Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Doorzetten in een relatie

Over het niet opgeven binnen je relatie

 1. bieke
  Wat we en vooral ik veel te horen krijg is dat als men een relatie heeft men altijd de schuld op de andere wilt schuiven. Jij hebt dit..., jij hebt dat... of dat was zo niet afgesproken...zijn enkele van de tientallen termen die we hier dagelijks voorgeschoteld krijgen. De persoon met wie ze in een relatie zijn is niet meer de persoon op wie ze verliefd zijn geworden. Het is helemaal anders, de verwachtingen die ze hadden worden compleet niet ingevuld. Dan zien ze uiteindelijk maar één oplossing, er een einde aan maken...

  Dit doen veel mensen, niet omdat ze niet meer van mekaar houden, maar omdat ze communicatieproblemen ondervinden. Vele discussies ontaarden in grote ruzies en na verloop van tijd geeft men het gewoon op.

  Analyseer je situatie:

  Bij ieder probleem, of het nu in je relatie of op het werk is hoort een degelijke analyse. Zonder het probleem te begrijpen zal je nooit verder geraken. Wat is er veranderd? Waarom ging het vroeger wel en nu helemaal niet meer? Hoe gaan we dit samen oplossen? Wat kan ik doen om de situatie te verhelpen? Vingers wijzen is heel makkelijk maar dit helpt je niet verder met je probleem. Lees de laatste 2 vragen nog is heel duidelijk--->Hoe gaan we dit oplossen? en wat kan ik doen om de situatie te verhelpen? Dit is iets helemaal anders dan mekaar te bombarderen met opmerkingen van jij doet dit en jij doet dat. Wat denk jij dat de grootste problemen zijn? Schrijf ze op en probeer hiervoor oplossingen te zoeken waar volgens jou beide partners zich in zouden moeten kunnen vinden.

  Voorbeeld:
  Lisa houdt van Tim maar kan het niet verdragen dat Tim 5x per week met zijn vrienden muziek gaat spelen. Samen hebben ze een band, volgens Tim kan dit bandje in de toekomst wel eens hoge toppen gaan scheren. Lisa begrijpt wel dat dit voor hem een uitlaatklep is maar begrijpt niet waarom Tim niet meer bij haar wil zijn. Het resultaat: Van wekelijkse ruzies zijn ze stilletjesaan vervallen in dagelijks bekvechten. Tim wilt zijn band niet opgeven en Lisa wil meer van Tim!


  Oplossing:
  Ze vonden samen dat dit zo niet meer verder kon. Elk afzonderlijk schreven ze de punten tot verzoening op een papier. Ieder moest een beetje water bij de wijn doen, ieder moest meer aan de ander gaan denken. Ze besloten om zichzelf in de andere zijn denkwereld te verplaatsen. Tim zag nu dat Lisa bijna elke avond alleen zat te kniezen. Dat is wel het laatste dat hij wou. Lisa zag dat Tim zich als een God voelt wanneer hij gitaar speelt. Beiden probeerden ze zich in de andere te verplaatsen, zodanig dat ze ook sneller een oplossing zagen waardoor de andere terug gelukkig zou zijn. Lisa vond niet dat Tim zijn band moest opgeven, ze zag dat dit te belangrijk voor hem was. Tim vond dat Lisa niet zoveel alleen hoefde te zijn. Dus ging hij vanaf nu maar 2 keer per week muziek spelen. Hij stelde Lisa ook voor om mee te gaan als ze wou. Beiden zagen ze mekaars probleem in en hebben ernaar kunnen handelen. Hun relatie was dan ook terug als voorheen. Liefdevol, leuk en vooral spannend.

  Geef nooit op!

  Hoelang geef je uw baby om te leren lopen voor je het opgeeft?
  Wat bedoel je? Ik blijf proberen tot hij het kan!
  Aah, magische formule, ik zoek naar oplossingen tot het probleem opgelost is!
  Waarom geven de meeste mensen dan zo snel op? Waarom proberen ze zichzelf eens niet in de andere te verplaatsen, hoe die denkt, zich voelt, zijn geluk zoekt...
  Waarom denken de meeste mensen eerst aan hunzelf om vervolgens de illusie te hebben dat hun probleem alles zal verhelpen. En als ze geen oplossing vinden binnenshuis kijken ze naar iemand anders. Ze zijn snel verliefd en denken dat met deze nieuwe persoon het beter zal zijn. Een paar weken erna komen ze tot de verbijsterende conclusie dat het gewoon hetzelfde is als ervoor. Geef dus niet op en verplaats jezelf eens in de gedachte van je naaste, probeer haar of hem lief te hebben en probeer vooral te denken hoe zij of hij zich voelt.