Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Emotionele chantage binnen een relatie laat je niet toe

Laat je niet domineren

 1. sonja
  Emotionele chantage is niet onmiddellijk iets waar we als we een relatie aangaan onmiddellijk aan denken. Onze relatie is vaak de belangrijkste verbintenis die we ooit zullen aangaan. Het is een samenwerkingsverband tussen twee mensen dat op liefde gebaseerd is. Als koppel probeer je mekaar te begrijpen en aan te vullen waar nodig zodat er een balans in je leven ontstaat. Jullie weten dat je op mekaar kan rekenen en dat jullie gezamenlijke toekomstvisie het enige is dat werkelijk telt. Zowel positieve als negatieve gebeurtenissen zullen jullie levens overspoelen, omdat het leven nu eenmaal zo in mekaar zit. Enige zekerheid over hoe bepaalde zaken morgen gaan gebeuren hebben we helemaal niet. We geloven in een goede afloop en zullen waar nodig onze watertjes doorzwemmen. Hoe hard de klap dan ook aankomt wanneer je opeens met emotionele chantage binnen je relatie te maken krijgt. Ieder van [​IMG]ons maakt er zich wel eens schuldig aan, maar dat is nog geen reden om dit als werkmiddel voor volgende conversaties te blijven gebruiken. Emotionele chantage is niet meer dan iemand afdreigen omdat je anders je zin niet krijgt. Het is een techniek die van tijd tot tijd wel eens zal werken, maar vergeet niet dat je hiermee onder je relatie een tijdbom legt. Voor wie zelf met emotionele chantage te maken krijgt is er maar één oplossing, dit laat je niet toe! Vergeet dit nooit, emotionele chantage binnen een relatie laat je nooit toe!

  De eis van de chanteur dmv emotionele chantage!
  Omdat we allemaal andere dingen van een relatie verwachten, durft het soms wel eens anders te verlopen dan hoe we eerst in gedachten hadden. Dat maakt ons als individu nu niet bepaald blij waardoor we manieren gaan zoeken om toch te krijgen wat we willen. De meest volwassen manier bestaat erin door met elkaar te gaan overleggen, al draait dit soms anders uit. Het dreigement van een chanteur bij emotionele chantage is eigenlijk niet meer dan een schrikreactie waarmee men niet weet wat te doen. Hij ziet de emotionele chantage als laatste redmiddel om zijn zaak mee binnen te halen. Chanteurs willen 'no matter what' hun slag thuishalen, hiervoor zijn ze tot veel in staat, zelfs als jij daar steeds de dupe van moet zijn. Huilen, zeuren en zelfs fysiek geweld kan de chanteur gebruiken, zolang hij jou weet te kneden en zolang jij er niets aan doet.

  Het eerste verweer van het slachtoffer:
  Hoewel de partner veel verdragen kan is chantage toch een stap te ver voor het slachtoffer. Het is een natuurlijke reactie om je hiertegen in eerste instantie te verzetten. Dat dreigementen bij jou niet helpen is maar één van de vele clichés waarmee je dit gegeven probeert af te wimpelen. Spijtig genoeg zal dit niet altijd helpen, waardoor de chanteur met zijn emotionele chantage in kwestie op je gevoel zal proberen in te spelen. Als je dit of dat niet doet zal hij zwaar teleurgesteld zijn in jou als persoon en hij die dacht dat jij van hem hield. Zo'n uitspraken zijn typisch om je emotioneel te kraken, doch doe je jezelf er geen plezier mee met hieraan toe te geven. Wie op dit moment niet van zich afbijt heeft een groot probleem, omdat de chanteur met zijn emotionele chantage nu precies weet, hoe hij jou kan bewerken. Het merendeel van de mensen geeft in deze fase van emotionele chantage nog niet toe aan de eisen, maar dat zal de situatie alleen maar explosiever maken.

  De druk verhoogt:
  Als de dreigementen niet werken zal men de druk opvoeren. Het is in deze fase dat de meeste mensen alsnog gaan toegeven wat uiteindelijk alleen maar in hun nadeel zal ontaarden. Wie zijn zin niet krijgt is tot veel in staat! Zeker als dit bij vorige partners en/of familieleden wel tot een gunstig resultaat heeft geleid. Het is een soort van macht die men dmv emotionele chantage liever niet uit handen wil geven, een laatste wapen dat de emoties zal doen oplaaien. Wie als slachtoffer van emotionele chantage toch uiteindelijk toegeeft zal niet alleen iets tegen zijn zin doen, maar zal zich bovendien nog schuldig voelen ook. Het is dit gevoel dat de chanteur met zijn emotionele chantage hoopt te bereiken, omdat hij hiermee denkt dat je in de toekomst hem niet langer voor de voeten zal lopen. Vrouwelijke chanteurs zullen dmv emotionele chantage zelfs seks gebruiken om het slachtoffer toch maar te overhalen. Indien deze dan toch voet bij stuk houdt volgt er veelal een seksloze periode.

  Hoe je het best te werk gaat bij emotionele chantage:
  Als slachtoffer van emotionele chantage geef je nooit toe aan diens eisen! Chanteurs gedragen zich alsof ze veel zelfvertrouwen bezitten doch is het tegendeel eerder waar. Manipulators zijn vaak mensen met heel veel angst die hun leven lijken te verliezen moest het anders lopen dan dat ze oorspronkelijk voor ogen hadden. Ze zullen zich dan ook bijzonder machteloos voelen als jij hun eisen blijft weigeren. In de meeste gevallen zullen ze dan tot radiostilte overgaan, net zoals bij een klein kind die geen snoepje weet te scoren. Het is dan ook zonde dat zoveel slachtoffers van emotionele chantage tijdens deze stilte gaan toegeven. Ze kunnen het niet langer aan en geven dan toch maar toe. Dit helpt niet omdat hun gedrag hierdoor een repetitief karakter zal aannemen. De volgende keren en geloof me, die komen er, zal hij deze vorm van zwakte tegen zijn slachtoffer blijven gebruiken. Wat je ook zeker niet mag doen is als slachtoffer van emotionele chantage te gaan strijden, want daarmee zal de situatie alleen maar verder escaleren. Tijdens de radiostilte doe je normaal maar ga je zeker niet over de betreffende aangelegenheid klagen. Telkens de chanteur er terug over begint zeg je maar dat het je spijt dat hij er zo over denkt maar toegeven doe je nooit! Zelfs al dreigt die ermee om de relatie op te blazen, dan nog zeg je nee! Het slachtoffer van emotionele chantage mag zich niet door de angst laten verblinden, want chanteurs zijn veelal helemaal niet uit om hun slachtoffers te verlaten. Doen ze het toch, dan zijn ze beter af want geen mens verdient het om telkens maar weer voor alles gebruikt te worden. Emotionele chantage binnen een relatie laat je nooit toe!