Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De ware in een relatie vinden

Bestaat hij of zij echt?

 1. sonja
  Honderden jaren worden er al sprookjes over verteld, over wanneer we op een dag de ware in de liefde zullen mogen ontmoeten. Na vele probeersels geeft het gros van de mensen er dikwijls de brui aan waarna ze zich met een gewone partner zullen tevreden stellen. Enigszins door emoties beladen geloven ze niet langer dat het bestaat en dat aan elke relatie wel problemen zullen verbonden zitten. Dit ongeloof om ooit de ware te mogen ontmoeten breekt hun ziel stilletjes aan af. Omdat ze niet bij de liefde van hun leven vertoeven zullen ze zich op den duur aan alles gaan ergeren. Men is trouwens aan een relatie begonnen dat niet hun droombeeld vertegenwoordigt. Hoewel je niet elke dag met de ware in contact komt heeft het geen zin om het met minder dan je verlangens te gaan doen. Mensen die dit doen hebben geen solide basis gevormd en deze relaties zijn ofwel een ongelukkige verderzetting van hun frustraties ofwel van korte duur. Denk niet dat de eerste de beste persoon je zal gelukkig maken. Liefde is een speciaal gegeven en niet iedereen is voor mekaar geschikt. Sommige partners zullen namelijk beter bij je passen dan andere maar alleen de ware zal uw wereld in beweging kunnen zetten.

  Is er maar één "de ware"?
  Meestal denken mensen dat de ware vinden betekent dat er maar één iemand op deze wereld zou rondlopen die voor ons geschikt is. Het spreekt voor zich dat daar niets van aan is. Hoeveel juiste relatie-kandidaten er voor jou rondlopen is moeilijk te schatten al kan je gerust aannemen dat het aantal voldoende is. Iedereen maakt zeker kans om de juiste persoon in een mensenleven tegen te komen. Door jullie gezamenlijke interesses heb je trouwens veel meer kans om zo iemand tegen het lijf te lopen. Dit betekent natuurlijk niet dat iedereen die dezelfde hobby als jij uitoefent een geschikte kandidaat is.

  Feitelijk hebben we als persoon niet veel andere keus dan op de ware te wachten. Waarom zouden we het met minder moeten doen? Waarom zouden we ons geluk opgeven als het mogelijk is om de juiste partner te leren kennen? Het zijn alleen deze personen die ons voldoende energie geven om van ons leven iets te maken. Het samenleven met de geschikte partner is trouwens hetzelfde als samenleven met je eigen ik of het zou toch in de buurt moeten komen. Alleen echte liefde is begripvol genoeg om tegen alle uitdagingen van het leven een antwoord te bieden.

  De vragen die je jezelf zou moeten stellen:
  Is dit de partner waar ik mijn leven wil mee doorbrengen? Geeft deze relatie mij genoeg voldoening en gaat het telkens maar beter met ons? Is dit de droom dat ik altijd voor ogen had? Als je 3 maal nee hebt geantwoord zit je met een probleem en lijkt het me ook niet echt zinvol om in een relatie te blijven investeren die uiteindelijk geen toekomst met zich meebrengt. Dan is het soms de beste manier om gewoon eerlijk met mekaar te zijn. Te zeggen waar het op staat en zelf jullie eigen weg te gaan.

  Dit zal natuurlijk het nodige verdriet met zich meebrengen. Ook langs jouw zijde zal dit niet zonder gevolgen zijn. Uit mekaar gaan heeft altijd consequenties en de beginperiode erna geeft ons vaak een vals gevoel dat we niet zonder mekaar zouden kunnen. Dikwijls is een ontwenningsperiode voldoende om er na enkele weken weer volop tegenaan te gaan. Ga niet af op het verdriet omdat je nu alleen bent maar wees eerlijk tegen je eigen ik en streef alleen je dromen na. Je met minder geruststellen kan even goed gaan maar vroeg of laat krijg je het deksel op de neus.

  Wees sociaal en de rest volg vanzelf:
  De meeste personen durven niet echt zeggen wat ze willen tegen anderen. Men heeft bang dat men daarop afgerekend zal worden en probeert zich daarom naar de menigte te schikken. Dan horen we wel is zeggen dat de mensen nooit eerlijk zijn maar eigenlijk durven ze het gewoon niet om tegen iedereen te zeggen wat ze nu echt willen! Teruggetrokken en enigszins bedeesd knikken ze veelal ja terwijl ze nee bedoelen. Wat verwachten deze mensen dan van hun toekomst als je niet open durft te zijn?

  Heb je iemand graag, zeg het hem of haar dan maar verdoe geen tijd aan spelletjes die dikwijls door de geliefde niet begrepen worden. Ga op je doel af en probeer het te bemachtigen. Indien je inspanningen als niet aangenaam ervaren worden moet je daar ook je conclusies uit trekken! Maar niets proberen tot stand te brengen is waarschijnlijk niet zo slim om te doen. Wees sociaal en geniet van wat de mensen tegen je te vertellen hebben. Wees een humanist en de rest zal vanzelf volgen!