Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bent u echt ongelovig?

Zoek naar de essentie van je bestaan

 1. sonja
  Meer dan 98% van de wereldbevolking gelooft dat er iets meer is dan gewoon wij. Dat we niet alleen kunnen verdergaan op de evolutietheorie maar dat er iets is dat over ons waakt. De meeste mensen vinden geloof een moeilijk onderwerp om over te praten. Ze hebben vaak bang om uitgelachen te worden of ze vinden dat te persoonlijk om met de rest van de wereld te bespreken. Nochtans is geloven niets nieuw, al duizenden jaren gelooft de mens dat er Goden zijn die over ons waken. Met deze redenering hebben ze gemoedsrust omdat indien ze gelijk hebben het leven niet stopt met de dood. Een hemel zou dan alle zielen verwelkomen waarbij we allemaal een eeuwig leven kunnen verderzetten. Wat u ook[​IMG] gelooft maakt feitelijk allemaal zoveel niet uit. Waar de ene God zegt, noemt de andere hem Allah en zal de andere kant van de wereld hem Boeddha noemen. We zijn allemaal opgevoed volgens bepaalde waarden waardoor het moeilijk wordt om te zeggen wie nu eigenlijk gelijk heeft. Alle gelovigen hebben één ding gemeen, ze aanbidden een God of Goden omdat ze geloven dat deze instaat voor de balans op deze planeet. Wat denkt u? Is het merendeel van de wereld gek of bestaat er toch iets?

  Geloof en wetenschap, kunnen we ze ooit samenbrengen:

  Wetenschap gaat voort op verklaringen die op feiten gebaseerd zijn. Een wetenschapper zal dus niet geloven dat iets gaat voor hij het met zijn eigen ogen gezien heeft. Geloof daarentegen neemt genoegen met het feit dat God bestaat en voor ons een doel heeft uitgestippeld. Dat alles om ons heen een voortvloeisel is van zijn denken en dat we allemaal een vrije wil hebben meegekregen. De wetenschap is vergevorderd maar kan bijlange niet alles op deze wereld verklaren. Het overgrote deel blijft steeds een mysterie maar volgens hun is dit enkel te wijten omdat alles nog niet onderzocht is.

  Doch kunnen ze bv. kanker en aids niet bestrijden en begrijpen ze wel hoe het menselijk lichaam werkt maar kunnen nog altijd niet bevatten waarom het soms zo vreemd reageert. Ook is bv. de stand van onze planeet tov de zon in het melkwegstelsel zo perfect geharmoniseerd dat niemand het zo perfect zou kunnen creëren. Is het een kwestie van tijd of zal het altijd een beetje een raadsel blijven.

  Dankbaarheid tov God:

  Iedereen is dankbaar wanneer ze vreugde mogen ervaren maar bijna niemand apprecieert waarom er een orkaan op hen afkomt. We kijken als mens meestal gewoon naar wat er goed voor ons is en begrijpen niet altijd dat negatieve ervaringen op den duur positief voor ons kunnen uitvallen. Moest alles gaan hoe we het onmiddellijk wilden zou niemand meer iets bijleren en zouden we weinig moeite ondernemen om iets van ons leven te maken.

  Doch zijn we alleen dankbaar als we iets hebben mogen ontvangen. We kunnen God danken als ons leven goed gaat maar zullen nooit op onze knieën vallen als alles tegenvalt. Volgens mensen die veel negatieve ervaringen hebben gehad kan er geen God zijn omdat zij altijd zoveel miserie hebben gekend. Een rechtschapen God zou zoiets toch nooit doen? Een foute conclusie die u nergens naar zal leiden. Wie niet voor de goede en slechte dagen dankbaar kan zijn zal ook geen vreugdevol leven kunnen verderzetten.

  Anderen helpen:

  We horen vaak zeggen dat mensen rondom ons enkel aan hun eigen zelve denken. Dat ze anderen niet helpen en hun dagen enkel aan hun zelf wijden. Hoewel er zo'n mensen bestaan lijkt het tegendeel ook waar. Er zijn ook heel wat mensen die wel iets voor een ander doen. Die zich vrijwilliger stellen in de hoop om anderen een beter leven te kunnen geven. Die soms zelf hun eigen leven riskeren om ervoor te zorgen dat anderen levensnoodzakelijke middelen tot hun beschikking kunnen houden.

  Het lijkt me dus wat kort door de bocht om te gaan stellen dat alle mensen egoïsten zijn. Waar passen wij dan in dit rijtje want zowel u als ik mogen ons allebei mens noemen. Wie helpt u voort? Wat zijn uw doelstellingen in het leven om anderen de kans te geven om meer te kunnen zijn? Het lijkt me namelijk normaal als we van anderen zoveel verwachten we zelf ook iets zullen geven. Ik geloof stellig in het feit dat wie geeft ook zal ontvangen. Het zal niet altijd op de ogenblikken zijn wanneer u het meest wilt maar men zal u niet vergeten voor bewezen diensten.

  Dat doet me denken aan een verhaal waarmee ik graag zou afsluiten:

  Er waren is 2 landbouwers die lange tijd geen regen op hun akkers hadden gekregen. Beiden bidden ze tot God met de vraag om hun akkers van regen te voorzien, maar enkel één van hun had zijn land zodanig geprepareerd zodat het optimaal regen kon ontvangen. Welke van de twee had echt het geloof dat de regen zou komen?