeft. Want mooie cijfers vandaag betekent niet dat ze morgen hetzelfde resultaat zullen brengen. Kan je zien hoe het bedrijf binnen 5 jaar, 10 jaar of 20 jaar zal zijn? Als je dit niet kunt, koop het dan niet! Het is van uiterste belang dat uw belegging gewaarborgde winsten blijft vertonen. Bij het eerder gehaalde voorbeeld van coca-cola kunnen we perfect zien dat het bedrijf hier binnen 20 jaar nog zal zijn. Maar ik zou mijn hand niet in het vuur willen steken voor een nieuw opgestart internetbedrijf. Hoe zal je bedrijf de volgende 20 jaar kunnen groeien? Kan het tegen een stootje of zal de eerste crisis het van de kaart vegen? Een bedrijf met reserves en een goed plan voor de toekomst zou dan ook altijd je voorkeur moeten krijgen. Hoewel het verleden geen garantie is voor de toekomst kan je ook terugkijken hoe ze het in slechte tijden hebben gedaan. Als ze er zich steeds doorgeworsteld hebben is er meer kans dat ze dit bij de volgende tegenslag ook zullen doen.

  Luister alleen naar uzelf:

  Het is niet simpel om uw denken eigen te houden als iedereen je probeert te bombarderen met adviezen. Vrienden, familie, beleggingsmakelaars, banken en de media proberen je allemaal orders te laten uitvoeren waar jij eigenlijk niet veel van begrijpt. Op tv komen ze dan zeggen waarom dit aandeel zeker koopwaardig is terwijl alleen jij weet welke aandelen binnen uw competenties vallen. Op adviezen van anderen zou ik mij dan ook niet teveel baseren, die zijn meestal mensen dat zelf niet veel met beleggen verdienen. Hoor je veel koopadviezen van supermiljardairs, tuurlijk niet! Zij kopen ook alleen wat zij begrijpen en hun kennis is daarom de jouwe niet. Probeer dus zelf een systeem te ontwikkelen dat voor u werkt! U kan naar adviezen luisteren maar als u niet begrijpt wat ze aangeven zal u veel geld verliezen.

  Wat is de juiste prijs voor een aandeel?

  Een aandeel is waard wat de gek ervoor over heeft! De waardebepaling op de beurs is dus nog iets anders als de actuele waarde van het aandeel. De beurs werkt met koop -en verkoopadviezen. Hoe meer er gekocht wordt, hoe meer een aandeel stijgt. Hoe meer er verkocht wordt, hoe meer een aandeel daalt. Een correcte aankoopwaarde kan dus alleen jij zelf bepalen. Al zijn er wel wat methodes om een correcte waardebepaling te schatten. Als een aandeel bv. onder de boekwaarde verkoopt en hun winstprognoses zien er goed uit zal je waarschijnlijk een goede zaak doen. Maar een aandeel kan ook goedkoop zijn zonder dat het een mooie toekomst heeft. Het is dus opletten geblazen! Voor je de prijs van een aandeel door koers winst verhouding, boekwaarde of wat dan ook gaat bepalen zal je eerst bovenstaande tips moeten vervullen. Als het niet aan deze voorwaarden voldoet, koop het dan niet, hoe goedkoop het ook lijkt te zijn!

  Koop wanneer iedereen van de beurs gaat lopen!

  Volgens het motto "Be fearful when others are greedy and greedy only when others are fearful." leeft Warren Buffet al jaren en niet zonder succes. Met een eigen vermogen van rond de 50 miljard euro word hij dan ook niet voor niets het orakel van Omaha genoemd. Kopen wanneer anderen de beurs vrezen is dan ook het succes van vele miljardairs. Wanneer aandelen van goede bedrijven voor een prikje te koop zijn zou je niet moeten wachten maar doen. Het is dan dat superwinsten mogelijk worden. Verwacht ze echter niet onmiddellijk, de geduldige student zal dan ook op een dag dmv de buy and hold strategie meester worden. Maar je moet aandelen kopen en ze behouden. Alleen zo kan de kracht van samengestelde interest op jou vat hebben. En het is meestal wanneer je denkt, dit wordt niets dat de grootste winsten beginnen. Wees dus geduldig en koop wanneer anderen de beurs vrezen!