Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De nieuwe vrouw, superwoman of superlazy?

Ga op onderzoek

 1. bailys
  We horen de laatste jaren veel over de nieuwe man, maar ik hoor zelden dezelfde vraagstelling over de nieuwe vrouw. De sociologie leert ons al jaren dat bevolkingsgroepen hun leefomstandigheden naarmate de tijd vordert gaan veranderen. Ons welzijn en vooral onze welvaart zorgen ervoor dat we elke dag opnieuw, beetje per beetje naar een makkelijkere oplossing gaan zoeken wat op zich zeker niet altijd verkeerd is. De man en vrouw van vandaag kunnen we haast niet meer vergelijken met pakweg twintig of vijftig jaar geleden. Waar de vrouw vroeger als het huishoudelijke type werd aanzien, is ze vandaag de dag meer een manager van haar gezin geworden. We moeten de uitbreiding van haar functie binnen het gezin zeker niet onderschatten. Als ik zie wat veel vrouwen presteren kan ik er alleen maar bewondering voor opbrengen. Laten we niet vergeten dat vrouwen ook maar mensen zijn en dat ze hier niet zijn om enkel en alleen hun man te behagen. De feministische groeperingen hebben hier meer dan genoeg met rede tegen geprotesteerd. Het begrip "de nieuwe man" werd met al zijn gewenste capaciteiten in het leven geroepen, doch heeft men de toekomstdoelstellingen van "de nieuwe vrouw" uit het oog verloren.[​IMG]

  Gelijkheid of toch maar niet?
  Laat één ding duidelijk zijn, ik ben een absolute voorstander voor de gelijkheid van mannen en vrouwen. Dit wil echter niet zeggen dat we de nieuwe man met alleen maar taken gaan opzadelen, terwijl de nieuwe vrouw minder en minder gaat doen. In dit alles een gezonde balans zoeken zou dan ook de vereiste moeten zijn. We vinden dit allemaal evident, doch zijn er weinig koppels waarin we deze ying en yang lijken terug te vinden. Geen wonder dat er zoveel frustraties opgeborreld raken. Vanaf het moment dat we onze partner als minderwaardig gaan beschouwen, breekt alle hel los.

  Tegen dit basisprincipe wordt naar alle waarschijnlijkheid het meest gezondigd. Shame on us! Dat dit tegenwoordig nog zo frequent voortkomt is niet langer acceptabel. Geen nood, we zondigen hier allemaal wel eens tegen, maar het is juist de bedoeling om van onze fouten te leren. Als u zich hierin herkent, wordt het hoog tijd om orde op zaken te stellen. Bekijk waar het fout loopt en stuur bij waar nodig. Alles van een ander verwachten en zelf weinig tot niets doen, wekt bij de meest lieve partner de kwaadste gevoelens op. Behandel elkaar als gelijken zodat uw relatie kan groeien.

  Verloochen de biologische structuur van man en vrouw niet!
  Nieuwe tijden vragen naar nieuwe maatregelen. Wat vroeger werkte, is vandaag ondenkbaar. De tijd van toendertijd komt nooit meer terug, dit noemt men evolutie. Zonder het evoluerend karakter van de mens zou het hier maar een trieste bedoeling zijn. Het valt me daarentegen wel op dat we meer en meer de biologische structuren van ons mens zijn proberen te verloochenen. Er worden hoge verwachtingen van mannen en vrouwen gecreëerd, zonder dat we de natuurlijke mogelijkheden hiervan hebben onderzocht. Hoezeer we denken vernieuwend te zijn, hoe meer we ontdekken dat er eigenlijk helemaal niet zoveel veranderd is.

  Vrouwen en mannen hebben elk hun talenten, waardoor ze bepaalde taken beter kunnen uitvoeren. Het lijkt je misschien primitief denken als ik je vertel dat mannen nog altijd jagers zijn en dat vrouwen beter een meer onderwijzende en verzorgende rol kunnen uitvoeren, doch is dit helemaal niet zo vreemd. Jaren van telkens weer opnieuw dezelfde rol te vervullen hebben gezorgd dat beide geslachten in bepaalde eigenschappen uitblinken. Het lijkt me dus niet verstandig om opeens uw man te laten koken, kuisen of helemaal alleen voor de kinderen te laten zorgen. Hetzelfde geldt voor de vrouw, verwacht niet dat zij ogenblikkelijk de auto repareert of het zware werk naar haar toetrekt.

  Hoe de nieuwe vrouw het wel en niet zou moeten aanpakken...
  Van de nieuwe man wordt tegenwoordig veel verwacht, dat kunnen we moeilijk ontkennen. Spijtig genoeg verwacht de vrouw hiermee om stelselmatig minder en minder te hoeven doen. Zo werkt het spijtig genoeg niet, weet je nog wel? De balans in je relatie vinden. Voor alles wat je afgeeft zou je ook iets moeten overnemen in die mate dat we tot een behoorlijk evenwicht kunnen evolueren. Anders ben je gewoon op zoek naar een slaafje waar noch hij, noch jij gelukkig mee zal zijn. Het geluk vind je niet tijdens de zoektocht naar meer vrije tijd, maar in het samenzijn en er voor elkaar te zijn.

  Met zagen en klagen kom je nergens, geloof me maar. Als jij je man voor elke goede prestatie weet te belonen, hou je niet voor mogelijk wat hij nog allemaal voor je zal doen. Zoek niet naar rust terwijl je van een ander alle klusjes verwacht! Vergeet nooit dat een man zijn vrouw als godin aanschouwd. Zonder haar is hij een hoopje ellende, zoekend naar een nieuwe gezellin die hopelijk meer aan zijn verwachtingen zal voldoen.

  Waar ligt jullie balans binnen de relatie? Stel het niet langer uit, maar onderzoek de mogelijkheden zodat jullie meer van elkaar kunnen genieten. Weet dat jij als vrouw het voortouw in handen kan nemen, jij bent zijn hoop, zijn doel, zijn alles. Mannen zullen het niet graag toegeven, maar zonder hun vrouwen betekenen ze weinig tot niets.

Recente Reviews

 1. fabienne
  fabienne
  4/5,
  Gelijkheid moet je verdienen