Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Beslissen over wat je met je leven gaat doen

Wat is jouw droom?

 1. sonja
  De belangrijkste beslissing die je ooit in je leven zal moeten maken is die van wat je met je leven gaat doen. Sommige mensen zullen hem nooit maken en laten zich door het leven controleren. Je bent namelijk niet verplicht om een keuze te maken maar dan moet je er ook mee kunnen omgaan dat het leven die beslissing voor jou heeft genomen. We leven maar één keer en hoewel we soms denken dat er tijd in overvloed is zal je op een dag beseffen dat alles voorbijgevlogen is. Op die dag wil je dan ook tegen jezelf zeggen dat je geen spijt hebt van de keuzes en beslissingen die je in het verleden hebt genomen. Door ons lot door een ander te laten bepalen kan je wel eens geluk hebben doch is het meer waarschijnlijk dat dit niet de visie is die je altijd voor ogen had. Door zelf een toekomstvisie[​IMG] op te stellen en ernaar te leven zijn we gevrijwaard van een leven waar we niet gelukkig mee zullen zijn. We hebben veel in onze eigen handen maar we moeten durven handelen zodat onze dromen pure realiteit kunnen worden. Maar laat geen twijfel bestaan dat het zonder meer één van de moeilijkste beslissingen van je leven zal worden.

  Je levensweg bepalen:

  Als we ons levenspad willen gaan bepalen zullen we moeten uitmaken wat wel en niet belangrijk voor ons is. Hoe de wereld werkt en hoe wij er deel van kunnen uitmaken. We hebben allemaal dromen van hoe een ideaal leven er zou kunnen uitzien doch zijn er weinig onder ons die daadwerkelijk een excellent leven aan het leiden zijn. Dit komt omdat we nooit echt besloten hebben wat dit leven voor ons betekent. Wat we ermee willen doen en hoe we onze dromen kunnen waarmaken. Het leven is het verlengde van onze passies, waar jij passioneel over bent zal je ook als mens kunnen sturen. Maar we moeten durven om een beslissing te nemen, wat je op dit moment met je leven wilt doen zou dan ook je enige bekommernis moeten zijn.

  Het is misschien niet iets wat je gans je leven zal blijven doen. We veranderen allemaal door omstandigheden, tijd en opgedane ervaringen. Wat voor ons vandaag als belangrijk beschouwd wordt is daarom niet hetzelfde als wat we morgen zullen willen nastreven. Ik weet nog heel goed dat het vroeger mijn absolute passie was om rijk te willen worden. Het bepaalde zodanig mijn leven dat ik er alles van moest weten en dat ik maar enkel aan dat ene kon denken. Nu vandaag de dag is dit helemaal niet meer het geval en haal ik veel meer voldoening in het helpen en sturen van mensen. Zo zie je maar dat je levenspad van gisteren niet perse dat van vandaag hoeft te zijn.

  Hoe je nu leeft:

  Je kan makkelijk bepalen of het leven dat je nu leeft één van passie en voldoening is. Als jij elke morgen lachend uit je bed wipt om aan een nieuwe dag te beginnen en als je zelfs op vakantie aan je werk kan denken wil dat maar één ding zeggen. Jij hebt passie voor wat je doet en je leven zal daar dan ook de vruchten van plukken. Als je daarentegen je leven haat en tegen je zin op het werk verschijnt om toch maar weer die 8 uurtjes te verslaan zit je met een groter probleem. Dit leven maakt je ongelukkig en uit dat standpunt is het onmogelijk om te blijven groeien. Zonder passie voor wat we doen hebben we geen brandstof om onze motoren aan te drijven. We zullen zonder dit geen creatieve ideeën ontwikkelen en onze productiviteit zal ook te wensen over laten.

  Wat je ook doet, doe het met volle goesting! Kijk niet naar het geld dat je ermee verdienen kan maar zie hoe gelukkig je erzelf van kan worden. Alleen dit zal ooit iets aan je leven kunnen veranderen. Mensen die alleen iets doen omdat ze er goed mee verdienen maar voor de rest hun leven compleet haten zijn namelijk niet te best bezig. Geld zal je even kunnen verblijden maar dat gaat snel over als je je echte doelen in het leven niet gaat volgen. Wie zijn passie uit het oog verliest zal vroeg of laat beseffen dat dit de grootste fout is dat we als mensen kunnen maken.

  Maar hoe kunnen we nu weten wat ons levensdoel is? Heel simpel. Neem een stuk papier en schrijf er vanboven in grote letters op: wat is mijn levensdoel? Schrijf op wat er onmiddellijk in je gedachten popt en herhaal deze oefening om de paar minuten. Het antwoord waar je het meest emotioneel van wordt is je levensdoel. Vanaf je deze kennis bezit zou je er alles aan moeten doen om dit te volbrengen. Vraag jezelf elke morgen af, wat kan ik vandaag doen om mijn levensdoel te bereiken?