Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Geld met je blog verdienen

De problogger is geboren!

 1. sonja
  Bloggen is tegenwoordig in, iedereen wil iets zeggen en wat is makkelijker dan dit met een blog te doen. Zonder veel inspanning bereik je ook meteen een groot aantal mensen. Maar wat maakt nu het verschil tussen de hobbyblogger die graag een centje wil bijverdienen en de professionele blogger die van zijn blog kan leven? Teksten schrijven is één ding, maar genoeg met je blog verdienen om er werkelijk van te kunnen leven is een andere zaak. Vele websites schotelen je graag de winning blog formule voor waar je op 30 dagen een superblog zou kunnen creëeren. Geloof dit niet, als je echt van je blog wil leven zal je net als bij een ander werk er hard voor moeten gaan; het is geen[​IMG]snelrijkformule maar het is wel mogelijk. Mensen als Jeremy Schoemaker van Shoemoney en Darren Rowse van problogger hebben niet alleen bewezen dat je geld kan verdienen met je blog maar dat je er zelfs rijk van kan worden. En we moeten het zelfs zo ver niet gaan zoeken, kijk maar eens naar Cynthia Schultz van misslipgloss of Frank Janssen van frankwatching. Het is dus zeker niet onmogelijk om geld met je blog te verdienen, je moet gewoon de juiste technieken handhaven. Met onderstaande tips bent u al een heel eind op weg om misschien ook problogger te worden.

  Schrijf over iets wat je graag doet:

  Een blog is een uitlaatklep, het is dus belangrijk dat je gepassioneerd bent over wat je gaat schrijven. Als je alleen gaat bloggen om er zoveel mogelijk geld mee te verdienen zal je van een kale reis terugkomen. Niemand houdt het immers vol om elke week of elke dag opnieuw te schrijven over iets wat je niet echt boeit. Als je over iets gepassioneerd bent zal je er ook met veel passie over schrijven, het zal dan eveneens niet als werken lijken wanneer je uw blog wil updaten. En dat kan werkelijk over vanalles gaan, blogs komen in alle soorten en maten. Je kan evengoed over financiën schrijven als over kokkerellen. Geeneen van de twee onderwerpen geeft meer kans op succes, het is uw passie dat lezers zal aantrekken want mensen weten gauw genoeg of je al dan niet gepassioneerd bent. Het moet dus iets zijn dat je nu maar ook later zal boeien. Neem buiten dat je een nieuwsblog wil vormen liefst niet teveel verschillende onderwerpen op in je blog. Het moet voor de lezer duidelijk blijven over wat het gaat. Als ik iets over koken wil weten zal ik mij sneller verdiepen in een blog dat alleen over koken gaat dan eentje waar ik een uur moet zoeken voor ik het eerste recept kan lezen. Neem dus één of een paar onderwerpen op maar overdrijf aub niet. Het tegenovergestelde is natuurlijk ook waar, beperk je niet tot een onderwerp waarvan je denkt dat je binnen het jaar uitgepraat zal zijn.

  Kies de juiste software voor je blog:

  Iedereen die iets wil bouwen heeft een sterke fundering nodig, dat is met bloggen niet anders. Een blog is een project dat nooit af zal raken. Elke dag weer maak je het meer uitgebreid zodat meer mensen je artikels kunnen lezen. Het is dus belangrijk dat je op een robuust systeem kan vertrouwen. Als je het bloggen is wil uitproberen kan je gratis een blog bij blogger of wordpress aanmaken. Zo leer je met het concept van bloggen werken en kan je zien dat het iets voor jou is. Spijtig genoeg hebben deze gratis diensten hun beperkingen. Daarom zou iedereen die serieus wil bloggen zijn eigen hosting in handen moeten nemen. Indien je nog op zoek bent naar een goede hostingpartner kan ik je zeker hawkhost aanbevelen. Als software zou ik voor wordpress gaan, het is de koning onder de blogsoftwares en het is bovendien helemaal gratis te gebruiken. Hier kan je alvast de installatiehandleiding van wordpress terugvinden. Het is een systeem dat door miljoenen gebruikers gehanteerd word en heeft dan ook een enorme plugin database. Als je zeker wilt zijn van een goede blogomgeving is wordpress je beste vriend!

