Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De politieke onbekwaamheid moet stoppen!

Het is genoeg geweest!

 1. sonja
  Voor alles in dit land heb je wel één of ander papiertje nodig om je bekwaamheid voor een bepaalde functie te kunnen laten gelden. In de politiek houdt men er een andere werkwijze op na. Daar kan iedereen die het wil zich bij de volgende verkiezingen op een lijst laten plaatsen. Wat u ook kan of wat u ook wilt maakt eigenlijk niet uit, zolang je publiekelijk binnen de lijnen van de groepsideologie blijft zal er geen haan kraaien wat jij nu eigenlijk voor het volk kan betekenen. Het is deze vriendjespolitiek waarvoor we al decennia lang de prijs moeten betalen. Als we dan nog is de wijd vertakte structuur van ons land bekijken, wordt het opeens duidelijk dat er op politiek vlak wel voor ieder wat wils te rapen valt. Geen wonder[​IMG] dat bij elke aanstaande verkiezing de nieuwe messias wordt geboren. Deze kersverse, zelf verklaarde God krijgt er binnen zijn partij dan ook onmiddellijk duizenden aanhangers bij. Want in de politiek valt veel geld te verdienen en dit wordt helemaal niet op geleverde prestaties berekend. Wie het wat goed kan uitleggen en hiermee het volk achter zich kan scharen krijgt een vrijkaart om aan de politieke spelletjes deel te nemen. Naar uw politieke bekwaamheid wordt niet gevraagd omdat het ook eigenlijk niemand kan schelen. Uw wedde als politieker ligt er toch, of u nu veel of weinig doet maakt niets uit, ons staatsapparaat dokt weer graag om zich veelal te laten bedriegen.

  Doet u mee, aub, het geld moet toch op!

  Een politieke functie ambiëren is misschien nobel doch lijkt het een nationaal gebruik om na de verkiezingen geen of weinig principes te behouden. Het progamma dat we aan de mensen beloofd hebben was eigenlijk maar een marketing stunt en natuurlijk weten wij ook dat dit onrealiseerbaar is. Onze geloofwaardigheid krikken we binnen een paar jaren terug op maar nu is het hoog tijd voor onze welverdiende vakantie. We mogen zowat onze eigen agenda bepalen terwijl niemand ons echt verplicht om de politiek au sérieux te nemen. Voor de televisie maken we ons graag op waar we opnieuw wat onzin zullen verkondigen. Politieke progamma's zoals de zevende dag en terzake geven ons de kans om onze illusies die vooral op onbekwaamheid gebaseerd zijn aan het volk over te brengen. Want wij zijn toch zo belangrijk, wij die niets realiseren, wij die met als enige taak ervoor moeten zorgen dat de belastingbetaler zijn geld op een aangename manier kan verkwisten.

  De geregulariseerde, malafide praktijken van de overheid:

  Het is de wereld doelstelling van het moment om de malafide organisaties een halt toe te roepen. Iemand die zich niet aan de wet kan houden zal theoretisch gestraft worden doch is de politiek daar niet aan onderhevig. Van vandaag op morgen gooit men met geld waar men eigenlijk nooit de goedkeuring voor heeft gekregen. Aanbestedingen worden als zoete broodjes aan de eerste de beste pingelaar verkocht waardoor het belastinggeld van het lopende jaar niet langer toereikend zal zijn. We voeren graag een goede rol voor het buitenland op doch blijven onze ondergrondse praktijken een staatsgeheim. Wie teveel vragen stelt wordt simpelweg voor zijn kennis betaald, waarna men hem vriendelijk vraagt om niet langer op het toneel te verschijnen. Op de voorgrond zullen we de verjonging van de partijen laten spreken, terwijl de oude vossen nog altijd echt beslissen wat de ideologie van de partij beaamt.

  Alleen een nieuwe politieke structuur kan uitkomst bieden:

  Of het nu goed of slecht met de economie gaat maakt niet uit, onze politieke structuur lijkt elk jaar opnieuw weer meer geld te kosten. Want hoe klein we ook zijn, wij leven altijd in crisis. Met één van de minst competitieve arbeidskost formules durven de ministers fier verkondigen dat de economie van dit land buitenlandse investeerders zal aantrekken. Spijtig genoeg worden we regelmatig met de harde feiten op de neus gedrukt omdat er wel elke dag een internationaal bedrijf in ons land dreigt te vertrekken. De complexiteit en hoeveelheid aan bevoegdheden die men telkens lijkt uit te breiden is simpelweg al jaren niet betaalbaar. Met een begroting in evenwicht die nooit echt klopt denkt men op achterlijke wijze dat men goed bezig is.

  Men vergeet echter dat de werkende klasse deze onzin moet betalen, en dat deze na de zoveelste mislukking wel eens in opstand kan komen. Wie mee een stad of land wil leiden kan dit maar beter met de beste bedoelingen doen want indien u op geen degelijke ervaring kunt steunen bedriegt u uzelf en het volk. Daarom is het misschien geen slecht gedacht om ons heel systeem is te gaan wijzigen. Niet met de intentie om ons land nog kleiner te maken maar door gezamenlijk een reëel toekomstpotentieel voor de burgers te kunnen waarmaken. We hebben niet de zoveelste staatshervorming nodig die ons uiteindelijk alleen nog meer geld zal kosten maar kunnen beter geheel opnieuw beginnen. Dit alles met mensen die niet de lijn van hun partij maar die van de burgers volgen. Een Europees alternatief zou natuurlijk fantastisch zijn maar dit alleen als Europa echte bevoegdheden krijgt zodat het geen opeenstapeling van nog meer postjes wordt! Een Europees gedachtegoed, een monetaire munt en een plaatselijk gebruik zullen nooit samen kunnen gaan. Durven we vernieuwen of blijven we hopen dat nog meer ministers en nog meer belastinggeld de weg naar vrijheid zullen tonen?