Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Een goede vader worden, u kan het ook!

Hoe u ook de papa van hun dromen kan worden

 1. sonja
  Kinderen hebben is niet meer zo eenvoudig dan dat het ooit was. Door ons drukke bestaan vergeten we wel eens hoe erg ze ons eigenlijk wel nodig hebben. Om een goede vader te worden zal u een aantal zaken moeten veranderen. Ik neem aan dat u al wat tegenkantingen van uw gezin gekregen heeft. Anders zou u trouwens dit artikel niet lezen. Veel mensen denken dat ze goede ouders zijn maar hebben dikwijls niet het minste besef wat dit eigenlijk inhoudt. U zal een veelvoud van humor, begrip, speelsheid en eerlijkheid moeten zijn; voor minder zal u dan ook nooit de titel van goede vader verwerven. Eigenlijk bedoelen[​IMG]de meeste mannen het wel goed maar is de uitvoering van hun plannen niet altijd navenant. Ze zijn dan ook verbaasd waarom hun gezin het niet lijkt te appreciëren. Maar niets is minder waar, uw gezin zal uw inzet belonen naargelang het voor hun een verschil zal maken. Met hele dagen gaan werken en nooit bij je gezin zijn zal ze niet bepaald blij maken. Hoewel jij denkt dat je zo je gezin van meer kunt voorzien vragen zij liever wat meer tijd met jou. Een goede vader worden heeft dan ook niets met je inkomsten te maken, het is hoe jij als man geworden bent dat je capaciteiten als goede vader zullen weerspiegelen.

  Kalmte houdt iedereen rustig:
  Als vaderfiguur zullen je kinderen je als goed voorbeeld zien. Hoewel zij heel nerveus uit de hoek kunnen komen zou jij ten alle tijde je kalmte moeten kunnen bewaren. Wat jij uitstraalt zullen je kinderen oppikken. Als jij kalm blijft zal de kalmte ook steeds wederkeren, indien je continu opvliegend bent zal je ook een sfeer van nervositeit laten geworden. Kinderen nemen het gedragspatroon van hun ouders op, en zien er dan ook geen graten in als roepen en tieren bij je dagdagelijkse bezigheden hoort. Indien je het moeilijk krijgt ga je beter 15 min wandelen, alles is beter dan tegen je kinderen te staan brullen. Laat ze natuurlijk wel kinderen zijn. Kinderen zijn speels en hebben nog geen volwassen verstand, het spreekt dan ook voor zich dat ze niet altijd even kalm zullen blijven.

  Hou van je kinderen:
  Elke vader houdt van zijn kinderen, doch laat maar een klein percentage dat ook daadwerkelijk aan zijn kinderen weten. We denken dan maar vaak dat ze onze liefde voor hun wel begrijpen, maar doen niet de minste moeite om hun dat ook te zeggen. Probeer ze ook in zoveel mogelijk zaken te steunen, een goede papa maakt tijd voor zijn kinderen en vindt het dan ook super belangrijk als de zoon een voetbalmatch heeft of als dochterlief haar eerste schoolorkest geeft. Kleine dingen maken het verschil en zullen ook later herinnerd worden. Als je er nooit bent krijg je dit vroeg of laat te horen en dan is het maar de vraag of we de gebroken stukken nog kunnen lijmen. Wees daar voor je kinderen als ze je nodig hebben, wat kan er nu in hemelsnaam belangrijker zijn dan dat?

  Regels maken goede vrienden:
  Als u een gezin heeft zal u wel weten dat een huis zonder regels een complete chaos kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je op tijd en stond eens bij mekaar gaat zitten. Zo kunnen jullie de organisatie van het gezin afspreken en kunnen er regels worden opgesteld. Indien de regels verbroken worden moet u correct optreden. Als iets niet kan, kan het ook echt niet! Laksheid is dan uit den boze, uw kinderen zullen zich later ook aan vele regeltjes moeten houden. Het is dan maar normaal dat we ze dit op jonge leeftijd gaan aanleren. Dit betekent niet dat u ze op zijn militairs moet gaan opvoeden. Een beetje vrijheid kan zeker geen kwaad maar ze moeten wat kan en niet kan verstaan.

  U komt niet langer op de eerste plaats:
  Vanaf u kinderen maakt moet u zich van één ding vergewissen, u komt niet langer op de eerste plaats. Nu zijn de kinderen veel meer belangrijk en zou u uw eigen noden wat op kant moeten kunnen zetten. Dit wil niet zeggen dat u geen leven meer moet hebben en alleen maar aan uw kinderen moet denken. Elke mens heeft zijn uitlaatklep nodig, een goede vader verdient die dan ook zeker en vast. Maar vergeet niet dat u de leraar van deze jonge mensen bent en dat ze u in veel zaken zullen nodig hebben. Daar u samen met uw partner aan kinderen bent begonnen zou u ook moeten weten dat het grootste deel van uw vrije tijd voortaan aan de kinderen besteed zal worden.

  Beschouw uw kinderen als evenwaardig:
  Een fout die de meeste vaders maken is dat ze hun kinderen niet als evenwaardig beschouwen. Zij zijn meester en de rest zal maar moeten luisteren! Fantastisch als u de ambitie hebt om dictator te worden, maar met kinderen valt dit meestal niet in goede aarde. Geef uw kinderen daarom ook een stem zodat ze zelf hun visies op tafel kunnen gooien. Voor de ontplooiing van uw kinderen zou u dit juist moeten aanmoedigen. Hoe sneller ze zelfstandig worden, hoe meer kans ze hebben om ooit iets in hun leven te bereiken. Luister naar wat ze te zeggen hebben en probeer er ook naar te handelen. U zal zo veel meer respect afdwingen dan te zeggen dat u heer en meester bent!

  Leer uw kinderen met geld omgaan:
  De wereld draait om macht en geld. Het is daarom ook verstandig om uw kinderen reeds op jonge leeftijd voor dit fenomeen klaar te stomen. Zodoende leren ze de waarde van het geld kennen waardoor ze ook veel minder geneigd zullen zijn om speels met geld om te gaan. Geef ze wekelijks zakgeld en beloon ze extra indien ze het goed weten te besteden. Jong geleerd is oud gedaan.

  Vergeving is de belangrijkste les:
  Haatzaaiers zijn het grootste probleem waarmee de mensheid te kampen heeft. Het niet kunnen vergeven zorgt voor geweld, oorlog en machtsmisbruik. Hierdoor worden we meer en meer afstandelijk zodat we op den duur enkel ons eigen nog kunnen vertrouwen. Door mensen en uzelf te vergeven ontstaat er een gevoel van vrede waarin iedereen de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Leer uw kinderen niet haten, maar leer ze hoe ze een ander voor hun fouten kunnen vergeven. Iedereen verdient een tweede kans, wie zijn wij om deze niet te willen geven?