Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De kracht van doelen voorop te stellen

Telkens weer opnieuw je vooropgestelde targets behalen

 1. sonja
  Zonder doel in je leven sta je nergens en zal je ook nooit ergens geraken. Het is dus belangrijk dat we doelen gaan vooropstellen, doelen die ons zullen motiveren om bepaalde doelstellingen te behalen. Maar je krijgt wel iedereen eventjes enthousiast om een doel te gaan nastreven doch zullen er velen na een bepaalde tijd stoppen omdat het te hard, te moeilijk of gewoon niet mogelijk zou zijn. De begin euforie is nooit geen probleem maar het volhouden tot je uw doel bereikt hebt is een ander paar mouwen. Waarom stoppen we met onze goede[​IMG] intenties te vervolmaken? Op welk moment geven we op? We hadden toch een doel, waarom zijn we plots niet meer geinteresseerd om dat te behalen? Het is nochthans niet onmogelijk als je bekijkt dat heel wat mensen in onze geschiedenis de meest opmerkelijke zaken hebben gerealiseerd. Hadden ze meer talent? Daar geloof ik niet in! Het is in het merendeel van de gevallen gewoon niet zo gemakkelijk, je zult namelijk op een constante manier aan je doel moeten werken. Als je uw doel wilt bereiken zal je het ook graag genoeg moeten willen dat niets anders je van de baan van succes kan halen. Het is een routine die je moet volgen zonder ook maar eens van je pad te wijken. En als je dat toch doet zal je de kracht moeten opwekken om onmiddellijk terug aan de slag te gaan. De meesten onder ons zetten elk jaar op hetzelfde moment hun doelen voorop, bij het inluiden van het nieuwe jaar. De nieuwjaarresoluties zorgen altijd voor wat spektakel maar na een paar dagen, een week of hoogstens een maand is er nog altijd niets van onze verlangens verwezelijkt of zijn we er zelfs nog niet aan begonnen. Wat is het verschil tussen succesvolle mensen en mensen die alleen maar succesvol willen zijn?

  Wil je het graag genoeg?

  Heeft u het ook al opgemerkt dat wanneer u echt iets wilt en ik bedoel echt iets wilt u wel een manier zal vinden zodat u het gewenste kan krijgen. Je kan over iets praten maar als je echt de kracht kunt ontdekken van iets te willen kan je bergen verzetten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat succesvolle mensen deze techniek op dagelijkse basis gebruiken. Maar voor we iets graag willen moeten we ons een doel vooropstellen, wat wil ik bereiken en zal ik er echt alles aan doen om dit ook te verwezelijken? Want je kan wel 10.000 euro per maand willen verdienen maar heb je al iets ondernomen om een stap dichter naar je doel te kunnen gaan. We moeten dus echt goed nadenken over wat we willen, hoe we het willen en een deadline vaststellen tegen wanneer we het willen. Met te zeggen van: ,,het zal ooit wel eens een dag lukken!" of ,,we zien wel'' ga je niet veel bereiken. Zet u dus is rustig neer en denk is na wat je echt wilt in je leven, schrijf dit ook op zodat je op dagelijkse basis jezelf kan herinneren wat je doelen zijn! Dit is je leven, wat je wil bereiken, dit nadenken is dus van cruciaal belang, neem er dan ook gerust je tijd voor.

  Hoe raak ik de motivatie niet kwijt?

  Als we aan iets bezig zijn, vooral als we aan iets nieuw bezig zijn kunnen we al snel is gedemotiveerd geraken. Daarom is het van belang dat we dagelijks bepaalde handelingen gaan uitvoeren zodat ze tot je dagelijkse routine gaan behoren. Je kan wel zeggen dat je iets gaat doen maar we weten ook dat er van die momenten gaan komen dat we zullen zeggen: ,,ok vandaag niet maar dat haal ik morgen wel in...". Laat u hierdoor niet misleiden, deze mentaliteit kan uw doodsteek zijn, het is dus heel belangrijk dat we zaken gaan plannen en dat we die ook op een dagelijkse basis gaan uitvoeren. Maak dus zeker ook een plan op waarin u vermeld wat u wil bereiken en met welke middelen u uw doel zal halen! Dit gaan we dan door planning uitvoeren. Zo leren we onze geest een gewoonte aan ipv eventjes maar eens iets te zeggen. Neem dus je agenda(en als je er geen hebt, koop er dan één...) en begin te plannen, elke dag een beetje meer naar je doel toe. Zo gaan we onze geest conditioneren en uiteindelijk ons doel bereiken. Geef jezelf een deadline en vertel zoveel mogelijk mensen over die deadline en wat je wil bereiken. Zeker die mensen die je gaan opvolgen, dat het zomaar niet laten gebeuren dat je zal opgeven. Dit alleen kan al heel motiverend overkomen. Maar in de eerste plaats moet je dit voor jezelf doen, voor jouw leven, voor jouw geluk. En als je iets echt graag wilt of het nu een job is, rijk worden of een nieuwe relatie is heb je zeker alle mogelijkheden in huis om dat ook te gaan creëren.

  Wat als mijn plan niet werkt?

  Als je alles geprobeerd hebt(alles dus!) en het toch niet wil lukken zit er maar één ding op. Een nieuw plan opstellen, zie waar het vorige is fout gelopen en probeer een andere uitvalshoek. Geef zeker niet op maar blijf proberen tot je iets vindt. En het is alleen door te blijven proberen dat je er zeker van bent dat je uw doelen kan behalen. Iemand die opgeeft is van één ding zeker, hij zal het nooit halen. Dit wil je niet en mag je ook nooit toelaten. Geef je toch is op, neem dan onmiddellijk terug de draad op en je zal zien dat dit motiverend zal werken. Als ik één ding van succesvolle mensen heb geleerd is het hun aanpak tov de rest. Zij blijven proberen tot iets lukt en zelfs dan willen ze hun doelen nog meer perfectioneren. Want we gaan altijd meer willen, dat is de menselijke natuur en daar kan niemand onderuit. Maar als je één doel bereikt hebt kun je er ook 100 bereiken. Zoals steeds is het weer aan jou om te beginnen. Doe het dan ook vandaag, niet straks, niet morgen maar vandaag. Laat vandaag de eerste stap in uw nieuwe leven zijn!