Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De open relatie kan ook uw relatie uit het slop halen!

Durf de stap te zetten

 1. sonja
  Een goede relatie vinden is iets waar de meesten onder ons lange tijd achter zoeken. Het alleen zijn is dan ook niet aan ons mens zijn besteed. De zoektocht naar de eeuwige verbondenheid tussen twee mensen is iets dat men al jaren ligt te prediken doch lijkt dit minder en minder toepasselijk op onze hedendaagse levensstijl. Na de verliefdheid en de eerste jaren als koppel komt er een tijd dat het allemaal niet langer spectaculair is. De spanning lijkt verdwenen en elke nieuwe dag is niet zo verschillend van de vorige. Niet dat we onze partner of kinderen niet langer graag zien maar toch voelen we een gemis van hoe het ooit is geweest. We kunnen dan[​IMG] wel proberen om terug wat vuur in onze relatie te gaan blazen maar meestal heeft dit geen langdurig effect. Jij en je partner kennen elkander zodanig dat er van mekaar niet zo heel veel nieuwe dingen meer te ontdekken vallen. Vanaf je dit tijdperk bent binnengetreden zal er heel veel tussen jullie veranderen. Jullie houden van mekaar maar op een andere manier, het is niet meer met vlinders in de buik maar is eerder een gevoel van aanvaardbare gewenning geworden. Toch is het maar zolang dat we deze tijd gaan kunnen volhouden, het ligt namelijk in onze natuur om spanning en nieuwe partners te gaan opzoeken. De open relatie, is het iets voor jou?

  Wanneer hebben we nood aan de open relatie?
  Als je elke dag opstaat met de gedachte dat je al reeds weet hoe jouw dag er vandaag gaat uitzien heb je een nieuwe visie nodig. Waar vroeger je partner en/of je kinderen de nodige motivatie bij je konden teweegbrengen is dit vandaag helemaal anders. Je leeft niet meer om te leven maar hebt eigenlijk je wezen in een staat van overleving geduwd. Het alledaagse functioneren gaat nog best maar daar blijft het ook bij. De term 'gelukkig zijn' hebben we al lang opgeborgen en een depressie ligt op jou te wachten. Nog weinig doelen kunnen je bekoren en elke dag weer zie jij het leven van iemand anders als jouw onbereikbare droom.

  Indien dit zowat je leven voorstelt heb jij ook misschien is nood aan een open relatie. De open relatie is namelijk hetzelfde als je initiële verliefdheid met je partner te vergelijken. De hele bedoeling van dit fenomeen is om de dagelijkse sleur te gaan doorbreken. Om terug wat spanning in je leven te kunnen opbouwen zodat je huidige relatie er zelfs voordeel bij zal hebben. Maar het is soms een grote stap om van de traditionele methoden af te wijken. Jarenlang hebben ze ons onderwezen dat dit eigenlijk niet wordt gedaan. Het is dan ook deze beperkte visie op de wereld dat veel mensen noodgedwongen bij mekaar heeft gehouden terwijl ze een heel leven ongelukkig zijn geweest. Wat als we deze twee werelden, de conventionele en de opwindend gerelateerde eens met mekaar konden verbinden?

  Alles vertellen of toch maar niet?
  Dat de open relatie niet voor iedereen in dezelfde helende werking kan voorzien is een feit maar zeggen dat ze voor niemand werkt is een utopie. Eens besloten met je partner om nieuwe minnaars en minnaressen te gaan opzoeken zullen jullie moeten beslissen in welke mate je hierover met je vaste partner wil praten. Indien jullie beiden open van geest zijn zal er geen één geheim onbespreekbaar blijven maar wat als het toch wat gevoeliger ligt. Jullie kunnen wel beslist hebben om met andere partners te gaan vrijen maar het ook daadwerkelijk zien of weten is nog heel andere koek. Om ruzies te vermijden zijn dus oprechte afspraken nodig!

  Als je het liever niet weet met wie je man of vrouw het bed in duikt kan je dat ook gewoon zeggen. Het valt niet veel voor maar soms is onwetendheid een deugd. Niet iedereen vindt het namelijk gemakkelijk om alles onmiddellijk te gaan vertellen, zeker in de beginne zullen jullie het daar wel moeilijker mee hebben. Dit betekent niet als je vaste partner er iets over vraagt dat je moet beginnen liegen. Probeer zoveel mogelijk eerlijk te zijn op een zo weinig mogelijk kwetsende manier. Sowieso heeft het vertellen of niet vertellen van jullie avontuurtjes allebei zijn voordeel. Wie het vertelt deelt zijn ervaringen op een geheel nieuwe manier en wie het voor zich houdt bouwt een spanning op die je hele leven kan veranderen.

  Heb respect voor mekaar en vergeet niet dat jullie buiten de open relatie nog altijd een koppel vormen:
  Het is niet omdat jullie nu beiden een minnaar of minnares hebben dat daarmee jullie huidige relatie geen betekenis meer heeft. Nog steeds zou je uw huidige relatie als meest belangrijk moeten beschouwen. De dag dat je wulpse avontuurtjes belangrijker worden dan je eigen partner zal je relatie niet meer lang duren. Het is niet de bedoeling dat jullie van mekaar gaan vervreemden maar juist dat jullie door dit alles dichter naar mekaar kunnen groeien.

  Buitenechtelijk een relatie opzoeken en hiervoor de goedkeuring krijgen wil niet zeggen dat je daar respectloos mee moet omgaan. Denk steeds aan voorbehoedsmiddelen die niet alleen jou maar ook je huidige, vaste partner van seksueel overdraagbare ziekten zoals aids, chlamydiasis en herpes kunnen behoeden. Nodig je minnares of minnaar ook niet bij je thuis uit, bekijk dit als een hobby dat alleen op verplaatsing kan gespeeld worden. Al bij al zullen jullie zelf moeten beslissen wat wel en niet voor je kan maar het spreekt voor zich dat traditionele waarden de dag van vandaag niet langer blijven opgaan. Zoek jij vanaf nu ook de spanning op of blijf je geloven dat het tussen jullie ooit wel is zal beteren?