Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Geblokkeerde websites op het bedrijfsnetwerk omzeilen

Hoe geraak je door de beveiliging?

 1. sonja
  Geblokkeerde websites zorgen ervoor dat het internet een plaats van censuur wordt. Door de invoering van censuur leggen we de toegankelijkheid van het internet aan banden waardoor heel wat mensen belangrijke informatie kunnen missen. Bedrijven proberen aan de hand van geblokkeerde websites hun werkkrachten aan het werk te houden doch vergeten ze vaak dat ze met zo'n blokkering in hun eigen vel snijden. Wie maar een beperkte toegang tot het internet heeft zal ook maar een beperkte service aan zijn klanten kunnen geven. Het is te begrijpen dat bedrijfsleiders niet willen dat hun personeel met ganse dagen op facebook zit rond te hangen doch zal een blokkering van het bedrijfsnetwerk daar niet veel aan kunnen veranderen. We leven in een tijd waar bijna elke gsm en tablet toegang tot het internet heeft dus wie als personeelslid echt zijn dagen op facebook wil doorbrengen, zal met de invoering van geblokkeerde websites daar niet anders door gaan handelen. Daarom bespreken we vandaag 5 manieren om de door het bedrijf geblokkeerde websites toch te kunnen bezoeken. U zal zich misschien afvragen waarom we 5 manieren bespreken maar dit is simpelweg omdat niet elke techniek voor elke blokkering toepasbaar is. De laatste manier om geblokkeerde websites te omzeilen is wel voor iedereen bruikbaar, doch zal dit voor de gewone leek niet altijd gemakkelijk zijn om dit te verwezenlijken.

  1. Zoekend naar proxy sites om de geblokkeerde websites te omzeilen:
  De meest bekende manier om geblokkeerde websites te omzeilen is door op zoek te gaan naar proxy websites op het internet. Proxy websites zijn tussenstations die niet altijd door uw bedrijfsnetwerk geblokkeerd zullen worden. Wie naar een proxy website surft gaat niet onmiddellijk naar zijn uiteindelijke zoekdoel, maar zal langs deze website naar de gewenste bestemming doorgestuurd worden. Uw bedrijfsnetwerk kan dus nooit zien dat u naar bv. facebook surft omdat u dat ook niet langs het bedrijfsnetwerk aan het doen bent. Het enige wat men kan zien is dat u naar een proxy website surft, vanaf hier is alles ontraceerbaar daar de IT dienst van uw bedrijf geen zoekresultaten van deze website kan opvragen. Een heel gemakkelijke manier maar eentje waarvan veel bedrijven op de hoogte zijn. Daarmee blokkeren ze ook meestal de toegang tot deze proxy websites. Voor wie het toch wil proberen zijn volgende websites als proxy website ingesteld: Aniscartujo, bestnetwork, ee73.info, siteloo, woodtunnel, 2g23, silversurf. Vul gewoon de URL van de geblokkeerde websites in het open veld in en hupsakee!

  2.Google translate om geblokkeerde websites te omzeilen:
  Google translate laat ons eveneens toe om geblokkeerde websites te omzeilen. Google translate is in feite een gratis vertaal-service van google doch kunnen we deze software op een heel andere manier gaan toepassen. Bezoek de website van google translate en typ de url van de geblokkeerde website die u wenst te bezoeken in het vertaalvak in. Hierna vertaalt u gewoon van nederlands naar nederlands door op de vertaalknop te klikken. Als alles naar wens verloopt zou u nu vervolgens alle geblokkeerde websites die u maar wilt kunnen bezoeken. Indien het vertalen van nederlands naar nederlands niet werkt kan u best een zeer afwijkende taal proberen om geblokkeerde websites door te dringen. Deze methode is trouwens eveneens geschikt om geblokkeerde websites als thepiratebay.org en andere doeltreffend te omzeilen.

  3.Google chrome lokaal op usb installeren:
  Google chrome is zonder twijfel één van de beste gratis browsers die u momenteel op het internet kan vinden. Doch blokkeren veel bedrijven de toegang om deze browser te kunnen downloaden, waardoor we van al deze voordelen niet kunnen genieten. Dit doen ze door de gebruikers van het bedrijfsnetwerk een algemeen download en installatie verbod op te leggen. Zo kunnen ze makkelijk één browser instellen om geblokkeerde websites ontoegankelijk te maken. Natuurlijk hebben ze geen rekening gehouden met het feit dat u google chrome en andere browsers ook thuis op een usb stick kan installeren. Hierdoor hoeft u enkel een usb stick in uw bedrijfscomputer te steken, om vervolgens een open internet zonder geblokkeerde websites voor u te krijgen. De lokale versie van google chrome kan je hier downloaden zodat ook u geblokkeerde websites kan omzeilen.

  4. Gebruik command prompt om geblokkeerde websites te omzeilen:
  Met command prompt in windows kunnen we de computer bepaalde opdrachten laten uitvoeren. Dit klein progammatje is eveneens bijzonder effectief om geblokkeerde websites te kunnen omzeilen. In windows 7 druk je gewoon op de start knop waarna je in het zoekvenster cmd typt. Klik op het progamma waarna u een zwart-wit of zwart-groen scherm zal krijgen. Hierin voeren we de opdracht: tracert met daarna de url van de website in, om naar www.relatieforum.net te gaan typ je dus tracert www.relatieforum.net. Na op enter gedrukt te hebben gebruik je onderaan het laatste ip adres en plak je dit vervolgens in je browser naar keuze. Indien de site niet op een shared hosting account gehosted wordt zou je nu de website die je bedrijf geblokkeerd heeft kunnen bezoeken.

  5. Installeer zelf een proxy server:
  Hoewel dit voor een leek verschrikkelijk moeilijk lijkt is het eigenlijk ontzettend simpel. Het enige nadeel, je zal er in de meeste gevallen voor moeten betalen maar niemand zal jou dan nog van het internet kunnen blokkeren. Ten eerste zullen we een hostingpakket moeten aanschaffen maar geen nood, voor ongeveer 3 dollar per maand heeft u bij hawkhost alles wat u nodig heeft. Download vervolgens het gratis proxy progamma php web proxy en upload de files naar de public html map van uw server. Na de installatie door te lopen hebt u uw eigen proxy server opgezet. Nu, zo moeilijk was dat ook weer niet! Geblokkeerde websites zijn niet meer van deze tijd, laten we allen zoveel mogelijk manieren zoeken om het internet vrij te houden.

Recente Reviews

 1. andreagirl
  andreagirl
  5/5,
  Nummer 5 werkt fantastisch voor mij. Thanks:)