Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Gratis bankieren

Waarom zou u nog bij de grootbanken blijven?

 1. sonja
  Tegenwoordig is het voor iedereen financieel wat moeilijker dan vroeger. Veel prijzen swingen de pan uit terwijl onze lonen nauwelijks veranderen. Je moet dan ook geen genie zijn om te kunnen vaststellen dat we ons hierdoor minder kunnen permitteren. Het zit hem niet altijd in die grote, vaste kosten. Soms hebben we een heleboel kleine of minder opvallende kosten die onze koopkracht maar blijven aantasten. Een grote, niet zo opvallende kost zit hem dan ook in het bankieren. Omdat we wel elke paar dagen met ons geld bezig zijn valt het niet gauw op dat men u hier voor alles en nog wat kosten zit aan te rekenen. Grootbanken[​IMG] zijn dan ook zonder twijfel meesters in het aanrekenen van een heleboel verborgen bankkosten. Bankkosten die volgens hun onvermijdelijk zijn en toch zijn er andere banken die helemaal niets aanrekenen. Mijn vraag is dan ook, waarom zouden we nog bij deze grootbanken blijven als het elders goedkoper of zelfs gratis kan? Dit jaar zijn de grootbanken van plan om in globaliteit nog maar eens 5% meer aan de consumenten te gaan aanrekenen. Is dit de dank omdat ze met ons belastinggeld in 2008 hun eigen hachje hebben kunnen redden? Persoonlijk vind ik dit schandalig, daarom heb ik ook besloten om mijn rekeningen bij grootbanken op te zeggen.

  Waarom betalen als het gratis kan?

  Waarom zouden we betalen voor bankdiensten als het ook gratis kan? Gratis banken als Argenta, Deutsche bank en Rabobank hebben al geruime tijd bewezen dat het ook anders kan. Deze banken hebben in 2008 geen staatssteun moeten aanvragen omdat ze dan ook niet roekeloos met ons geld zijn omgesprongen. Bij grootbanken als Kbc, Fortis en Dexia wordt er veel gegokt al noemt men dit niet altijd zo. Door op volatiele beurzen enorme risico's te lopen denken ze met ons geld nog een stuk rijker te worden.

  Ik weet niet hoe het met u zit maar ik ben het moe om me jaar na jaar door deze schurken te laten bedriegen. Want zij mogen hoge risico's nemen maar als iemand zijn lening niet tijdig kan afbetalen sturen ze onmiddellijk een deurwaarder op uw dak. De klantvriendelijkheid bij banken als Kbc, Fortis en Dexia is dan ook snel gedaan wanneer u even niet betalen kunt. Bij de gratis banken is dit helemaal anders. Zij weten nog hoe je klanten moet behandelen en beschouwen je niet als het zoveelste nummer. Omdat ze weten dat uw spaargeld voor hun ook grote voordelen kan opleveren zullen ze u dan ook met plezier verwelkomen. Gratis is daar geen valse belofte, gratis is daar nog echt gratis.

  Wat is het verschil met een grotere bank?

  Veel mensen denken dat de kleinere spaarbanken zich alleen met sparen bezighouden. Dit is echter al lang verleden tijd, u kan er evengoed voor een lening of verzekering terecht. Denk dus niet dat u alleen bij de grotere banken kunt gaan lenen! Tegenwoordig hebben ze alle diensten van de grootbanken overgenomen. Betalen, sparen, beleggen, verzekeren en zelfs lenen behoort tot de mogelijkheden. Het grote verschil zit hem in het lagere personeelsbestand. Omdat de kleinere banken minder lonen en grote gebouwen moeten financieren hoeven ze u daarvoor ook niet meer aan te rekenen. Daar ze voorzichtiger met hun geld omspringen hoeven ze hun klanten ook niet te laten opdraaien voor de afgelopen crisis. U ziet het, het enige verschil zit hem in het feit dat u er niets voor hoeft te betalen. Kan het nog beter?

  Kleinere banken zitten in privé handen:

  Grootbanken noteren met hun eigen aandelen op de beurs. Dit maakt hun dan ook uiterst volatiel waardoor ze soms op één dag 20% minder waard kunnen zijn. Daar het aandeelhouderschap bij kleine banken in privé handen zit zijn ze veel stabieler. Deze zullen dan ook niet bij elk beetje slecht financieel nieuws naar beneden kelderen. Kleinere banken kunnen daar ze niet op de beurs genoteerd zijn tevens ook geen slachtoffer van speculanten worden wat tegenwoordig een heel groot voordeel kan opleveren.

  Pensioensparen is meer voordelig bij de kleinere banken:

  De financiële crisis heeft ons meer dan eens op de feiten gedrukt dat pensioensparen wel degelijk interessant kan zijn. Het opmerkelijkste hieraan is dat de kleinbanken als Argenta met hun Arpe fonds en Deutsche bank met hun opti-plan ver de beste van de klas zijn. De grootte van de bank heeft dus duidelijk niets te maken met hoeveel ze zullen presteren.Waarom zouden we al die verborgen kosten en kleine lettertjes politiek blijven betalen als het ook anders kan? Laat u niet maandelijks door de grootbanken bestelen maar open nog vandaag uw eigen gratis rekening!