Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Beste datingsites?

Een gids van de beste datingsites

 1. bieke
  De internetrevolutie van de laatste jaren heeft het datinggebeuren volledig naar zijn hand gezet. Je hoeft niet meer uit de deur om een date vinden. Het internet heeft voor jou duizenden datingsites ter beschikking waar je naar believe kunt gaan daten. Een profieltje invullen, wat foto's uploaden en klaar is kees. Met een datingsite is veel geld te verdienen en zoals we allemaal weten is niet iedereen zo eerlijk als wijzelf. De onbetrouwbaarheid van sommige websites is dan ook in hoge mate toegenomen. Tijd voor een vergelijkend overzicht van wat het web te bieden heeft:

  Relatieplanet:

  De grootste en meest bekende datingsite in België en Nederland. Onbeperkt gratis lidmaatschap waarmee je naar profielen kan zoeken. Het gratis membership heeft wel wat nadelen, zo kan je maar vijf interesse berichten sturen naar de door jou gekozen profielen. Betalende leden kunnen jou emails sturen maar zelf kan je dit niet als gratis lid. Het gratis lidmaatschap van relatieplanet is volgens ons dan ook volledig zinloos. Met een full membership kan je veel meer: Chatten, email en anoniem bellen zijn maar enkele features die dit betalend pakket met zich meebrengt. Maar wil jij betalen voor een datingsite? Wij ook niet!

  Parship:

  Hier ook weer van het zelfde laken een broek. Wil je wat meer dan glimlachjes en contactverzoeken versturen zul je moeten betalen. Het werkelijk aantal leden van parship is ook niet echt duidelijk, recentelijk zijn deze zelfs veroordeeld voor het onjuist formuleren van hun ledenaantal. Een nulletje meer of minder maakt blijkbaar niet zoveel uit. Naar eigen zeggen zou hun persoonlijkheidstest de grootste kans op succes geven bij je zoektocht naar een date. Parship is een Europese speler in de markt van de datingsites, je vind ze bv ook terug in Frankrijk, Ierland, Italië, Oostenrijk, Ierland, enz.

  Match:

  Een van de grootste wereldwijde spelers op het gebied van dating. Ook hier kan je in je beurs tasten want met je gratis membership kan je alleen zoeken naar profielen. Wil je een mailtje sturen zal je moeten betalen. Wat ben je dan met je gratis membership?, juist ja, niets! Als we de reviews mogen geloven is hun site wel heel gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik. Een groot voordeel is de omvang van hun database, duizenden mensen staan hierin vermeld. Kwa aantal leden kent match dan ook niet echt een gelijke. Er zijn er weinige die wereldwijd zo verspreid zijn!

  Plentyoffish:

  Neen, dit is geen website over aquariums of hengelsport. Het is een datingsite, en wat voor één! Deze is helemaal gratis en vrijwel uniek. Hier kan je niet alleen profielen bezoeken maar je kan iedereen GRATIS mailen! Je hoeft dus niet te betalen voor een date, als dat geen vooruitgang is. Qua design is dit geen topper maar de gebruiksvriendelijkheid is zeker niet complex! Plentyoffisch is een wereldwijde groeier en heeft ongeveer 135 miljoen bezoekers per maand. Aan keuze zal het dus niet liggen. Een spijtige zaak, de website is alleen in het engels. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen potentieel aan Belgische en Nederlandse kandidaten zijn.

  Conclusie:
  Al bij al is onze mening over datingsites vrij negatief. Het overgrote deel is betalend en geeft daarmee geen vaste kans op een date. Alleen plentyoffish probeert hier verandering in te maken. Hopelijk zullen velen hun in een nieuw gratis datinglandschap vervoegen!