Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De grootste spijt van mensen die doodgaan!

Leef voor het te laat is...

 1. sonja
  Het leven is iets wonderbaarlijks, elke dag opnieuw hebben we nieuwe kansen om ons bestaan hier op aarde te verbeteren. Hoewel niet alles van de eerste keer gaat heeft een gemiddeld leven ettelijke jaren zodat we als mens iets van ons leven kunnen maken. We mogen dus al eens een foutje maken als we dit binnen de kortste keren ook kunnen oplossen. Door ons op iets te focussen is er veel mogelijk. Het is onvoorstelbaar wat mensen kunnen, wat ze daarentegen doen is vaak teleurstellend te noemen. Vroeg of laat komt de laatste dag van je leven, het punt waar je op enkele ogenblikken zal beseffen of jouw leven betekenisvol is geweest. Het zou dan ook zonde zijn[​IMG] moest u dan vaststellen dat dit helemaal niet het geval is geweest. We krijgen maar één kans om het beste van onszelf te bewijzen, deze kans vergooien zou dan ook een heel spijtige zaak zijn. Niet alleen voor uzelf maar ook voor uw familie en andere nabestaanden. Leef vandaag en stel niet alles uit tot wanneer het ooit is in uw kraam zal passen. Als je vandaag niet gedaan hebt wat je altijd al wou heeft je dag weinig zin gehad. Verander nu voor het te laat is.

  Ik had beter mijn leven geleefd zoals ik het wil, niet zoals anderen het verwachten!

  De grootste fout dat je met uw kostbaar leven kan doen is door een ander te laten bepalen wat je ermee zou doen. Niemand buiten jij weet wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Laat je niets wijsmaken wat door een ander als gelukkig zijn omschreven wordt want die kan enkel voor zichzelf spreken. Het lijkt voor de hand liggend maar toch laat een groot deel van de bevolking zich door iemand anders leiden. Op het einde van hun leven merken ze dan op dat dit de verkeerde keuze is geweest maar daartegen is het al veel te laat. Handel nu en leef elke dag hoe jij hem wil beleven. Fouten maken doen we allemaal dus daar moet je u niet druk in maken. Maar heb tenminste de moed om te doen wat jezelf wil want alleen zo heeft het nut om te leven.

  Ik had beter niet zoveel gewerkt:

  Gaan werken is broodnodig om op zijn minst te kunnen rondkomen. Een gezin, huis, auto, activiteiten, eten enz. kan alleen als we er de centen voor op tafel kunnen leggen. Doch is het niet nodig om van 's morgens vroeg tot 's avonds laat te gaan werken. Het is heel nobel als je bereid bent om dat te doen maar het zal zoveel uren van je korte leven wegnemen dat wat je ervoor in de plaats krijgt daar nooit tegen kan opwegen. Probeer een goede balans tussen je gezin en je carrière te maken zodat je een comfortabel leven kan leiden maar dat je daarvoor geen 15u per dag moet gaan werken. Hard werken is de enige manier om iets te bereiken maar je dood werken heeft helemaal geen zin.

  De liefde van mijn leven, waarom heb ik er niet meer voor gedaan?

  Zowel jij als ik hebben een liefde van hun leven. Een soulmate waarvan je weet of wist dat jullie gewoon bij mekaar hoorden. Door omstandigheden of karaktertrekken hebben we vaak niet durven doorzetten om onze grote liefde binnen te halen. Jullie gingen misschien zelf jullie eigen weg maar is dat altijd de goede keuze geweest. Denk eens goed na bij wie jij het liefst van al zou vertoeven. Als dit je huidige partner is heb je goed gekozen en anders zou ik geen dag wachten om op zoek te gaan naar iemand die wel je leven kan verbloemen. Het heeft geen nut om tegen je zin bij iemand te blijven, doe dat dan ook niet.

  Waarom heb ik mijn vrienden opgegeven?

  Elke relatie gaat gepaard met een ineenstorting van de huidige vriendenkring. Als koppel wil je in het begin namelijk altijd bij mekaar blijven waardoor we zonder er niet altijd bij stil te staan onze vrienden verliezen. Het lijkt in de beginne niet zo erg maar naarmate de tijd in je leven vordert wordt dit meer en meer belangrijk. Evenveel vrienden hebben als toen je single was zal niet snel gebeuren maar probeer de meest dierbare contacten toch te onderhouden. Vrienden heb je voor het leven maar soms zijn we te egoïstisch om ze altijd voldoende tijd te geven. Hierdoor verwateren onze banden en krijgen we er vroeg of laat spijt van. Als je ze nu niet mist zal dit zeker wel aan je sterfbed gebeuren. Wacht niet tot het te laat is maar bel vandaag nog een oude vriend op om iets te gaan drinken. Als jij aan hun niet vergeet zullen ze ook daar zijn wanneer je ze nodig hebt!