Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Een moordenaar herkennen is ook voor u mogelijk!

Evalueer de signalen

 1. sonja
  Hoe hard we ook proberen om te laten uitschijnen dat onze maatschappij veilig is, hoe meer we de realiteit ervan moeten durven onder ogen zien. Onze samenleving bestaat namelijk niet alleen uit hardwerkende mensen die mekaar waar nodig zullen helpen. Ongeveer 40% van onze bevolking bestaat uit mensen die aan één of meerdere stoornissen lijden. Het is misschien gemakkelijk om daar niet teveel over na te denken zodat we in onze utopische wereld kunnen blijven verder leven. Doch zal ook jij vroeg of laat wel eens met een moord te maken krijgen. Hopelijk niet als slachtoffer of dicht familielid van een slachtoffer want dan bestaat de kans erin dat we er een trauma aan kunnen overhouden. Moorden zijn[​IMG] echt en gebeuren nog steeds dagelijks. Het zijn geen verzinsels van televisiemakers die hiermee willen scoren maar zijn harde feiten die heel wat mensen telkens weer zullen treffen. Om die reden is het misschien verstandig om ons wat meer in de wereld van de moordenaars te gaan verdiepen, zodoende we op den duur hun karaktertrekken zullen kunnen evalueren. Moordenaars geven zichzelf veelal prijs zonder het goed en wel te beseffen, al moeten we hierin wel de professionelen van de enkelingen gaan onderscheiden. Op zoek naar een moordenaar? Wij helpen u graag verder.

  Het verschil tussen de accidentele en professionele moordenaar:
  In ieder van ons zit een potentiële moordenaar. Niemand is vrij van het feit dat op een dag je stoppen werkelijk kunnen doorslaan. De vraag is dus niet wie een moordenaar kan zijn, maar wie wat nodig heeft om over zijn eigen grenzen te treden. Het verschil tussen een accidentele moordenaar en een professionele moordenaar ligt hem in het feit of men al dan niet voor zijn plezier moordt. We kunnen nog berouw tonen voor iemand die door omstandigheden een verkeerde beslissing heeft genomen maar het wordt een heel pak moeilijker om een seriemoordenaar te gaan begrijpen. Dit komt omdat je voor een occasionele moord niet onmiddellijk aan een stoornis moet lijden al is dit voor de professionele moordenaar wel even anders.

  Deze moordenaar zal meer dan waarschijnlijk psychopatische trekken met zich meedragen waardoor men al een eerste herkenningspunt zal aantreffen. Buiten enkelingen zijn seriemoordenaars meestal het gevolg van een slechte opvoeding of seksuele mishandeling. Mensen worden niet als moordenaar geboren doch kan de overdracht van onze genen verstrekkende gevolgen hebben. Ons erfelijk materiaal zorgt er namelijk voor in hoeverre we met stress en andere belastende stoornissen zullen kunnen omgaan.

  Waarom plegen mensen een moord?
  De mens is één van de weinige, levende mechanismen die als moordenaar zijn eigen soort ombrengt. Buiten de parasieten zal iedere, andere vorm van leven aan de balans van de natuur meewerken. Planten en dieren leven langs mekaar op een manier die het natuurlijk evenwicht in stand houdt. Zij vullen mekaar aan ipv hun individuele zelf te gaan profileren. Moordenaars moorden omdat ze niet beter weten en omdat het hun een vals gevoel van macht kan geven. Vaak is het voor hun een soort uitlaatklep waarmee ze hun opgekropte emoties kunnen verwerken. De pakkans schrikt hun wel enigszins af maar dat is maar voor een beperkte periode.

  Eens de moordenaar men met een moord is weggekomen zal de kick om er nog één te plegen nooit veraf zijn. Een moord plegen is misschien niet het meest nobele doel in de moordenaar zijn leven, maar het geeft hun een manier om hun eigen zelve beter te gaan begrijpen. U zal dan ook wel begrijpen dat men na een tijdje een serieus godcomplex ontwikkeld heeft. Door deze verandering van karakter zullen ze meer en liever willen gaan moorden. Het is dus voor de politie essentieel dat ze deze zelf verklaarde goden in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen vatten.

  Hoe herkent ook u een moordenaar?
  Wie moorden pleegt zal goed moeten kunnen liegen doch zijn alleen de ergste psychopaten in staat om geen gelaatsveranderingen bij hun leugens te laten zien. Accidentele moordenaars herbergen meestal een hoop schuld zodat ze onmogelijk lang hun leugens kunnen volhouden. Ze zoeken naar een oplossing maar weten ook dat de maatschappij hun gedrag met een gevangenisstraf zal beboeten. Dit schrikt in eerste instantie wel af om het te vertellen, maar na verloop van tijd zal de schuld zo hard aan hun knagen dat enkel een bekentenis hun nog voldoende significant zal lijken. Of ze het nu vertellen of niet, vroeg of laat breekt hun muurtje van persoonlijkheid waardoor ze zichzelf zullen aangeven.

  De seriemoordenaar weet daarentegen heel goed met wat hij of zij bezig is. Doch heeft die een zeker handelsmerk dat zijn moorden moet weergeven. Het is hierdoor dat deze ook na verloop van tijd zal gevat worden. Door telkens weer een bepaald ritueel te gaan volgen kan de politie ook meer en meer sporen aan mekaar gaan linken. Seriemoordenaars genieten meestal wel van media aandacht omdat ze hun werk aan de buitenwereld willen laten zien.

  Ze kiezen hun slachtoffers zorgvuldig uit en plannen de moord vaak dagen op voorhand. Voor hun is het jagen en afmaken van een prooi als een spel. Een geweten en emoties verdringen ze ten stelligste waardoor ze op den duur een creatieve, moordende ik zullen ontwikkelen. Dit maakt hun voor ons wel herkenbaar daar ze zich hiermee ook bij ons zullen profileren. Tot op een bepaald punt zal de moordenaar met jou kunnen meelachen en vaak zijn het dan ook schijnbaar aangename mensen doch is hun ware karakter niet te onderschatten. Eens u zijn gevoelige plek gevonden heeft zal de moordenaar u niet meer loslaten. Net als bij het moorden geeft dit namelijk de hele bedoeling van hun levensloop weer.

  Seriemoordenaars hebben meestal een meer dan behoorlijk IQ en zullen zich dan ook snel in woordenwisselingen met voldoende kennis kunnen argumenteren. Ze zullen bij het bekijken van een moordwapen of naslagwerk van de politie vaak hun lach niet kunnen wegsteken. Het laat hun terugdenken aan hun daden waar ze meer dan ooit fierheid over bezitten. Ze kunnen wel acteren maar het getraind oog zal ze snel spotten. Hoe zit het met jou, zit er bij jou ook een seriemoordenaar in de buurt?