Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Geef jij het beste van jezelf?

Ontdek je eigen talenten

 1. sonja
  Er is een groot verschil tussen wat mensen kunnen doen en wat ze uiteindelijk zullen doen. De geschiedenis heeft ons al tal van voorbeelden gegeven tot wat mensen in staat zijn. Dus waarom halen we niet altijd het beste uit onszelf? We kunnen het en toch doen we het niet. Vlug zoeken we naar excuses waarom iets onmogelijk lijkt terwijl dat helemaal niet zo is. Waarom houden we onszelf dan tegen om meer te kunnen zijn? Misschien hebben we allen niet dezelfde leraars gehad maar er moet toch een punt in je leven komen dat je weet dat je niet alles gegeven hebt. Kan je u voorstellen hoe het zou zijn mocht je elke dag weer opnieuw het allerbeste van jezelf geven? Wat dit met je[​IMG]relatie, carrière en algemene omgang met mensen zou doen. Er is geen limiet in wat mensen kunnen bereiken, het zijn alleen onze negatieve gedachten die ons kunnen stoppen.

  De weg naar vervulling:

  Ik kan niet voor jullie spreken maar binnen mijzelf is er altijd wel dat beestje dat meer wilt. Meer in relaties, werk, kinderen, sport, noem maar op. Het laat mij nooit gerust tot ik er iets begin aan te doen. Met een oplettende blik zal het mijn doen en laten nauwgezet opvolgen. Ik krijg hem ook alleen maar stil als ik echt het beste van mezelf geef. Want ik kan op een zeker punt stoppen of ik kan blijven doorgaan tot ik helemaal uitgeput ben. Het zal ook alleen maar rusten als ik volgens dit laatste principe blijf leven. En dat is de enige weg hoe je zou moeten leven, tot je niet meer kunt en alles gegeven hebt. We denken dan ook gauw dat het niet voor iedereen is weggelegd om het beste van onszelf te kunnen geven en dat is zo verkeerd. Iedereen, klein of groot, dik of dun, blank of zwart kan het beste van zichzelf geven als je geen andere optie voor mogelijk houdt. Hoeveel je ook mislukt, als je blijft proberen zal je uiteindelijk slagen. De grootste successen zijn geboekt door mensen die bij de tijd dat iedereen zou opgeven toch bleven verderzetten. Daarom ligt succes en mislukking zo dicht bij mekaar, die laatste mijl zal dan ook het verschil maken. Ben jij bereid om alles te geven want als je dat niet bent kan je beter onmiddellijk opgeven. Je zal nooit vervuld zijn als je vanbinnen weet dat je niet alles gegeven hebt. Geef dus elke dag weer alles wat je hebt in alles wat je doet en je zal niet geloven wat dat met je leven zal doen. Als het moment daar is dat je denkt: ,,ik kan niet meer, dit is het voor mij!" Geef niet op maar zet door tot je uw werkelijke doelen bereikt hebt.

  Laat de haters voor wat ze zijn, omring u met de juiste mensen:

  Spijtig genoeg zullen er altijd mensen zijn die je willen doen geloven dat het niet mogelijk is. Omdat zij zelf niets bereikt hebben denken ze dat dit voor iedereen weggelegd is. Luister dan ook niet naar mensen die er niet voor willen gaan maar omring u door mensen die wel hun doelen bereikt hebben. Leer van hun, hoe zij het bereikt hebben, welke veldslagen zij hebben moeten overwinnen. Het zal je duidelijk worden dat het niets met geluk te maken heeft. Alhoewel een beetje geluk altijd meegenomen is zijn de meeste zelfgemaakte succesmakers er door hun gedachtengang gekomen. Zij hebben ook wel eens opgegeven, sommige zelfs op een dagelijkse basis maar als die momenten zich voordoen zetten ze hun terug recht en zoekend naar een nieuw alternatief. Een nieuwe mogelijkheid om toch maar hun doel te bereiken. Wat heb jij over om succesvol te zijn? Onderstaand filmpje laat ons zien dat mensen onbewust grenzen trekken terwijl ze zoveel meer kunnen. Trek dus geen grenzen maar ga door tot je niet meer kunt!

  Tot waar zul jij gaan?

  [​IMG]

Recente Reviews

 1. katrientje
  katrientje
  5/5,
  Het vervullen van ons eigen zelve is de meest belangrijke stap die we moeten zetten.