Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De kracht zit in ons allen

Samen naar meer

 1. sonja
  De wereld zoals we hem nu kennen is bijna met vroeger niet meer te vergelijken. Ooit aan ons alleen gegeven om er iets mooi van te maken maar we zijn er mooi in mislukt. We hebben onze gedachten door hebzucht laten bevuilen, denkend dat meer geld voor alles de oplossing zal zijn. Alle landen dragen het kapitalisme op hun handen terwijl er geen ongelijker systeem bestaat. Terwijl sommigen per dag miljoenen verwerven zijn er anderen die nog geen brood kunnen kopen. Alleen de nu al ontzettend rijken worden er alsmaar beter van, terwijl hun macht blijft expanderen neemt de armoede alsmaar toe. Ik heb niets[​IMG]tegen iets van uw leven te maken maar zonder dankbaarheid voor wat u gegeven is zal uw succes niet blijven duren. Onze wereld is een uniek geheel welke door vele volkeren bewoond wordt. Elke nieuwe dag is weer een mirakel, een nieuwe kans om weer wat meer van uw bestaan te maken. Door mekaar te helpen zouden we deze plaats dan ook tot iets bijzonders kunnen maken maar dat doen we liever niet. We blijven hebzucht nastreven zonder enig waardevol doel voor ogen. Door onze samenhang zouden we iets bijzonders kunnen verwezenlijken maar in de plaats daarvan distantiëren we ons meer en meer van mekaar.

  Laat uw leven niet door een ander leiden:

  Veelal overleven we in plaats van echt van het leven te genieten. We volgen harteloze politiekers die hun doel in macht en hebzucht gevonden hebben. Zij denken niet aan onze zorgen omdat ze geen besef met de echte wereld meer hebben. Als eersten sturen ze troepen naar plaatsen in de wereld die ons nooit iets misdaan hebben, enkel en alleen omdat ze lid van een verdragsorganisatie zijn waar ze alleen niets in te zeggen hebben. Het gaan stemmen wordt niet langer gerespecteerd zodat ze hun eigen dictatuur kunnen stichten. Terwijl veroordelen ze wel andere leiders over de wereld die niet hetzelfde denkbeeld als zij hebben aangenomen. Voor diezelfde corrupte leiders betaalt u elk jaar mooi en op tijd uw belastingen.

  Wanneer worden we wakker? Dat we eindelijk beseffen dat het zo niet verder kan, dat wij onze macht, de gezamenlijke macht niet uit handen willen geven aan ongeïnteresseerde, robotachtige personen die geen waarde meer leveren. Wanneer nemen we ons leven terug in eigen handen zodat we ons niet door anderen moeten laten commanderen?

  Help mekaar waar u kunt:

  Bij het openslaan van de krant zien we elke dag weer wat een ellendige boel ons bestaan hier op aarde aan het worden is. Roddels en valse verzinsels om geld te verdienen doen deze wereld geen goed aan. We zijn experten in de onverschilligheid geworden waarbij ons eigen bestaan op dat van een ander zal blijven primeren. Nochtans zit de kracht om iets te bereiken in ons allen. Waar vele handen het werk kunnen verlichten denken we vaak eerst na wat het voor ons zal opbrengen. Wees daarom anders dan de zovelen die nu al het verkeerde pad aan het bewandelen zijn. Door iemand anders bestaan te helpen krijgt uw wezen hier op aarde pas echt een betekenis. Oordeel niet maar geef aan velen zodat ook u veel zal terugkrijgen.

  In het delen met mekaar zit veel kracht, door onze bevindingen met mekaar te delen kunnen er velen geholpen worden. We hebben de kennis om fantastische zaken te maken, de technologie staat niet stil. Steeds weer probeert men iets te ontwikkelen dat ons dichter bij mekaar zou moeten brengen maar eigenlijk raken we verder van mekaar verspreid.

  Laat uw hart spreken:

  In elk van ons mensen zit er menselijkheid. Menselijkheid die zich om anderen zal bekommeren, menselijkheid dat zich niet door hebzucht zal laten leiden. Hoogmoed en leugenachtige beweringen horen niet bij de eigenschappen van de mens. Het is het resultaat van een jarenlange onderdrukking van onze eigen gedachten zodat we in het verkrijgen van geld een oplossing zien. Maar de echte kracht zit hem in het geven naar anderen zodat zij rondom u er ook een beter leven van zullen krijgen. Als u diep in uw hart kijkt zal u zien dat u niet egoïstisch, oneerlijk of vals bent. U bent een mens van vlees en bloed met echte gevoelens en dromen die ooit nog iets kunnen betekenen.

  Doe in dit beperkte leven wat u graag doet, laat uw hart uw passie naar voor brengen. Geef niet toe aan een leven dat door anderen zal beleefd worden terwijl u steeds weer de vrucht van uw bestaan niet kan plukken. Doe wat u graag doet en doe het vandaag, stel niet uit naar een morgen waarvan u met moeite de toekomst zal kunnen voorspellen.

  Vind de kracht in samenhang:

  Als individu zijn we tot fantastische zaken in staat maar er is geen evenaring als we allen zouden samenwerken. Waarom bekijken we onze wereld niet als het ultieme project waaraan we dringend wat veranderingen moeten aanbrengen? Laat geen titels en functies denken dat u meer als een ander bent. We zijn allemaal gelijk en kunnen enkel door mekaars talenten te bundelen er iets moois van maken. Studies, ervaringen of eigendunk zouden uw ego niet mogen voeden. Ze zijn enkel bedoeld zodat u er anderen wijzer mee kan maken. Dwing geen respect af als u er zelf geen kan geven en laat bescheidenheid uw bestaan vervolledigen.

  Het is een geschenk om hier op aarde te kunnen leven. Probeer uw geluk met anderen te delen en vind voor uw verdriet troost bij gelijkgestemden. Draai uw hoofd niet om bij miserie maar probeer samen voor een oplossing te gaan. Laat hebzucht uw brein niet verzieken en probeer ten alle tijde onze vrijheid te garanderen.