Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Blijven lachen

Verlies de humor in uw leven nooit uit het oog

 1. sonja
  De mensheid is de meest ontwikkelde soort op onze planeet. Vrijwel alles is mogelijk eens we er onze gedachten hebben achtergezet. Iemand die de zin van dit leven begrijpt kan hier dan ook een fantastische tijd beleven. Doch laten we ons vaak door negatieve gebeurtenissen naar beneden halen. Als we positieve zaken meemaken kunnen we onze dagen vaak met veel humor vullen terwijl negatieve gebeurtenissen het slechtste in ons naar boven laten komen. Daar wringt het schoentje, u zou niet alleen moeten lachen als het goed met u gaat; ook in slechte omstandigheden mogen we onze humor nooit verliezen. Humor minimaliseert onze problemen waardoor[​IMG] we er ook minder last van zullen ondervinden. Eens iets in het belachelijke trekken betekent heus niet dat u onrespectvol tov de situatie bent. U laat daarentegen zien dat situaties uw emoties niet zullen beïnvloeden en dat u ten alle tijde bereid bent om een grap te vertellen. De leukste mensen zijn zonder twijfel diegene die met alles is kunnen lachen. Ik geef toe dat er momenten zijn waarbij je u serieus moet houden maar laten we deze toch proberen te minimaliseren. Humor heeft in mijn leven mij altijd kunnen verder helpen, zelfs op momenten waar ik het echt niet meer zag zitten. U kan veel verliezen in het leven maar laat humor daar geen deel van zijn.

  Lachen is gezond!
  Wist u dat humor uw hele gezondheid positief kan beïnvloeden? Dat een lach ons eigenlijk echt goed doet? Het is medisch bewezen dat lachen gezond is, dat het ons immuunsysteem helpt zichzelf op te bouwen. Mensen met veel humor zouden zelfs veel minder kans hebben om ziek te worden. We worden er dus niet alleen blij van, het helpt ons wel degelijk om een betere levenskwaliteit te onderhouden. Door veel te lachen zal u beter met stress, pijn en andere conflicten kunnen omgaan. Met het veelvuldig gebruik van humor kunnen we veel beter relativeren waardoor we niet alles als een wereldprobleem gaan beschouwen. Lachen is dus het beste medicijn dat u ooit kan voorgeschreven krijgen.

  Ongelukkige mensen zijn de humor verloren:
  Mensen die ongelukkig zijn, een depressie hebben of aan een burnout leiden zijn veelal het positivisme in hun leven verloren. Ze denken omdat hun situatie zo slecht is ze nooit meer zullen kunnen lachen. Nochtans zou lachen hun één veel medische kosten zoals psychologen besparen en zouden ze twee veel gelukkiger door het leven kunnen gaan. Op zich lijkt mijn redenering wat simplistisch en dat is ze ook maar het allerbelangrijkste is dat ze werkt! Zelfs als u het niet meent zou u moeten lachen, een fake lach is nog altijd beter dan een droevig gezicht. U zal trouwens na verloop van tijd opmerken dat mensen die lachen veel meer van anderen gedaan kunnen krijgen. Een lach is tevens ook overdraagbaar, als u veel lacht en op tijd en stond een mopje lanceert zullen de mensen rondom u er niets als positief kunnen uithalen. Ze zullen u vaak bedanken omdat u er altijd zo'n leuke sfeer in brengt. Een enkel zieltje kan de menigte veranderen, wees diegene die in alles de humor kan inzien zodat anderen uw voorbeeld zullen volgen.

  Bestudeer mensen die grappig zijn:
  Mensen die een goed gevoel voor humor hebben zijn hiermee niet altijd geboren. Vaak hebben ze er een gans leven aan gewijdt om een echt gevoel voor humor te kunnen ontwikkelen. Door mensen met een voldoende portie aan humor te gaan modelleren kan ook u erin gaan uitblinken. Wat u in het leven ook bereiken wil, als u het maar voldoende oefent zal ook u de vaardigheid ervoor kunnen ontwikkelen. Zoals bij veel zaken zal het na jaren van droevigheid in het begin misschien niet altijd even gemakkelijk zijn maar geef niet te snel op. Zelfs de meest negatieve persoon heeft de mogelijkheid om te veranderen. Als u er de wil voor kunt opbrengen zal ook u een opmerkelijk verschil kunnen vaststellen. Bestudeer grappige mensen, wat ze doen, hoe ze hun eigen show weten te brengen en waaruit ze hun inspiratie telkens halen. Door gewoon hetzelfde te doen zal ook u een grappig persoon kunnen worden. Laten we eerlijk zijn, daar zijn er nooit teveel van. Het is door deze mensen dat vaak vele anderen op dagelijkse basis gemotiveerd worden.

  Lachen kan uw populariteit verhogen:
  Mensen die goed kunnen lachen zijn graag geziene gasten. Waarom? Omdat u met deze mensen verzekerd bent dat er een leuke tijd zit aan te komen. Doe met uzelf de test? Voelt u zichzelf niet meer aangetrokken tot mensen met humor dan tot mensen die van de brug willen springen? Tuurlijk wel, het is een natuurlijke reactie om het pad van humor te gaan volgen. Buiten de sociale aspecten van het lachen kan humor u zelfs een promotie bezorgen. Positieve mensen die veel kunnen lachen hebben statistisch gezien meer kans om ooit een betere functie te krijgen. Niet alleen omdat men u zoveel grappiger vindt maar omdat lachen uw productiviteit en creativiteit zullen verhogen. Zeg nu zelf, zijn dit niet genoeg redenen om terug wat meer beginnen te lachen?