Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Besparen op boodschappen doe je zo

Hoe jij ook vele euro's kan besparen

 1. sonja
  Besparen op boodschappen is eigenlijk niet zo moeilijk. We moeten in de meeste gevallen gewoon ons wekelijks ritueel veranderen. Je kan alleszins niet zonder boodschappen, we moeten allemaal eten en drinken dus hoe besparend we ook willen zijn, boodschappen zal je altijd moeten doen. Nu ligt er een groot verschil in wat we kopen en wat we werkelijk nodig hebben.[​IMG] Supermarktketens spelen hier maar al te graag op in door je een gevoel te geven dat je deze aanbieding zeker niet mag missen. In werkelijkheid hebben zij van één of meerdere producten een zodanige hoeveelheid gekocht dat ze dit aan zoveel mogelijk klanten proberen te slijten. Ik zeg niet dat alle promoties slecht voor je zijn maar de vraag is of je ze wel altijd nodig hebt? Met voedingsprijzen die momenteel de pan uitswingen is het geen slecht gedacht om onderstaande punten eens door te nemen.

  Stel je wekelijks budget samen:

  Stel je budget samen, het geld dat je wekelijks wil uitgeven aan boodschappen. Een gemiddelde van de laatste 4 tot 8 weken zou een goede leidraad moeten zijn. Pas op, je mag niet meer dan dit budget gaan spenderen dus het is van uiterste belang dat je hier zorgvuldig over nadenkt. Wees niet te gul maar voorzie zeker genoeg middelen. Haal dit vooropgestelde budget wekelijks van je rekening. Als je gaat shoppen neem je alleen dit mee, geen bancontact, geen visa, niets. Alleen cash geld, zo ben je er zeker van dat je uw budget nooit zal overschrijden. En kom je aan de kassa wat te kort, wel dan heb je pech en zal je aan de kassierster moeten vragen of je iets mag teruggeven. Daar doen ze heus zo moeilijk niet over. Dus onthoud goed, alleen je wekelijks budget, niets meer.

  Een boodschappenlijst kan wonderen doen:

  Alleen kopen wat je nodig hebt is een must, daarom is het opstellen van een boodschappenlijstje o zo belangrijk. Ga nooit zonder je lijstje op stap want dan koop je zonder twijfel producten die je niet nodig hebt. Buiten Rain Man weet niemand precies hoeveel melk, cola, vlees, of conserven je nog in huis hebt. Een lijstje opmaken en strikt volgen is de boodschap. Alleen als je de lijst afgewerkt hebt en je nog restgeld bezit zou je naar de aanbiedingen mogen kijken.

  Ga nooit met een lege maag shoppen:

  Bij honger zal een mens er alles aan doen om deze nood te stillen. Je denkt niet meer rationeel en alles in de winkel zal er goed uitzien. De geur van versgebakken brood, de mooie kleuren van het snoepgoed en het uitzicht van bereide maaltijden zullen de grootste vrek doen zwichten. Hou je gedachten op punt door steeds na een maaltijd te gaan shoppen. Dat bespaart je makkelijk honderden euro's per jaar.

  Hoger en lager, daar zijn de echte koopjes te vinden:

  Winkelketens en grote merken doen vaak beroep op marketingexperts. Deze raden hun aan om alle producten met de hoogste marge op ooghoogte te plaatsen. Maar meer marge voor de winkelier betekent zeker niet meer marge voor jou. Buk je of kijk ook eens omhoog, vaak zal je daar producten aantreffen die prijs/kwaliteit voor jou de beste uitkomst bieden. Probeer zeker de huismerken eens uit, je zult in veel gevallen van hun kwaliteit verbaasd zijn. Warenhuisketens laten hun eigen merk door grote merken maken, soms is enkel de verpakking veranderd. Voor de rest zijn deze goedkopere producten aan de grote merken gelijkwaardig!

  Verlies de scanner niet uit het oog:

  Eenmaal aangekomen aan de kassa is het opletten geblazen. Tijdens de scanning zouden jouw ogen alleen op de kassa gericht mogen zijn. Kassiersters durven ook wel eens een fout te maken of soms staat de prijs in het systeem verkeerd. Dit kan je beter tijdens de scanning dan erna in het oog houden. Zo kunnen ze onmiddellijk fouten rechtzetten. Vanaf je de kassa verlaten hebt is het uw woord tegen het hunne.

Recente Reviews

 1. blondie
  blondie
  5/5,
  Nooit met honger gaan shoppen, ik denk dat dit mijn grootste probleem is. Ik heb altijd honger. Knap artikel en zeer leerrijk.