Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Eerst geluk zoeken, dan maar pas geld!

Waarom geld niet altijd belangrijk is

 1. sonja
  Het verbaast me meer en meer hoe veel mensen eerst naar manieren om geld te verdienen gaan zoeken alvorens ze hun geluk gaan nastreven. Het hebben van geld kan uw geluk vergroten doch zal het nooit enkel de oorzaak van uw geluk zijn. In deze materie vergissen velen zich waarna eens ze geld tot hun bezit hebben beseffen dat ze eigenlijk daarmee niet veel gelukkiger zijn. Geld is een middel om producten en diensten te kunnen kopen en hoewel het hebben van geld het u veel gemakkelijker zal maken geeft het geen zekerheid of u er ook daadwerkelijk een gelukkig leven door zal hebben. In dit opzicht lijkt het dus slimmer om[​IMG] eerst ons geluk te gaan zoeken en de geldkant als bijkomstig te gaan beschouwen. Dit betekent niet dat geld geen enkele waarde in uw leven zou mogen hebben maar dat u eerst en vooral de juiste prioriteiten gaat beogen. Wat geluk daarentegen voor u betekent kan enkel uzelf uitmaken daar we als mens allemaal verschillend zijn en allemaal anders naar geluk kijken. Toch zijn er verschillende manieren om uw geluk een duwtje in de rug te geven. Daarom bespreek ik graag voor u enkele manieren die u daarbij kunnen helpen.

  Hou van uzelf:
  Lijkt misschien een beetje raar doch is de basis van een gelukkig bestaan mede aan het houden van onszelf gekoppeld. Wie zichzelf haat of minderwaardig ten op zichte van anderen vindt zal ook nooit van het geluk kunnen genieten. Ga voor de spiegel staan en bekijk uzelf eens. Schrijf op welke emoties het bij u teweegbrengt en probeer aan alle negatieve kenmerken iets te doen. Als je te dik bent, ga dan op dieet of begin te sporten. Heb je onvoldoende zelfvertrouwen, volg dan een assertiviteitscursus.

  Wat het ook is, doe er iets aan en stel het niet langer uit. Bepaal vandaag hoe je ideale ik er zou moeten uitzien en op welke gebieden dit een verbetering ten op zichte van nu zou zijn. Het streven naar je doelen alleen al zal de nodige frustraties snel uit je leven wegwerken. Wees dankbaar voor je leven en help mensen die het wat minder hebben. Doe maandelijks een check-up van in welke mate je van uzelf houdt en stuur bij waar nodig.

  De vervolmaking van uw gezin:
  Alleen, samenwonend, getrouwd of gescheiden; allen hebben we een thuis nodig waar we ons welkom voelen. In tegenstelling tot wat velen u doen geloven is het hebben van een gezin nog altijd een belangrijke motivator in ons individueel bestaan. Tijden van alleen zijn gaan niet onmiddellijk een ramp voor uw bestaan betekenen doch zal het op de lange duur uw karakter vormen. Mensen zijn kuddebeesten en hebben een thuisgroep nodig om hun sociale omgang en functionering niet in het gedrang te laten komen.

  Als u een gezin hebt zou u er alles aan moeten doen zodat elk lid van het gezin een aangenaam bestaan kan verder zetten. Dit is niet het permissief opstellen van de eigen zelf om de behoeften van de anderen te gaan verbeteren maar de zoektocht naar een balans waarin ieder lid van de eigen familie zich kan vinden. Hou het voor iedereen leefbaar en aangenaam zodat deze positieve energie als een nieuwe boost binnen uw gezin ervaren kan worden.

  Hou uzelf in conditie:
  Na de verplichte uren lichamelijke opvoeding op school gaan er veel jongvolwassenen het leven in door weinig tot bijna niets meer te gaan sporten. Naarmate de leeftijd vordert zijn de aantallen bij mannen en vrouwen van middelbare leeftijd nog schrijnender. Dit met veelal een ongezonde levensstijl gepaard gaand zal niet onmiddellijk een positief effect op uw lichaam hebben. Het ontbreken van voldoende beweging maakt ons suf en passieloos waardoor we ook makkelijk zaken op de lange baan gaan schuiven. Zoek een sport die u zint en beoefen deze minimaal 2x per week. Dit klein beetje inzet zal zich op de lange weg gaan tonen in een gelukkiger bestaan.

  Mensen die bewegen zijn over het algemeen meer tevreden over hun leven en kunnen zich sneller aanpassen aan veranderlijke levensomstandigheden. Geef uw lichaam en geest de beweging die het nodig heeft zodat uzelf er de vruchten van kan plukken. De eerste malen sporten wordt altijd als verschrikkelijk ingebeeld maar na een paar keren bent u er zo terug mee weg. Als u door deze kleine inspanning een beter welzijn kan creëren zouden we dom moeten zijn om ons in een comfortzone te gaan verschuilen.