Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De armoede van de geest

Geeft u er ook aan toe?

 1. sonja
  Hoe sterk we ook kunnen dromen, nog sterker zijn we in het feit om aan slechte gewoontes toe te geven. Slechte gewoontes zijn snel gemaakt maar zijn niet even snel weg. Het kan zo ver gaan dat ze uw hele leven gaan overheersen. Dat u geen enkele uitweg meer ziet en denkt dat dit uw lot is. Of je nu rookt, drugs en/of alcohol neemt, je geld niet kunt beheren of jezelf als niet veel beschouwd maakt niet uit, het komt allemaal op hetzelfde neer. We limiteren ons geloof dat dit zo hoort te zijn en dat er geen enkele andere weg voor handen is. Ergens weten we[​IMG] wel dat we niet goed bezig zijn maar het blijft nog altijd gemakkelijker om aan de gewoonte te blijven toegeven. Hierdoor is de armoede van de geest een wereldfenomeen geworden. Niemand houdt nog iets vol en rondom ons zien we meer slechte dan goede voorbeelden. Geen wonder dat de meesten, dag na dag, maand na maand, jaar na jaar hetzelfde blijven doen. Ze hebben nog nooit iets anders gezien of denken dat dit voor hun niet van toepassing is. Ze laten hun bewustzijn door derderangsmiddelen controleren terwijl zij zelf als slaaf hiervan gewoon niet beter weten.

  Erken uw probleem!

  Wat uw probleem ook moge zijn, loop er niet weg van. Durf zelf in de spiegel te zien en maak geen excuses waarom u het niet kan. Mensen zijn tot de meest fantastische zaken in staat, waarom zou u dan uw probleem niet kunnen aanpakken? U kan misschien denken dat er geen enkel trucje bestaat om u van uw probleem af te helpen en gelijk hebt u! Alleen uw eigen denken zal u probleem ter harte kunnen aanpakken. Hoe verder u toelaat uw verslavingen te laten leven, hoe slechter uw toekomst er zal uitzien. Het zal dan ook niet als schokkend overkomen dat een blijvende verslaving u op den duur uw leven kan kosten.

  Wees eerlijk met uzelf en zie door al uw excuses heen. Alleen zo kan u terdege het probleem aanpakken en laat u uw toekomst plotsklaps verbeteren. Een gelimiteerd geloof is ook de reden waarom zo weinig mensen iets belangrijks met hun leven doen. De meesten wurmen zich maar overal door zonder eventjes stil te staan wat we hier eigenlijk komen doen. We zijn hier nog altijd om het beste uit ons leven te halen!

  Tot wat zijn we echt in staat?

  Wat is het leven van uw dromen?Een leven waar u niet steeds van de ene kant naar de andere wordt getrokken, een leven zonder die stress van toch maar dat werk op tijd klaar te hebben. Of om eens niet aan die dagelijkse sleur te moeten denken. Een leven waar we op psychisch, emotioneel, fysisch en zelfs financieel vlak meer willen zijn want verdienen we dit niet allemaal? Verdienen we niet allemaal een gelukkig en vervuld leven? Tuurlijk wel! Dus vraag je eerst is af waarom de meeste onder ons zich tevreden stellen met een bestaan waar ze eigenlijk niet honderd procent tevreden mee zijn? Want wie we ook zijn of wat we ook willen, we blijven mensen en mensen zijn fantastisch en kunnen de meest onvoorstelbare dingen. We kunnen zoals andere dieren onszelf voeden en voor huisvesting zorgen, onze kinderen grootbrengen en ze helpen in hun verdere volwassen leven omdat we steeds kunnen terugvallen op onze eigen opvoeding. We hebben eruit geleerd en proberen dit dan ook aan onze kinderen aan te leren zodat ze niet dezelfde fouten zouden maken die wij ooit hebben gemaakt. Maar we kunnen veel meer dan dat, we kunnen onszelf verzorgen, chirurgen van de laatste decennia hebben ons technieken en procedures laten zien waarvan we vroeger dachten dat dit onmogelijk was.

  We kunnen prachtige muziek produceren uit instrumenten die door onszelf vervaardigd zijn. We hebben atleten die record na record verbreken. Er zijn steeds genieën aan het werk zodat monsterlijke krachtcentrales ons van elektriciteit blijven voorzien, we staan met mekaar in verbinding langs gsm, gps, het internet zodat waar we ons ook ter wereld bevinden we steeds bereikbaar zijn. Het leven zit vol mogelijkheden maar we benutten ze niet allemaal? Waarom? En dit is niet een gewone waarom maar WAAROM houden we onszelf voor de gek als we meer kunnen dan waar we vandaag staan. En ik weet dat dit heel persoonlijk is maar ik wil echt dat je u vandaag die vraag terecht stelt! Niet om u slecht te voelen maar om een onsteking in uw huidige leven te doen ontstaan. Want ik weet dat binnen, diep vanbinnen dat gevoel nog bestaat om meer te zijn, meer te willen, meer te geven; we willen allemaal meer. We zijn nooit uitermate tevreden op welk punt we ons ook bevinden omdat we weten dat het nog beter kan maar is dat echt zo? Ja dat is natuurlijk zo! Maar toch laten we ons misleiden door al de geneugten van het leven om toch maar even te kunnen ontsnappen aan die zogezegde stress of sleur of hoe u het ook noemt. En ik zeg dit met het meeste respect omdat ikzelf op die plaats heb gestaan, die plaats van te moeten settelen met een leven wat ik echt niet wou, een relatie met iemand te hebben waar ik niet echt van hield maar bijbleef omdat het gemakkelijker was , mijn dagen te slijten alsof er geen morgen zou zijn. Ik zocht ook altijd naar excuses of redenen want zo noemen we het al is om iets niet te hoeven doen.

  Zelf ben ik ook met niets begonnen en ben uitgegroeid in een leven dat me elke dag zoveel vreugde en voldoening geeft om andere mensen bij te staan zodat ook zij van een beter leven kunnen genieten. Want niets is erger dan op je sterfbed te moeten vaststellen dat je niet het leven hebt geleid dat je kon leiden.We hebben allemaal kansen maar durven ze niet altijd te benutten.

  Vervul uw doel op aarde:

  U hebt het zoals velen onder ons misschien nog niet gevonden maar laat dit geen domper op de feestvreugde zijn. Nog elke dag denk ik na wat er nog allemaal aan mijn leven kan veranderen. Dat is het mooie van dit leven, dat we eigenlijk nooit helemaal volleerd zijn en dat elke nieuwe dag als een mirakel kan beschouwd worden. Elke dag dat we leven kunnen we bijleren en door dit consequent te blijven doen zal ook u uw doel op aarde kunnen vervullen. Want ook jij bent speciaal en ook jij hebt speciale gaven meegekregen. Laat geen enkele verslaving uw denken iets anders doen geloven! Ontdek wie je bent en wat je kunt. Je kan niet geloven tot wat mensen in staat zijn!