Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Eigen denktank creëren

Zo gaat u te werk

 1. sonja
  Alleen is maar alleen en hoe goed je ook bent, je zal nooit sterker dan een team zijn. Een team wordt door verschillende personen gevormd waarbij ieders specialiteit een bijdrage aan het groter geheel zal geven. Wanneer we mekaar op intellectueel vlak proberen te stimuleren spreken we over een denktank. Onze denktank wordt als het ware op het brein van verschillende personen gebaseerd. Waar de ene in tekort komt kan de andere dan weer wat bijsturen. Zo krijgen we[​IMG]als het ware een specialistische groep die telkens weer bepaalde conflicten en/of doelen proberen op te lossen. Veelal stelt men tijdens onderzoeken van bv. de regering een denktank samen waarbij de leden dan de werking ervan zullen evalueren. Maar er hoeft helemaal geen crisis te zijn om een denktank samen te stellen. Sterker nog, u zou zelf lid van een denktank moeten worden. Een die uw dromen in het leven probeert te verwezenlijken of misschien één die belangrijke vragen over het heelal probeert op te lossen. In elk geval zal een denktank u aanzetten om meer van uzelf te vragen, om niet alles te nemen zoals het komt maar door een gezamenlijke visie een groter doel te bereiken.

  Wat is de bedoeling van mijn denktank?

  De bedoeling achter je denktank zou van een groot belang moeten zijn. Het zou de intentie moeten hebben om een belangrijk vraagstuk te kunnen oplossen. Denk is goed na over welke vragen in het leven je nog steeds geen antwoord hebt weten te vinden. Hoe kunnen we rijk worden? Hoe kunnen we kanker genezen? Wat zijn de wereldproblemen en hoe kunnen we ze oplossen? Wat is de betekenis van ons bestaan? Allemaal vragen die u kunnen boeien maar alleen jij weet wat daadwerkelijk van groot belang voor je is. Wat het ook moge zijn, probeer uw passie terug wat leven in te roepen. U zou zeker niet mogen nadenken over het feit dat het doel dat u voor ogen hebt wel voldoende haalbaar is. De haalbaarheid van vraagstukken zal wel door uw denktank worden bepaald, daar hoeft u zich nu nog geen zorgen over te maken.

  Wie mag er tot uw denktank toetreden?

  Hoe menslievend we ook zijn, het heeft totaal geen nut om mensen die uw zaak niet kunnen verder helpen bij het project te gaan betrekken. Ga op zoek naar die mensen die een bepaalde specialisatie bezitten. Die in het leven al wat hebben meegemaakt en die buiten de door u verworven kennis ook nog veel te zeggen hebben. Door alleen mensen te betrekken die hetzelfde als jij weten zul je nog steeds op hetzelfde punt blijven staan. Het is dus aan jou om het juiste volk op de juiste plaats te krijgen. Door met hen samen te werken zal je ook wel snel genoeg zien wat mogelijk is en niet. Het moet tenslotte ook nog is allemaal met jullie gaan klikken zodat jullie een hechte groep kunnen vormen. We leren het meest door naar mekaars ervaringen te luisteren. U zal dan ook op geregelde tijdstippen moeten afspreken om uw denktank van nieuwe info te voorzien.

  De nodige fondsen voorzien:

  Hoewel u in het begin wel zonder geld zal kunnen werken zal dat niet altijd het geval zijn. Het is dus belangrijk dat er voldoende cashflow is om de denktank te onderhouden. Het meest logische zou zijn dat ieder die tot de denktank toetreedt zijn duit in het zakje zou doen. Anderzijds is het soms niet oninteressant om bedrijven en/of de overheid uw denktank te laten subsidiëren . Zo heeft de hele gemeenschap baat bij de verderzetting van de denktank. Indien je uw project in privéhanden wilt bewaren zal na verloop van tijd een eigen bijdrage geen overbodige luxe zijn.

  De denktank in je hoofd:

  Veel bekende beroemdheden zweren erbij dat een denktank in je hoofd je leven zal kunnen veranderen. Hoewel het een beetje gek klinkt om mensen te visualiseren die er niet zijn heeft het ook onbeperkte mogelijkheden. Zo kan de denktank in je hoofd zowat iedereen aantrekken. Van beroemdheden, schrijvers, muzikanten tot koningen en presidenten. Onze verbeelding is een krachtig iets dat veelal de deuren voor ons laat opengaan. Het positieve aan dit denken is dat iedereen bereikbaar is en dat jullie samen iets bijzonders zullen kunnen creëeren.

  Of je nu Einstein, hawking of de president van de Verenigde staten een invitatie toestuurt maakt niet uit. In je hoofd zijn ze allen vacant zodat jullie rustig kunnen argumenteren. Stel je eens voor dat je met de slimste mensen op deze planeet rond één tafel kan zitten om zodoende van iedereen te leren. Door in je gedachten een denktank te creëeren zal dit ook voor jou mogelijk worden. Durf vragen te stellen die je anders nooit zou kunnen stellen zodat ook jij van deze fictieve personen iets kunt leren. Maar alleen door kennis te vergaren zal je er niet komen in het leven. U zal op gepaste tijd actie moeten ondernemen zodat jij vandaag ook de kans krijgt om meer dan gisteren te zijn.