Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bouwen aan de toekomst van je gezin

Vervul samen het pad naar gelukkig zijn

 1. sonja
  Onze thuis is waarschijnlijk het meest belangrijke iets in ons leven. Het is de plaats waar we altijd welkom zijn en waar we kunnen doen wat we willen. Thuis zijn betekent iets en geeft ons altijd een warm gevoel waarop we kunnen terugdenken als het wat moeilijker op het werk gaat. Maar een echte thuis is pas compleet als je een gezin hebt, je eigen familie waarmee je alles doet en alles deelt. Waar we op kunnen steunen als het wat moeilijker gaat en waar we alles voor willen doen als het wat beter gaat. Daarom is het ook van belang dat wij voor hen een mooie toekomst gaan opbouwen. Door altijd op de fundering van eerdere prestaties te kunnen terugvallen heb je als het ware een verzekering tegen onverwachte gebeurtenissen. Zoals u wel[​IMG] zal weten is er wel altijd iets dat uw aandacht zal opeisen binnen het gezin. Baby's, peuters, kleuters, schoolgaande kinderen en uw partner zullen elk een deel van de koek willen binnenhalen. Het is dan ook aan ons om daar een mooie balans in te vinden zodat we kunnen bouwen aan een goede toekomst niet alleen voor jezelf maar voor heel het gezin.

  Financiële situatie binnen uw gezin:
  Liefde is mooi maar zonder centen zal u van één ding zeker kunnen zijn, dat u heel wat problemen mag verwachten. Het leven op zich is namelijk niet goedkoop en een gezin onderhouden is dan ook een niet te onderschatten taak geworden. School, ziekte, uitstapjes, eten en drinken, huur, water en elektricitiet, vervoer, verzekeringen enz. zijn maar enkele van de vele kosten dat een gezin met zich meebrengt. Een gezonde financiële situatie is dan ook onontbeerlijk om een goede verderzetting van de familie te garanderen. Sommige mensen hebben geluk wanneer ze van thuis veel meekrijgen maar zoals de meesten onder ons is dat niet altijd het geval. Om een gezonde financiële basis te vormen hebben we spaargeld nodig. Daarom moet u er alles aan doen zodat u per maand een bepaald bedrag zal kunnen sparen. De beste methode om u ervan te garanderen dat dit ook zal gebeuren is door bij elke storting van uw loon of andere inkomsten onmiddellijk een bepaald bedrag te gaan doorstorten naar een aparte rekening.

  Niet wachten tot het einde van de maand want dat brengt geen zoden aan de dijk. Door onmiddellijk uw geld door te sluizen bent u er zeker van dat u een goede spaarreserve gaat opbouwen. Deze kan u dan achteraf gaan onderverdelen in 3 stukken. Het eerste stuk gaat naar een gewone spaarrekening zodat u ervan overtuigd bent dat dit geld nooit in waarde zal dalen. Het tweede stuk gaan we in aandelen beleggen zodat u mee kunt profiteren van de schommelingen die de aandelen beurzen voor u in petto hebben. En het laatste deel is gewoon voor het plezier binnen je gezin. Ga hiermee eens een pretpark bezoeken of koop onverwacht is een cadeautje voor je partner en/of kinderen. Zo hou je het verrassingselement in stand waardoor iedereen uiterst tevree over je attenties zal zijn. Het moet niet altijd veel of uitzonderlijk zijn maar het moet wel van tijd tot tijd eens gebeuren. Iedereen kan op deze manier sparen zo dat ook jij en je gezin wat meer financiële vrijheid zal kunnen verwerven.

  Een huis voor jullie allemaal:
  Er komt voor iedereen een tijd wanneer je uw eigen stek zal willen. Een plaats die van jullie is en waar alleen jullie het voor het zeggen hebben. Maar dat komt natuurlijk niet allemaal zomaar. Om een huis of appartement te kunnen kopen zal je zelf ook wat moeten kunnen investeren. Dit kan je indien je bovenstaande stappen gevolgd hebt zonder problemen doen. Vergeet wel niet dat het kopen van een eigen huis ook wat verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Tenzij je een nieuw gebouwd huis koopt waarin alles voor je gedaan is zal je zonder meer er nog heel wat uren in moeten investeren om het te maken hoe jij het wilt. We hebben allemaal onze eigen keuzes en willen naargelang ook zo gaan inrichten. Laat iedereen mee beslissen hoe het zou moeten worden. Zo vermijd je discussies achteraf en heeft iedereen de kans om een eigen deel voor zich te ontwikkelen. Want we hebben allemaal onze eigen plek nodig, een ruimte die van ons is, waar we kunnen lezen, nadenken, slapen enz.

  De investering van tijd:
  De investering van te weinig tijd in je gezin is waarschijnlijk de meest cruciale fout die het merendeel van de koppels maken. Men denkt dat geld en luxe soms veel kan goedmaken maar wie nooit thuis is zal ook nooit lang een gezin hebben. Wat u ook doet of wie u ook bent, neem altijd voldoende tijd om met uw gezin door te brengen. Luister naar hen en doe samen zo veel mogelijk zodat jullie een echte familieband kunnen laten geworden. Zo kan u op uw beide oren slapen want zeg nu eerlijk. Heeft iemand ooit meer nodig?