Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Eenzaamheid verhelpen

Kom uit je schelp!

 1. sonja
  eenzaamheid verhelpen.jpg
  Eenzaamheid is een verschrikkelijk gevoel dat erg op je gevoelens kan inspelen. Dit gevoel geeft je een verkeerde indruk dat er niemand om je zou geven. Je voelt je dikwijls uitgesloten en het leven van een normaal gezin zie je niet onmiddellijk bij jou gebeuren. Op slechte momenten denk je dat dit voor jou niet weggelegd is en op de betere momenten heb je toch nog wat hoop. Komt er dan niemand op mijn pad? Iemand waarmee ik op dezelfde golflengte zit? Iemand die dezelfde vooruitzichten als ik heeft? Allerlei negatieve gevoelens overstelpen je bestaan, je voelt je dikwijls nergens goed meer voor en denkt stilaan dat de hele wereld tegen je gekant is. Het is dan ook begrijpelijk dat dit denken je niet bepaald op het juiste spoor zal brengen. Kunnen we eenzaamheid verhelpen? Tuurlijk wel! Eenzaamheid is geen ziekte of aandoening, maar is een gevoel dat je op één dag kan veranderen als je de juiste intenties weet voorop te stellen. Maar daar durft het schoentje al is te wringen. Sommige mensen denken dat eenzaamheid betekent, dat men zich van de wereld wil afscheiden, maar dat is zeker niet altijd het geval.

  Evalueer je situatie:
  Eenzaam zijn is geen ziekte, het is iets wat je alleen jezelf kan aandoen. Maar niet getreurd, hierdoor is het ook veel makkelijker te genezen. Vaak denkt men dat men niet welkom is, dat men er niet bij hoort, dat men anders is... Hierdoor krijg je een foute indruk van de mensen rondom je heen, waardoor je minder en minder contacten met anderen zal maken. Laat daar nu net het probleem liggen. Denken dat je niemand nodig hebt kan je ook zuur opbreken. We hebben allemaal iemand nodig om tegen te praten en mee te lachen. Waarom zou jij daarin anders moeten zijn? Iedereen zal het niet altijd met je eens zijn maar dat is toch fantastisch.

  Door de verscheidenheid aan karakters en meningen is het leven dan ook zo interessant. Stel je is voor mochten we over alles hetzelfde denken? Hoe saai zou het hier dan niet zijn? Anders zijn hoeft daarom ook niet altijd verkeerd te zijn. Een ding moet je wel voor ogen houden, alleen door het leven gaan zal je nooit compleet gelukkig kunnen maken. Mensen zijn groepsdieren, het eenzaam zijn ligt dus niet in onze aard. Door vandaag de eerste stap naar iets anders te zetten kan jij snel van je eenzaamheid verholpen zijn.

  Zoek het sociale op:
  Sociale gebeurtenissen kunnen je een grote stap in de goede richting brengen. Door het sociale karakter van evenementen kan ook jij nieuwe contacten leren maken. Nu zal u denken, dat durf ik niet hoor en je hebt waarschijnlijk gelijk. Daarom is het misschien verstandig om u met sociale mensen te omringen. Iedereen kent wel iemand die super sociaal is. Door hun te modelleren kan ook jij veel meer sociaal voelend worden. Bestudeer hun handelingen en hoe ze met mensen omgaan. Door hetzelfde principe voor uzelf toe te passen, houdt u niet voor mogelijk wat dit voor u leven kan betekenen. Zoek vandaag een goed sociaal ingestelde persoon en volg hem of haar op de voet. Het lijkt heel simpel en dat is het ook maar het is nog altijd één van de meest efficiënte tactieken die een mens kan doen veranderen.

  Sluit u bij een online gemeenschap aan:
  Het internet staat vol van forums, blogs en andere sociale netwerken. Het is vandaag de dag dan ook heel gemakkelijk geworden om gelijkgezinden op het net terug te vinden. Zoek naar uw interesses en sluit u onmiddellijk aan. Door eerst online te participeren zal u het ook achteraf makkelijker hebben om in het echte leven met mensen om te gaan. Meestal kost het lidmaatschap van een forum en/of blog niets. Denk niet altijd dat de mensen niet met u zullen kunnen omgaan. Als u zich enigszins kan openstellen zal u snel online vrienden kunnen maken. Voor u het weet zitten jullie elke zondag bijeen om naar de voetbal te gaan kijken.

  Wat u ook graag doet..., op het internet vindt u er steeds meer dan genoeg van terug. Om uit te proberen stel ik dan ook voor om ons eigen forum in te wijden. Laat is horen wie je bent en waarom je ons forum wil vervoegen. U zal snel merken dat een grote groep van regelmatige bezoekers u van harte welkom zal heten. Op wat wacht u nog? Sluit u nu helemaal gratis aan.

  Uzelf helpen door anderen te helpen:
  Onze wereld is veelal op eigenbelang en geld gefocust. We doen liever iets voor onszelf, alvorens we een ander gaan helpen. Daar ligt nu net het probleem. Door anderen te helpen wordt je deel van een gemeenschap waardoor je er snel een overvloed aan vrienden zal bij krijgen. Want door liefde te geven zal je ook liefde kunnen ontvangen. Het kan niet van één kant komen, door er massaal aan mee te werken zal je het ook ruimschoots ontvangen. Stel u dankbaar op en help elke dag de mensen om u heen. Oordeel niet maar probeer gewoon te helpen. Het zal uw leven per direct veranderen. Laat u niet wijsmaken dat u alleen op uzelf kan rekenen want dat is helemaal niet waar. Er zijn altijd mensen die om anderen geven, en als u hier ook aan gaat meewerken, zal morgen de wereld er al een stukje beter uitzien.

  Relevant artikel: Eenzaam, vechten tegen de eenzaamheid.


  (foto door: Antoine K)