Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Dankbaarheid, kunnen we ooit genoeg dankbaar zijn?

Leer meer te geven

 1. sonja
  Gisteren hebben we de wet van de aantrekking besproken. Door zaken te willen en te visualiseren hebben we geleerd dat niets onmogelijk is, je moet het gewoon durven vragen. Maar naar mijn bescheiden mening vind ik dat we voor we iets vragen eerst dankbaarheid kunnen tonen voor wat we al hebben. Want daar staan we toch te weinig bij stil. De tijd waarin we leven is dan ook verbazingwekkend, elke dag weer vinden ze iets nieuw uit zodat uw leven weer een stukje makkelijker wordt. We werken geen 15u per dag meer maar klagen zelfs als we eens meer dan 8u moeten doen. Luxe en eenvoud ligt aan de basis van onze hedendaagse samenleving. Zo sterk dat we leven met luxe gaan associëren met wat leven eigenlijk is. Maar voor deze luxe hebben onze voorouders geschiedenis moeten schrijven, ze hebben op tafel moeten kloppen om te zeggen dat hun huidige omstandigheden niet meer aanvaardbaar waren. Oorlogen heeft men gevoerd omdat een enkel zwart idee de mensheid had bedoezeld. Leven is geen luxe, leven is elke dag weer ontdekken hoe we onszelf tot iets beter kunnen transformeren. Want als mens zijnde blijven we de eeuwige student van dit mooie leven. Zelfs nu op dit moment zit je naar alle waarschijnlijkheid in een warme kamer een kopje koffie of thee te drinken. Maar de uren worden ook in derdewereldlanden geleefd, daar heeft men niet het geluk om te hebben wat wij hebben. Daar zijn de kansen heel beperkt en vindt men basisbehoeften als water, eten en kleding niet zo vanzelfsprekend. Kan je u voorstellen dat je niet elke dag zou kunnen eten en drinken? Dat je de mogelijkheid niet had om je te kleden? Om eens wat vermaak te hebben? Kan je u echt voorstellen hoe het zou zijn om ganse dagen in de zon te liggen bakken terwijl je stilletjes aan uitdroogt en sterft terwijl niemand om jou verbaasd is hoe het zover is kunnen komen? We mogen onze beide handen kussen dat we hier op dit stukje van de planeet zijn terechtgekomen. Ik vind het dan ook niet meer dan logisch dat we onze dankbaarheid kunnen uiten. En dat zou je elke dag moeten doen, laat tonen dat jij dankbaar bent voor wat je hebt. Deze positieve emoties doen ons nadenken over welke weelde we allemaal bezitten. Over welke kansen we allemaal krijgen. Wees dankbaar voor u, voor wat je hebt en voor wat je nog zal krijgen.

  Kijk elke dag na wat je hebt en laat je dankbaarheid tonen:
  Elke dag als je wakker wordt zou je uw uiting van dankbaarheid kunnen volbrengen. Denk na over wat je hebt, wat je gekregen hebt en waarmee jouw leven weer dat tikkeltje gemakkelijker is geworden. Wat heb jij tot nu toe allemaal verworven omdat je de wet van de aantrekking hebt volbracht. Want alles wat je verkregen hebt, heb je gewild. Als je 's avonds wil eten zal je 's avonds eten, als je een kindje wilt kan het verlangen en de visualisatie daarnaar ervoor zorgen dat je wens is uitgekomen. Alles wat je hebt verkregen is een voorbeeld van de wet van de aantrekking. We trekken aan wat we willen en dan mogen we daar zeker dankbaar voor zijn. Het is zelfs zo dat indien we dankbaar zijn voor de grotere dingen zoals het leven, uw bestaan, uw vrijheid, talenten, enz dat we een positieve energie zullen uitstralen. Ons hele lichaam zal dus profiteren wanneer je dankbaar bent. Probeer na te denken over wat jij allemaal hebt gehad. Je bent zo gelukkig en zo weinig laten we dit zien. Waarom? Waarom zijn we niet meer dankbaar voor deze giften van het leven? Waarom nemen we alles aan alsof het vanzelfsprekend of normaal is. Wees dankbaar voor je eten, voor je gezin, voor je familie, voor het huis waarin je woont, voor je kinderen, voor je gezondheid, voor je karakter, voor de wijze waarop het leven je al veel zaken heeft gegeven, enz. Je kan nooit teveel dankbaarheid tonen. En dankbaarheid geeft ons een goed gevoel, een gevoel dat ons vertelt dat er een grote kans is dat morgen een betere dag dan vandaag zou kunnen zijn. Is dat niet fantastisch om zo te kunnen leven? Met alle mogelijkheden die je maar hoeft op te pikken is bijna iedereen tot ongelooflijke zaken in staat!

