Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De emotionele bagage van voorgaande relaties verminderen

Ga voor het toekomstperspectief

 1. sonja
  Een mensenleven kan één of meerdere liefdesrelaties tellen. Van elk moment uit deze voorgaande periodes staan er herinneringen in ons geheugen gegrift. Zowel goede als slechte memoires zullen voor lange tijd in uw geheugen bewaard worden. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat bepaalde stimuli deze eerder ervaren gebeurtenissen zullen oproepen. Doch heeft het geen zin om deze gans ons leven mee te dragen. De meeste mensen maken zich hier echter schuldig aan waardoor de nieuwe partner of vriend vaak geen idee heeft waarom u zus of zo reageert. Voor u lijkt[​IMG]uw gedrag voor de hand liggend maar voor iemand die zich niet op eerdere incidenten kan baseren zal het niet altijd even duidelijk overkomen. Het is trouwens ook niet fair voor de nieuwe partner om op uw voorgeschiedenis afgerekend te worden. Hoe onoverkomelijk het ook lijkt, er is altijd een weg om uw emotionele bagage van voorgaande relaties te verminderen. Eens we ons tot dit gedrag kunnen conditioneren zal zowel u als uw nieuwe partner er de vruchten van kunnen plukken. De weg naar een gelukkige, liefdevolle relatie is niet zo moeilijk dan dat het gros van de mensen denkt. Zolang we bereid zijn om ons ten volle voor deze nieuwe relatie te geven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Wat verkies jij en hoe zal het jouw leven beïnvloeden?

  Welke emotionele bagage draagt u met zich mee?
  Elk leven op deze planeet kan een eigen boek schrijven over wat hij of zij tot nu toe heeft meegemaakt. Als we er even op terugdenken is het merkwaardig hoeveel episodes ons leven al telt. Van super happy dagen tot meelijwekkende gebeurtenissen. We kennen ze allemaal en allemaal weten we wat sommige belevenissen van sporen kunnen achterlaten. Ieders verhaal geeft dan ook de emoties en verwikkelingen weer. Elk van ons verwerkt dit dan ook volgens het eigen goeddunken.

  Of deze eigen manier van verwerking altijd voldoening met zich meebrengt is nog maar de vraag. Vaak nemen we onverwerkte voorgeschiedenis mee naar onze nieuwe relatie waardoor er langs ieders kant al vooroordelen over de andere bestaan. Indien we ons verleden niet kunnen opgeven of allerminst uitdoven zijn we een vogel voor de kat omdat we op voorhand al negatieve assumpties hebben aangemaakt. Deze gebruiken we dan bij ruzies waardoor jullie beiden met ongelijke wapens aan het strijden zijn voor iets wat eigenlijk het vechten niet waard is.

  Hoe laten we los?
  Het lijkt wel ondoenbaar om onze vorige ervaringen niet langer te laten meetellen in nieuwe relaties. Er zijn zoveel zaken gebeurd, huizen gekocht, kinderen gemaakt en wie weet wat nog allemaal ook. Zo'n verleden kan je toch niet zo maar aan de kant schuiven? Eigenlijk wel, het enige wat we als mens moeten doen is durven om het verleden de rug toe te keren. Er zullen altijd wel belangrijke gebeurtenissen in je geheugen gegrift blijven maar over het algemeen moet je een nieuwe start durven maken.

  Het is niet eerlijk tov je nieuwe geliefde om hem of haar altijd met je verleden te laten kennismaken. Op den duur zal dit zich wreken en dan zijn we veel verder van huis. Hou van de personen die nu met jou je leven omringen en durf los te laten wat eerder gebeurd is. Dat maakt van jou helemaal geen onmens en je huidige relatie zal er niets dan voldoening mee verkrijgen. Iedereen kan het als we maar de wil ervoor gaan opbrengen. Je leven is hier en nu, wat gebeurd is, is gebeurd en de toekomst kan er alleen maar beter van worden.

  Beperk je kansen om terug te denken:
  Als je in hetzelfde huis woont als met je vorige relatie en er nog steeds een heleboel foto's van jullie hangen is het niet verwonderlijk dat je onbewust aan vroeger gaat terugdenken. Hetzelfde geldt voor oude films van je vorige lief of kleren die hij of zij hier ooit vergeten is. Geef jezelf zo weinig mogelijk kansen om aan vroeger terug te denken door alle oude herinneringen in een kast op te bergen. Hang er een slot aan en geef de sleutel aan een kennis. Zodoende heb je weinig kans om er ooit nog mee te maken te hebben.

  Soms moeten we een beetje hard kunnen zijn als het onze toekomst alleen maar kan verschonen. Een gelukkige relatie is niet gebaseerd op onze geschiedenis van vroeger maar geeft ons zuurstof om nieuwe zaken mee te maken. Op een romantische, liefdevolle manier mekaar leren kennen is toch het mooiste dat er bestaat. Zonder vooroordelen of beperkingen alles aan mekaar kunnen geven is wat een mens zijn leven enigszins perfect kan maken. Ga je er ook voor?