Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Help, ik heb een schoonmoeder!

Hoe jij ook een goede verstandhouding met je schoonmoeder kan opbouwen.

 1. sonja
  Het is eindelijk zover, je hebt de liefde van je leven gevonden. Hij of zij is alles wat je ooit kon verlangen, jullie huisje wacht op zijn eerste bewoning en op je werk heb je net promotie gemaakt. Alles lijkt zo perfect tot je partner je vertelt: "Misschien moet je mijn ouders is ontmoeten?" Fronzend knip je de wenkbrauwen om onder lichte dwang het verzoek toch maar te aanvaarden. Vooruit dan maar, daar sta je dan en je ergste nachtmerrie lijkt waarheid te worden. Het klikt niet tussen jou en je nieuwe schoonmoeder, jullie komen op geen enkel punt overeen en haar eerste blik naar jou is moordend. Het begin van een lange lijdensweg die haar en jou steeds verder van je geliefde doet vervreemden. Dit kan voorkomen worden met onderstaande tips.

  Zoek naar haar interesses:
  Zoals bij het maken van nieuwe vrienden zal je over iets gelijkgestemd moeten raken. En zelfs de saaiste schoonmoeder heeft wel iets waar ze door word geraakt. Aan jou om dit te onderzoeken! Vraag je partner over haar hobbies, wat ze graag doet, graag eet, welke films ze graag kijkt enz. Je hebt nog maar één target voor ogen, zoveel mogelijk info over je schoonmoeder te ontfutselen. Gaat ze graag op stap?, neem haar eens mee op een shoppingtrip en word beste maatjes. Hoe saai en hoe streng ze ook lijkt te wezen, met iedereen kan je een band opbouwen. Vergeet niet, het is jij dat haar kindje van haar afneemt, dat ligt nogal gevoelig bij oudere mama's.

  Word niet te familiair:
  Noem haar geen mama of moeke, ze is je moeder niet en zal dat ook nooit worden. Je zal meer respect van haar krijgen als je haar op een gelijke level probeert te benaderen. Blijf steeds beleefd, zelfs als zij dat niet is. Schoonmoeders durven hun schoondochters of schoonzonen wel eens aan een testje wagen. Als jij dan kwaad uit de hoek komt ben je voor altijd gezien. Zelfs al noemt ze je incompetent om haar kleinkinderen op te voeden, repliceer je met: "je hebt recht op je mening maar blijf toch bij mijn standpunt."

  Neem iets aan van je schoonmoeder:
  Als ze je iets probeert te leren, neem dat dan ook aan. Mensen leggen van nature graag iets uit en schoonmoeders zijn hier niet anders in. Ze wilt trouwens dat haar zoon of dochter het nu op zijn minst zo goed als thuis heeft. Al weet jij van jezelf dat jouw chocopudding 10x beter is opgeklopt, maakt niet uit! Bedank haar voor de gegeven info en in haar bijzijn zal je haar raad met plezier opvolgen. Vertel haar hoe goed ze haar zoon of dochter heeft opgevoed, dat werkt altijd. En pas op, we weten hoe irritant het kan zijn als iemand zijn methodes wilt opdringen. Doorbijten is de boodschap!

  Goede afspraken maken goede vrienden:
  Probeer zoveel mogelijk zaken af te spreken met je schoonmoeder. Als zij de kinderen veel meer wil zien dan dat jij aan kan is het geen schande om haar dat ook vriendelijk uit te leggen. Het moet voor beide partijen leefbaar blijven, probeer overeenkomsten te sluiten waar zowel jij als zij mee kunnen leven. Want met op mekaar te vitten zal de kloof tussen jullie alleen maar verbreden. Hierdoor komt je partner tussen twee vuren te staan. Laat hem niet kiezen tussen jou en zijn of haar moeder want je kan bedrogen achterblijven.