Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De politieke maffia

Welke politicus kan u de volgende verkiezingen nog vertrouwen?

 1. sonja
  Orgineel gepost op het robbydeletter blog op 01/07/2012:

  Met de verkiezingen in aantocht wordt menig politicus wat zenuwachtig. De nieuwelingen zullen zich moeten bewijzen en de oude garde zal hun mislukkingen van de afgelopen jaren proberen te verbergen. Eerdere progamma's en standpunten zijn ondertussen al zoveel maal veranderd, dat geen enkel van hun nog weet waar ze ooit voor gestaan hebben. Met nieuwe ideeën probeert men ons het falen van de afgelopen jaren te laten vergeten. De gewone man in de straat zal de volgende jaren voor niet veel betekenis in de politiek gaan zorgen, doch moeten ze ons nu even de indruk geven dat dit wel zo zal zijn. Onze stem zorgt er namelijk voor dat hun luxeleven en hoge wedden niet in het gedrang zullen komen. Om die gratie te verkrijgen[​IMG] zullen ze wel een paar maanden hard moeten werken, terwijl het echte werk dat onze maatschappij zo hard nodig heeft nu wel even kan wachten. Crisis of geen crisis, alleen de verkiezingen zijn nu van tel! Op dit moment krijgen we even de indruk dat ze de job waarvoor ze verkozen waren daadwerkelijk aan het uitvoeren zijn. Waar we ook komen of gaan, een politiek pamflet is nooit ver weg. Ineens zal die goedkeuring voor onze verbouwing snel afgehandeld kunnen worden, en zien we op een maand tijd meer blauw op straat dan vier jaar ervoor. Wegenwerken worden tot een minimum herleid en wat u ook nodig heeft, de politieke wil om u te helpen lijkt niet meer ver weg.

  Het gaat toch zo goed met dit land, of toch niet?

  De eerder verkozen mandaten maken zich sterk dat er in de afgelopen jaren veel veranderd is geweest. Hoewel we dit als gewone burger vaak niet kunnen zien zal de verlossing niet meer lang op zich laten wachten. We kunnen maar beter dankbaar zijn voor hun hoge lonen en vele onkostennota's omdat ze op deze manier toch zoveel gerealiseerd hebben. Vanuit hun zwaar bewaakte kasten van villa's schrijven ze columns over hoe veilig het wel op onze straten is. De talloze inbraken, moorden en vergrijpen waren nodig om hun systeem op punt te stellen. Maar vanaf nu is dit allemaal verleden tijd, vanaf nu zal het veranderen, want vanaf nu is de verkiezingskoorts begonnen!

  Terwijl de oude krokodillen hun gemaakte besluiten blijven verdedigen zullen de wannabe politici ons eens gaan vertellen wat er allemaal is fout gelopen. Dikwijls zonder eigen progamma in de hand spuien ze kritiek over het werk van hun toekomstige collega's. In de periode van de verkiezingen kan men enkel nog op zijn eigen partij rekenen, en misschien is dat ook maar enkel zolang er stemmen worden binnengehaald. De oorlog van de postjes is begonnen en of het nu goed of slecht met dit land gaat, aan hun politieke verdiensten wordt niet geraakt. Maar laten we dit geheim houden want voor even moet het land gediend worden of zullen we het enkel laten geloven dat het morgen wel beter zal gaan?

  Welke politicus of partij kunnen we nog vertrouwen?

  Het lijkt wel een cliché maar wie valt er nog echt binnen deze politieke maffia te vertrouwen? Al jarenlang beloven ze ons er een betere maatschappij van te maken maar steeds weer is dit door omstandigheden niet kunnen doorgaan. Van de vele nieuwelingen horen we al snel niets meer en na de verkiezingen lijkt de stoelendans eerder beperkt. Oude waarden nemen opnieuw hun plaats in al is het nu soms met een andere titel. Dezelfde partijen zullen nu ook weer de beslissingen gaan nemen al laat men dit soms in de media anders uitschijnen. Geen wonder dat de gewone burger zich niet langer geïnteresseerd voelt om weer eens naar die flauwekul te gaan luisteren.

  Maar toch zullen we moeten stemmen want daar kunnen we niet van tussenuit. We hebben namelijk jarenlang gevochten voor een eerlijke stem die met veel respect gedragen zou moeten worden. De kans is misschien klein dat er zich nu wereldschokkende gebeurtenissen gaan voordoen, maar toch zijn we niet vergeten hoe onze voorouders ervoor gestreden hebben.We zullen dus iemand moeten vertrouwen al lijkt dit wel een oneindige zoektocht te worden. Doch hoeft dit niet zo te zijn, het is namelijk gemakkelijker om de mensen die hun beloften hebben nagehouden te gaan opzoeken, dan die dat er bij de eerste kans afstand van hebben genomen. Sommigen dragen hun waarden en eer nog hoog in het vaandel en het zijn dan ook zij die uw stem meer dan ooit verdienen. Als u op iemand nieuw wil stemmen zal u zich op uw mensenkennis moeten baseren maar weet ook dat deze debutanten veel meer het gareel van hun partij zullen moeten dragen.

  Goede politici vergeten hun achterban niet!

  Het staat boven kijf dat er in de politiek compromissen gesloten moeten worden. Zolang geen één partij de absolute meerderheid heeft zal het op bepaalde momenten licht van zijn progamma gaan afwijken. Dit betekent echter niet dat men na de verkiezingen een bocht van 180° gaat nemen want dan heb je uw achterban en de rest van uw stemmers gewoonweg bedrogen. Toch gebeurt dit meer en meer onder druk van collega politici alsook binnen de eigen partij. Deze volgelingen zullen dus altijd naar de pijpen van de machthebbers blijven dansen, en laat dat nu net hetgeen zijn dat we als kiespijn kunnen missen.

  Wie vandaag wat als politieker verkondigt zou dat ook morgen moeten uitvoeren. Op zijn minst zou hij of zij het alleszins moeten proberen maar het heeft geen nut voor het volk als je uzelf als politieker niet kan vertrouwen. Wie niet vergeet waarvoor hij strijdt, zal in de gunst van het volk blijven vallen. Als ze daarmee het één of ander postje aan de kant moeten leggen, het zij zo. U dient als politieker namelijk de wil van het volk en niet die van uw eigen portemonnee. Lonen en premies mogen van mijn part op prestaties gericht zijn al zou dit de armoedegrens van ons land wel eens de hoogte kunnen instuwen!