Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Een website voor uw onderneming maken

Hoe u het ook zelf kan

 1. sonja
  Tegenwoordig spreken we van twee werelden, één realistische leefomgeving en één die we de digitale samenleving zijn gaan noemen. Miljoenen mensen begeven zich dagelijks op het wereldwijde web. Een bedrijf zonder eigen digitale omgeving op het internet is dan ook heel wat achter op zijn concurrentie. Voor de kosten moet u het alvast niet laten want ik denk dat er weinig reclame beschikbaar is die zo weinig kost. De impact dat het voor uw bedrijf kan betekenen is daarentegen niet te onderschatten. Het is niet voor niets dat [​IMG]er dagelijks nieuwe webwinkels en dergelijke gebouwd worden waarvan na verloop van tijd ze zich soms tot miljoenenbedrijven gepromoveerd hebben. Of u nu wel of niets via het internet wilt verkopen maakt niet uit. Het belangrijkste van al is dat u aanwezig bent en dat mensen na een zoektocht in google uw bedrijf weten te lokaliseren. De massa aan mensen die anders van uw zaak zelfs nog nooit gehoord hadden kunnen met uw eigen bedrijfswebsite allemaal potentiële klanten worden. Maar het is niet zomaar een paar pagina's op het internet neer floepen en dan zien we wel. In een website onderhouden kruipt veel tijd maar u zal het na verloop van tijd dubbel en dik kunnen terugverdienen. Op wat wacht u dus nog om eraan te beginnen?

  Kennis is macht voor de opbouw kan beginnen:

  Voor we een website kunnen maken hebben we enige kennis nodig. Natuurlijk kan u als bedrijfsleider er één door een gespecialiseerde firma laten ontwerpen maar u zal snel zien dat u het zelf veel goedkoper en vaak zelfs beter kunt ontwerpen. U zal misschien onterecht denken dat het bouwen van een website wel aartsmoeilijk zal zijn maar eigenlijk is dat helemaal niet waar. Waar je vroeger alles in HTML en CSS moest opmaken kan je dit nu simpel aan de hand van bepaalde CMS systemen die het voor iedereen mogelijk maken om zijn of haar eigen website te creëren. De dag van vandaag kan je namelijk met een beperkte kennis de prachtigste websites bouwen.

  Vele websites van mij zijn op wordpress gebouwd en daarvoor hoeft u helemaal geen professional te zijn. Het enige dat u hoeft te doen is een betrouwbare hosting service te zoeken en met de alombekende 5 min. installatieprocedure zijn de eerste resultaten al zichtbaar. Als u zoals wij dan nog is van het genesis framework gebruik maken hoeft u zich niet al teveel zorgen meer maken. Genesis zorgt voor leuke thema's, veiligheid van uw website en staat vooral garant voor een goede snelheid. Als ik een website maak zal het dan ook altijd met het genesis framework zijn. Voor de fine tuning kan u altijd op de wordpress plugins vertrouwen.

  Beste SEO is artikelen schrijven:

  Wat u ook doet of verkoopt, indien u een goede ranking binnen google wil verkrijgen zal u regelmatig moeten updaten. De beste weg om dit te bereiken is door elke dag artikels te gaan schrijven. Hiervoor hoeft u helemaal geen journalist te zijn al helpt het natuurlijk altijd wel als u enige vorm van journalistieke ervaring genoten hebt. Waar het hem vooral op aankomt is dat u mensen tips gaat meegeven die ze in het dagelijkse leven kunnen gaan gebruiken. Als u deze artikels dan nog is over het onderwerp van uw bedrijf gaat schrijven bent u in no time een bekende persoonlijkheid op het internet. Vertel wel niet gewoon waarom uw producten goedkoper zijn maar probeer mensen echt met hun problemen te helpen. Wees anders dan de rest en laat zien dat u een vakman bent die weet over wat hij of zij spreekt. Laat onbewust zien waarom kopen bij u altijd een positieve ervaring zal wezen.

  Maak een forum waar mensen terecht kunnen:

  Zowel voor bestaande als voor nieuwe klanten is een forum de ideale plek om over het bedrijf en over je artikels te gaan chatten. Op deze manier kom je in interactie met je bezoekers en kan je evalueren wat er onder hen leeft. Als moderator van het forum ben jij verantwoordelijk voor het wel en wee van je bedrijf waardoor je eventuele klachten onmiddellijk kunt aanpakken. Als andere mensen zien dat jij echt je best doet om je klanten te plezieren zullen ze ook veel sneller iets bij jou gaan kopen. Computergigant Dell heeft over een paar jaar aan de lijve mogen ondervinden wat een gesprekspunt voor het bedrijf kan betekenen. Mensen komen naar jouw website om over jouw producten en/of diensten te gaan discussiëren. Kan het nog perfecter?

  Maak een nieuwsbrief:

  Voor elke website op het internet is een nieuwsbrief cruciaal omdat je hiermee een grote achterban kunt opbouwen. Door elke week of elke maand een nieuwsbrief naar je abonnees te sturen hou je hun geïnteresseerd en vergeten ze vooral de naam van je bedrijf niet. Maak een sign-up box op je website waar mensen zich voor deze nieuwsbrief kunnen aanmelden. Net zoals op deze website trouwens waar je onder de artikels je voor mijn nieuwsbrief kunt aanmelden. Zo maak je een trouwe aanhang die de verkoop kunnen boosten.

  Laat tevreden klanten getuigen:

  Tevreden klanten maken de beste reclame wordt wel eens gezegd. Op het internet is dat niet anders. Door reacties van tevreden klanten op je website te plaatsen kan ook jij een meer betrouwbaar profiel tov je bezoekers laten overkomen. Al je succesverhalen mogen dus zeker niet ontbreken zodat ook jij nieuwe, tevreden klanten kan gaan aantrekken.

  Contact info!

  Het ligt voor de hand om een contactformulier op je website te plaatsen. Hiermee bied je aan uw klanten de kans om u te contacteren. Veel bedrijfswebsites doen er alle moeite aan om hun contactinformatie verborgen te houden. Kan het nog dommer? Als de mensen je niet kunnen bereiken gaan ze gewoon ergens anders. Een goede klantenservice is essentieel als u het op het internet wil gaan maken.

  Hou vol:

  Hoewel ik het u toewens zult u waarschijnlijk van vandaag op morgen geen talloze bezoekers op uw website mogen aantreffen. Een goed bezochte website bouwen heeft tijd nodig en daar wordt het kaf van het koren gescheiden. Geef nooit op! In het begin zal het soms ellendig lang duren voor je enig resultaat ziet maar geloof me dat je moment van glorie op een dag zal komen. Velen hebben tegen dan al opgegeven maar jij niet! Want jij zet door tot als er succes geboekt wordt waardoor ook jij een bekende internethottie kan worden!