  Content is king!

  Alles draait om de inhoud van je blog, over wat jij aan de wereld te vertellen hebt. Wees dan ook een pionier in wat je doet zodat men snel weet dat men bij jou de laatste snufjes of technieken over je onderwerp kan terugvinden. Je moet zoals bij veel in het leven de beste proberen te zijn. Beperk je dan ook niet alleen tot het schrijven van je artikels, doe research, bezoek beurzen en probeer nieuwe dingen uit. Alleen zo kan je u van de andere binnen uw niche onderscheiden. Je blog leeft van zijn updates, doe dit dan ook op een regelmatige basis. Een blog dat een maand of zelfs een jaar niet geupdated word zal niet veel bezoekers trekken. Mensen willen dat je u engageert, dat ze veel van je mogen verwachten en wat je vertelt ook nuttig voor hun is. Daarom zou je minstens 2x per week je blog moeten updaten. Hoe meer, hoe beter, kijk gewoon uit dat je artikels de moeite waard blijven. Beter één goed artikel dan 10 waar geen mens iets aan heeft. Kwaliteit zou dan ook altijd op kwantiteit moeten primeren. Maar hou het actueel, een evoluerend blog zal meer mijn aandacht krijgen dan eentje dat de laatste keer in 1999 is geupdated. Doe ook niet alleen wat een ander doet, als ik jouw artikel op 20 andere plaatsen kan terugvinden is het maar de vraag of ik bij jou zal terechtkomen. Unieke content is dan ook van essentieel belang.

  Een blog moet gevonden worden, doe dus aan SEO!

  Het internet is bijna voor iedereen toegankelijk, maak daar dan ook gebruik van. Laat van je horen zodat men weet wie je bent en wat je blog zou moeten voorstellen. Registreer op forums, blogs, sociale netwerken en nieuwsdiensten. Het fijne hieraan is dat je een link naar je blog kan achterlaten. En hoe meer links, hoe sneller je blog gevonden zal worden. Maar word geen spammer, als je tot een community toetreedt moet je ook iets te bieden hebben. Niemand houdt van spammers die alleen links achterlaten. Probeer dus mensen binnen je niche te helpen zodat je naambekendheid verwerft. Als je een actieve bijdrager tot een forum wordt zal men je met alle plezier laten linken naar je eigen blog. Neem dus niet alleen van andere forums en blogs maar draag bij tot hun gemeenschap. Je kan ook altijd gaan guestbloggen, hiermee ga je op een ander zijn blog artikelen schrijven. Hierdoor kan je een link naar je eigen website achterlaten waardoor ook jij weer sneller gevonden zal worden. Denk dus niet dat je hiermee alleen een ander zijn blog aan het updaten bent, mensen zien waar de content vandaan komt, hiermee haal je nieuwe lezers binnen zodat ook jouw blog kan groeien. Zoekoptimalisatie mag je zeker ook niet uit het oog verliezen. Door je pagina's beter leesbaar voor zoekmachines te maken zal men je ook sneller binnen de zoekresultaten opnemen. Voor wordpress kan ik je zeker de plugin Wordpress SEO van Joost De Valk aanraden.

  Hoe kan je er geld aan verdienen?

  Google adsense is de meest bekende moneymaker op het internet. Het paradepaardje van Google is dan ook ver de beste in zijn soort. Door middel van reclameboodschappen op je site te laten vertonen kan je geld verdienen. Telkens een bezoeker op een van je advertenties klikt verdien je er dus aan. Om alleen van adsense te leven zal je aardig wat bezoekers moeten genereren doch is het zeker mogelijk. Anders dan adsense kan je ook de affliate toer opgaan, hier wordt je niet betaald als men op je advertentie klikt maar als men daadwerkelijk iets koopt. De verdiensten zijn hier vanzelfsprekend dan ook veel hoger. Daisycon, Zanox en bol.com zijn de meest bekende providers van affliatetoepassingen. Sommige mensen schrijven een ebook waardoor je onmiddellijk een groter bedrag van kopers in de wacht kan slepen. De mogelijkheden zijn dus eindeloos maar maak van je blog aub geen advertentiekanaal. Less is more. Vergeet nooit dat de bezoeker voor je inhoud komt, niet om je kunst als adverteerder.