  Wat als ik mij ongelukkig of depressief voel?
  Je zal denken dat depressieve mensen het gevoel van geluk zijn kwijtgeraakt maar dat is helemaal niet zo. Ze hebben hun in een staat verwikkeld dat ze alleen nog depressief kunnen zijn. Want ze denken dat dit hun bestaan is, depressief zijn, ongelukkig zijn en altijd schrik vertonen voor wat nog moet komen. Deze negatieve gedachten kunnen ertoe leiden dat je uw leven op den duur niet meer zal zien zitten. Waarom zou je hier nog willen leven als het altijd maar slecht gaat? Als er niemand is die jou echt begrijpt? Deze mensen zijn vergeten om hun dankbaarheid te uiten. Natuurlijk hebben ze 1000 en 1 dingen waarom ze gelukkig zouden moeten zijn maar toch is dit niet zo. Ze focussen hun op alles wat slecht gaat, wat negatief is waardoor ze ook al die zaken gaan krijgen. Als jij gelooft dat je gaat ziek worden zal je ook ziek worden. We zijn als mensen in staat om te krijgen wat we willen. Gebruik dit dan liever in een positieve dan op een negatieve manier. Zelfs als je u niet goed voelt moet je nog dankbaar zijn, denk na wat je hebt en wees er ontzettend dankbaar voor. Door elke dag onze dankbaarheid te uiten zal je depressie snel omwentelen. Je focust u op het goede, op wat je hebt bereikt en weet ook dat je meer kan hebben, als je het durft te vragen.

  Laat je naasten weten dat je dankbaar bent:
  Dankbaarheid voor het leven is een heel mooie eigenschap, eentje die u ver kan brengen. Maar het leven stuurt soms mensen op pad die ons gaan helpen om ons doel te verwezenlijken. Wees dankbaar dat deze mensen het voor jou opnemen, dat ze de rol van gids in jouw bestaan zullen vervullen. Laat hun weten hoe speciaal ze zijn. Zeg niet gewoon van: ,,jij bent de beste!" , want dit is gauw vergeten. Wees specifiek en zeg hoeveel ze voor jou betekenen en dat je dankbaar bent dat je deze weg met hun kan delen. Zo straal je positiviteit uit op anderen zodat ook zij jouw voorbeeld kunnen volgen. Wees een leider in het tonen van uw dankbaarheid want alleen zo kan u nog meer verkrijgen, meer van het leven, meer van anderen en meer van uzelf!

  Als je echt niets kunt vinden:
  Als je echt niets in je brein kan vinden om dankbaar te zijn moet je maar is naar onderstaande video kijken. Hier kan je Nicholas James Vujicic bekijken die zonder armen en benen werd geboren. Nu zou je denken dat zo iemand niets heeft om dankbaar voor te zijn maar Nick bewijst ons dat iedereen zijn dankbaarheid kan tonen. Het is makkelijk om je hoofd te laten hangen en zeggen dat anderen jouw leven zo slecht hebben gemaakt. Maar als je voor wat je hebt dankbaar kunt zijn zal je een eeuwige winnaar zijn. Want ook jij hebt veel om dankbaar voor te zijn, vergeet dat nooit. Als Nick het kan, kan jij het ook. Als je ook meer van Nick te weten wil komen kan je altijd een bezoekje aan zijn website brengen.