Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Gevoelens voor twee, wat nu?

Durf een keuze te maken...

 1. sonja
  De liefde die we als mens mogen ervaren is waarschijnlijk één van de mooiste gevoelens die we ooit zullen kunnen beleven. Op jonge leeftijd zoeken we vol ongeduld naar onze eerste partner die in 90% van de gevallen niet de onze zal blijven. Doch komt er na verschillende relaties een punt in ons leven waarvan we denken eindelijk gesetteld te zijn. Een leuke vriend of vriendin wil er samen met jou voor gaan en het lijkt wel of de hele wereld voor jullie open ligt. Na jaren van afhankelijk te zijn geweest vinden jullie een leuke stek om te wonen met elkeen een baan. Elke maand die voorbijgaat zetten jullie alle twee een centje opzij, omdat jullie in de toekomst echt leuke dingen willen gaan doen. Met hier en daar[​IMG]wat strubbelingen lijkt het goed met de romance te gaan en er is dan ook geen reden om te denken dat de relatie het niet zal halen. Enigszins verbaasd stel je op een dag vast dat jouw liefdevolle gevoelens niet enkel en alleen meer aan je vriend of vriendin toebehoren. Jij die dacht dat bedrog niet voor jou weggelegd was moet nu toch even zijn mening herzien. Iedereen onder ons is er namelijk vatbaar voor en er is geen bepaald schild dat je daartegen kan beschermen. Je hebt gevoelens voor twee, wat nu?

  Er is niets mis met je, het kan ons allemaal gebeuren:
  Hoewel veel mensen die het vooral nog nooit hebben meegemaakt zullen tegenspreken, is iedereen vatbaar om op 2 personen verliefd te worden. Dit heeft niets met jou persoonlijk te maken maar is eerder het gevolg van omstandigheden. Je denkt misschien dat je niet goed wijs bent maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om uiteindelijk een keuze te gaan volgen, maar in feite moeten we alleen een goede evaluatie van de twee personen in ons leven gaan maken. In elk geval zullen weinig tot geen mensen je een degelijk advies kunnen geven omdat 'laten we eerlijk zijn' dit niet een alledaags gebeuren is. Ook vormen veel mensen telkens opnieuw standpunten vanuit hun eigen ervaringen, terwijl ze er beter een open geest op zouden nahouden.

  Wees eerlijk met je partner:
  Dat je op iemand anders verliefd geworden bent kan je weinig aan veranderen, maar je eerlijkheid heb je nog steeds zelf in de hand. Liegen over dit is de relatie vroegtijdig naar de vaantjes helpen. Een relatie is gebaseerd op respect en vertrouwen waardoor je geen enkel recht hebt om deze info voor je partner te gaan verzwijgen. Doe je dit toch, ben je aan het bedriegen en dan zal het van kwaad naar erger gaan. Het gesprek zal allesbehalve als aangenaam ervaren worden, doch heb je mijn inziens geen keuze om het niet te doen. Bereid je alvast voor op huilen, teleurstelling en wanhoop want niet iedereen verwacht slecht nieuws van diegene waar ze het meest van houden. Leg je geliefde ook uit hoe het is kunnen gebeuren en vraag hoe die denkt jullie toekomst zal verlopen. De fout om dit alles op je huidige vriend of vriendin te steken is waarschijnlijk het laatste dat je wilt doen. Deze heeft dit desondanks, wat er in het verleden gebeurt is, namelijk niet gewild. Wees open en zeg dat je bereid bent om nieuwe zaken te proberen, maar denk niet dat het daarmee wel allemaal koek en ei zal worden. Zeg je partner ook niet dat alleen hij of zij moet veranderen, want als koppel zullen jullie beiden je verantwoordelijkheid moeten opnemen.

  Breken met de nieuwe vlam of toch mee blijven omgaan?
  Jij bent verliefd geworden terwijl je al een relatie hebt. Dit betekent dat je er ergens wel voor openstaat en dat er aan je huidige relatie op zijn minst gezegd wat werk is. Nu moeten we wel begrijpen dat indien we deze nieuwe vlam blijven zien, onze huidige partner daar ontzettend van zal afzien. Moest je met geen één van de twee willen breken kan dit alleszins niet te lang blijven aanslepen. De vaste partner zal het vertrouwen verliezen en de nieuwe partner wil ook wel eieren voor haar geld. Er komt dus een moment waar je een keuze zal moeten maken, omdat deze ongezonde situatie jullie allemaal op den duur zal kraken. Om dit te kunnen bewerkstelligen zullen we beide kanten moeten evalueren! Wat ons het meeste aanspreekt zal onze voorkeur genieten, maar wat als ze allebei evenveel in hun mars hebben?

  De verschrikkelijke keuze!
  Hoe kan iemand tussen twee geliefden kiezen? Wat als geen van de keuzes een deugdelijk resultaat kan waarborgen? Met die gedachten in het achterhoofd zul je de dagen slijten. Het is niet zomaar kiezen want wat als achteraf blijkt dat je verkeerd gekozen hebt? Wel, dat zal je nooit op voorhand weten! Dat is nu eenmaal het tricky deel van het leven. Wat je nu hebt dat weet je maar wat die nieuwe aan je leven zal toevoegen is nog maar de vraag. Natuurlijk zal deze nu voor jou de wereld betekenen maar dat is enkel verliefdheid dat tot uiting komt. Eens deze wat getemperd is zullen maar pas de ruwe kantjes naar boven komen. Ik noem het hier dan ook niet voor niets 'de verschrikkelijke keuze' want wie niet wijs kiest, zal er zijn gehele leven de prijs voor mogen betalen.

  Het ergste van al is dat je helemaal geen tijd hebt om een goede keuze te maken. Beide geliefden zullen namelijk niet blijven wachten om nog maar te zwijgen hoe moeilijk het voor hun te verkroppen valt. Zet alles nog is goed op een rijtje en evalueer wie er het beste uitkomt. Meer info dan wat je nu hebt zul je toch nooit bezitten. Het is aan jou om een keuze te maken en zoals met alles in dit leven zul je er de mogelijke gevolgen van moeten dragen. Weet wel dat er in iedere relatie mankementen zijn en dat iets nieuw daarom niet altijd beter is! Het zal je snel genoeg duidelijk worden dat de relatie die je hebt en waaraan je zolang gebouwd hebt misschien toch nog een kans verdient. Maar jij moet kiezen want onrechtstreeks heb je voor deze hele heisa zelf gezorgd. Dus wat zal het zijn, met wie ga je door?

Recente Reviews

 1. lesley
  lesley
  4/5,
  onuitstaanbaar als je het voorhebt