Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Een brief aan je toekomstige zelf schrijven

Verwacht meer van de toekomst

 1. sonja
  We versturen allemaal wel eens een brief naar iemand die we kennen of waar we al lang niets meer van gehoord hebben. Doch zijn er niet veel mensen die naar hunzelf een brief zullen schrijven. Je zal namelijk redelijk snel opmerken dat een brief naar jezelf schrijven namelijk niet veel zin heeft. Althans, als je hem in deze tijdsperiode gaat versturen. Enkele dagen later komt hij terug aan waarbij je bijna letterlijk kan zeggen wat er in staat. Maar wat als we een brief naar onze toekomstige zelf zouden schrijven? Een brief waarin we onze verlangens die we binnen de vijf jaar willen bereiken eens gaan neerpennen. We creëren dan namelijk als het ware een soort tijdmachine waarbij je oude ik aan je huidige ik zal vragen hoe ver het met jullie toekomstplannen staat. Dit kan[​IMG] dan ook als een echte openbaring ervaren worden. Het is namelijk altijd leuk om post te krijgen maar indien de brief naar onszelf geschreven is heeft dit toch een aparte touch. Je zal snel genoeg zien hoe jij je doelen in het leven al dan niet verwezenlijkt hebt. Misschien een goede motivator om binnen enkele jaren voor het verschil in je persoonlijke groei te zorgen.

  Over wat kan je schrijven:

  Evalueer waar je vandaag op het moment van schrijven staat en waar je op dezelfde dag binnen 5 jaar of 10 jaar zou willen staan. Beschrijf elk mogelijk detail zodat je jezelf binnen enkele jaren niets kunt wijsmaken. Wees super duidelijk over wat je wilt en waarom dit jouw leven beter zou kunnen maken. Waar zou je tegen dan willen werken en wonen? Wil je tegen het moment van openen misschien een gezinnetje gevormd hebben of wil je dat je tegen dan een hechte familie hebt gecreëerd? Hoe zou je tegen dan mentaal geëvolueerd willen zijn en welke fysische uitdagingen moeten tegen het moment van openen bereikt zijn? Wees eerlijk met jezelf en doe het voor niets minder dan je persoonlijke dromen. Wie kleinere doelen vooropstelt zal ze waarschijnlijk allemaal kunnen halen maar je zal ze niet als een dusdanige overwinning beschouwen omdat ze eigenlijk voor jou niet zo belangrijk waren.

  Leg in de brief zo goed mogelijk uit wat er jou de dag van vandaag zo allemaal bezighoudt. Waarvan je gefrustreerd raakt en waarom sommige zaken zo moeilijk op te lossen zijn. Wees vriendelijk tegen jezelf maar durf wel zeggen wat er allemaal op je lever ligt. Er zijn namelijk altijd wel wat personen in je leven waar je het bv. terug goed mee wil maken of waar je van hoopt nog ooit eens iets te horen. Misschien dat tegen dan al je wensen eens vervuld zouden kunnen zijn. Het is ook altijd leuk om wat foto's van nu erbij te steken. Je houdt niet voor mogelijk hoe een mens op 5 jaar kan veranderen. Ga je de uitdaging aan?

  Het openen van brieven uit het verleden:

  Zoals eerder uitgelegd heeft het openen van een brief die enkele jaren geleden geschreven is iets magisch. We weten helemaal niet meer wat te verwachten of waarom we dit of dat geschreven hadden. Doch is het een uitgelezen kans om zaken die jij belangrijk acht nog is in de verf te gaan zetten. Het best van al zou zijn dat je elk jaar een brief aan jezelf schrijft. Zo kan je elk jaar op een bepaalde datum de brief van het desbetreffende jaar openen. Het houdt onze focus hoog en op den duur ga je echt naar je eigen geschreven brieven beginnen uitkijken zodat ze als een moment van persoonlijke groei, ieder jaar opnieuw weer ervaren zullen worden.

  Het kan ons een boost geven omdat we op dat moment beseffen wat we tot nu toe allemaal nog niet bereikt hebben. Probeer je aanpak misschien wat te veranderen zodat ook jij eindelijk die langverwachte droom zal kunnen inlossen. Lees de brief telkens luidop voor tegen jezelf zodat je zeker niets zal vergeten. Maak een evaluatie wat er tegen dan en nu allemaal veranderd is en waaraan je nog zeker wat meer werk zal kunnen besteden. Maar het is zeker niet allemaal kommer en kwel omdat je tegen nu wel zeker een aantal doelen bereikt zal hebben. Laat dit een inspiratiebron zijn voor al je toekomstige projecten zodat deze ook terdege verwezenlijkt kunnen worden.

  Hoe zit het met je relatie, ben je nog steeds met dezelfde partner en hoe hebben deze jaren jullie affectie voor mekaar kunnen beïnvloeden. Misschien ben je al getrouwd, heb je kinderen of heb je een huis gekocht. Indien je geen van deze doelen bereikt zou hebben kan je jezelf afvragen wat er je tot nu toe in de weg heeft gestaan. Brieven schrijven aan je toekomstige zelf is een ideale manier om onszelf te evalueren. Om te kijken waar we nu staan en wat we van de volgende 5 jaar weer kunnen verwachten.