Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Files vermijden

Welke alternatieven zijn er?

 1. sonja
  Orgineel gepost op Robbydeletter.com op 29/02/2012:

  Je kan tegenwoordig met je auto niet meer buitenkomen of 200 m verder sta je al terug voor de zoveelste maal in de file. Goed op tijd vertrokken komen we nog steeds veel te laat aan ons werk aan. Dat je in je carrière als autobestuurder veel files zal tegenkomen zal je wellicht helemaal niet verbazen. Doch blijft het moeilijk te voorspellen waar en hoelang de files van de volgende dag zullen zijn. Zoveel factoren spelen hier dan ook een rol in. Wegenwerken, veel verkeer, ongelukken en zoveel andere zaken kunnen dan ook in een mum van tijd onze wegen blokkeren. Vanaf er één weg[​IMG] geblokkeerd is zullen de aangesloten wegen in een snel tempo gaan volgen. Een trieste bedoeling waar veel mensen dagelijks mee te kampen hebben en waardoor hun dag op een slechte manier zal beginnen of eindigen. Ons wegennet zit dan ook meer dan overvol. Er zijn simpelweg veel te veel auto's op de baan waardoor het rijden niet langer als comfortabel aanzien zal worden. Tijd dus om de alternatieven te gaan bekijken zodat ook u terug met een happy smile aan uw dag kan beginnen. Maar zoals steeds blijft de belangrijkste vraag wat u ervoor over heeft om niet langer zoveel nutteloze uren per dag te moeten verliezen?

  Te voet als het mogelijk is:

  Niets gaat boven te voet op stap te gaan. Het kost u niets en u hebt het beste zicht dat u maar hebben wil. Alles rondom u is waarneembaar en je zal nooit moeten stoppen omdat je niet langer door kan. Wanneer we binnen een straal van 5 km. van ons werk wonen snap ik niet waarom we eender welk vervoermiddel zouden moeten gebruiken. Een stevige wandeling zal buiten een verbetering van uw ochtendzicht trouwens ook veel beter voor uw gezondheid zijn. Wandelen is helemaal in en wordt dan ook op massale schaal beoefend. Eens u het wat gewend bent zal u er niets dan voordelen kunnen uithalen. Tijdens uw ochtendwandeling hebt u ook wat tijd om na te denken.

  U die dacht van nooit geen tijd te hebben kan deze nieuw verworven momenten gebruiken om over van alles en nog wat na te denken. Niemand die u stoort waardoor u eigenlijk op een correcte manier de zaken waar u nog problemen mee hebt in uw brein kan overlopen. Uw denkvermogen zal door deze dagelijkse beweging trouwens ook veel beter kunnen functioneren. Omdat er meer lucht naar de hersenen wordt gevoerd kan u zelfs ondervinden dat u tot veel meer in staat was dan u ooit gedacht had. U leest het dus goed, wandelen is in en zal u meer tijd en een gezonder leven teweegbrengen.

  Met de fiets naar uw werk:

  Al fietsend naar het werk kan ook voor u heel wat voordelen opleveren. Het spreekt voor zich dat u in ieder geval alle files zal vermijden. Ook zal het een pak sneller gaan tegen dat we te voet zouden vertrekken. Maar u blijft natuurlijk ook weer een zwakke weggebruiker. Een voldoende lichtgevend omhulsel dragen zal dan ook meer dan noodzakelijk zijn. Trouwens krijgt u er ook meestal nog is een fietsvergoeding voor die door de werkgever wordt uitbetaald. Omdat de fiets zoveel voordelen voor het personeel heeft zijn er zelfs bedrijven die hun werknemers een gratis fiets aanbieden op voorwaarde dat ze elke dag met de fiets naar het werk zullen komen. Werkgevers weten dat uw algemene gezondheid en concentratievermogen gedurende de hele dag door het fietsen op een hoger peil zal liggen. Voor uzelf zal het een ochtendritueel worden waarbij je uw spieren zal trainen zodat je na verloop van tijd er als een sterker persoon zal uitkomen. Heeft u nog een betere reden om onmiddellijk te beginnen fietsen?

  Het openbaar vervoer:

  Toegegeven, er zijn de laatste jaren een heleboel stakingen geweest bij het openbaar vervoer maar in vergelijking met de dagelijkse files is het openbaar vervoer in ons land nog steeds een redelijk, snelle oplossing om naar het werk te gaan. Het is ook veel goedkoper dan een wagen te onderhouden en u zal met veel mensen een sociale band kunnen starten. Bussen en treinen zijn massavervoermiddelen die moesten we het allemaal gebruiken de files in ons land plotsklaps zouden laten verdwijnen. Doch is niet iedereen overtuigd van de efficiëntie van het openbaar vervoer. Laat ik het zo stellen, de regering verdient er niets aan omdat ze jaarlijks talloze miljoenen moeten bijsteken om het openbaar vervoer levende te kunnen houden. Met andere woorden is het alleen de reiziger die erbij zal winnen.

  Koop u dus ook een jaarabonnement om naar uw werk te gaan dat minstens voor 70% zal worden terugbetaald. Geen dure verzekering, onderhoud en benzinekosten meer voor u. Dit geld kan vanaf nu op een veel betere manier worden besteed. Aan uzelf of uw familie waardoor jullie nu wel die vakantie is kunnen nemen of waardoor jij toch wat meer aan je hobby zal kunnen spenderen. Veel succes met je zoektocht naar een goed alternatief voor onze o zo dure wagen!