Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Doorbreek de sleur binnen je relatie

Voor het te laat is...

 1. robby
  Sleur, hebben jullie als koppel last van de sleur binnen je relatie? Hoe mooi onze relaties ook beginnen, hoe meer desastreus ze soms kunnen eindigen. Dit komt niet altijd omdat het houden van mekaar verdwenen is, maar is vaak het gevolg van een sleur die mettertijd onze dagen zal vullen. Heel wat mensen vinden de sleur in hun relatie ontzettend negatief doch doen ze niet veel om er iets aan te veranderen. Ze horen verhaaltjes dat het in elke relatie hetzelfde is en dat men aan de sleur binnen een relatie weinig tot niets kan veranderen. Dit beperkt inzicht in menselijke ontwikkeling zorgt er mede voor dat er zoveel relaties in het slop raken. Dit kunnen we wel enige tijd volhouden, maar het spreekt voor zich dat dit geen goede uitgangsbasis is om een beloftevolle toekomst voor je relatie te gaan ontplooien. Diegenen die niet in de verandering van mensen geloven zijn eigenlijk een beetje wereldvreemd te noemen. Talrijke voorbeelden dringen zich dan ook onmiddellijk op om deze personen in hun ongelijk te stellen. De sleur binnen een relatie kan alleen veranderen als beide partners geloven dat ze kunnen veranderen. Dat ze niet alleen genoegen nemen met wat ze hebben, maar dat ze elke dag streven naar een nog meer perfecte balans die hun relatie in evenwicht zal houden.

  Praten is goed maar actie ondernemen zal de sleur sneller doen vervagen:
  Het is algemeen geweten dat een goed gesprek soms wonderen kan doen, maar laat je inzet niet bij praten alleen blijven. We kunnen wel zeggen dat we dit en dat zullen veranderen maar onze woorden hebben geen kracht als we ze nooit in actie gaan omzetten. In plaats van te zeggen hoe erg je gaat werken om de sleur in je relatie te doorbreken, zou je beter elke dag iets nieuws verzinnen waarmee je dat ook daadwerkelijk doet. Onverwachte veranderingen hebben trouwens ook een meer positief effect en zullen veelal met enorme vreugde onthaald worden. Het is namelijk de bedoeling dat we de partner met wie we nu toch al enkele jaren een relatie hebben het hof gaan maken.

  Weet je nog hoe goed het tussen jullie ging wanneer jullie net verliefd waren? Dit kwam niet alleen omdat jullie voor mekaar nieuwe liefdes waren maar ook omdat jullie er alles aan deden om de andere een goed gevoel te geven. Naarmate de relatie vorderde zal dat al heel wat minder het geval zijn geweest waardoor je een sleur hebt ontwikkeld. Een opeenvolging van telkens weer dezelfde rituelen die zelfs bij de meest optimistische mens voor frustraties zullen zorgen. Wees vernieuwend zodat je partner zich elke dag aan iets nieuws mag verwachten.

  Elk weekend is een nieuwe kans om terug elkaar te leren kennen:
  Hoeveel mensen niet elke week opnieuw tijdens het weekend thuisblijven is onvoorstelbaar. Ze klagen over dat hun relatie nergens naartoe gaat maar doen er ook alles aan om dat zo te houden. Geen wonder dat deze relaties vaak geen lang leven beschoren zijn. Werken doen we al genoeg, de weekends die we krijgen zijn er niet alleen om uit te rusten. Ze geven ons een perfecte kans om onze relatie weer een nieuwe belevenis te laten meemaken. Als jij ervoor kan zorgen dat elk weekend iets speciaal met zich meebrengt, zal de sleur binnen je relatie binnen de kortste keren verdwenen zijn.

  Het hoeft niet altijd veel geld te kosten of als een wereldschokkende gebeurtenis ervaren te worden, maar het is vooral de bedoeling dat het vernieuwend is. Geef niet toe aan telkens weer thuis je weekends te spenderen, want dan zal de sleur binnen je relatie alleen maar versterken. Boek dat weekendje naar Amsterdam of plan een romantisch uitstapje naar Brugge. Wat jullie ook boeit, doe het, en doe het vooral nu! Wacht niet tot volgende week want dan is het misschien te laat. Leef nu en probeer de verliefdheid terug in jullie relatie te brengen.

  Nooit opgeven en tegen de sleur in je relatie blijven vechten:
  De sleur in een relatie doorbreken gebeurt niet van vandaag op morgen. Soms kan het weken duren alvorens je de eerste positieve resultaten zal kunnen waarnemen. Het probleem dat zich bij veel koppels stelt is dat ze veel te snel opgeven, ze verwachten onmiddellijk resultaat terwijl ze dikwijls al jaren verkeerd bezig zijn. Verwacht niet onmiddellijk wonderen maar weet wel dat de aanhouder uiteindelijk zal winnen. Vermijd de zoveelste onnodige discussie en focus jouw gedachten op wat echt belangrijk is.

  Jullie als koppel is het enige wat nu van tel is, probeer zo nodig om je hobby's en/of werk wat te minderen zodat je meer aandacht aan je relatie kan schenken. De verbintenis die jullie ooit samen zijn aangegaan heeft een zekere waarde die je nooit zou mogen verloochenen. Het is een geschenk omdat jullie hierdoor het beste uit jullie zelf kunnen halen. Of er nu wel of geen sleur in je relatie heerst, weet wat belangrijk is en laat geen dag voorbijgaan zonder dat jouw partner weet hoeveel je van hem of haar houdt.