Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het breekpunt van een relatie

Het moment van verandering

 1. sonja
  Het zijn de relaties die ons als mens echt van het leven laten genieten. Doch is het niet altijd rozengeur en maneschijn en voel je dat iets niet meer hetzelfde als toen is. Dezelfde verliefdheid is er niet meer omdat jullie nu dagen aan een stuk ruzie zitten te maken. De meest banale zaken kunnen dan ook een vuurwerk doen ontstaan. Telkens maar opnieuw probeer je met handen en voeten aan je partner uit te leggen dat jullie systeem niet langer werkt en dat het nu maar eens uitgeklaard moet worden. Een paar dagen gaan voorbij zodat je terug kan vaststellen dat er eigenlijk weinig tot niets veranderd is. Hoewel jullie tegen mekaar zitten te praten begrijpt geen een wat de andere nu eigenlijk wil zeggen. De frustraties bouwen [​IMG]zich op totdat je het echt niet meer ziet zitten. Je nadert op dat moment het breekpunt binnen je relatie. Het punt van alles of niets. Gaan we door of scheiden hier onze wegen? Soms moeten we een beslissing nemen die in het begin niet zo prettig lijkt maar later gezien toch de beste was die we ooit hadden kunnen nemen. De handdoek in de ring gooien is niet altijd onverdienstelijk. Niet alle mensen passen bij mekaar en soms hebben we wat tijd nodig om dat in te zien. Hoe gaan we verder als we dit punt bereikt hebben?

  De moeilijke eerste periode:
  Als je iemand graag gezien hebt zal er zich eerst altijd een moeilijke periode stellen. Hierin denk je meestal terug op wat de relatie voor jou betekent heeft en waarom het is fout gelopen. Zowel de goede als kwade momenten spelen door je gedachten waardoor je nog minder tot een conclusie lijkt te komen. "Heb ik wel de juiste beslissing genomen?" zal redelijk veel door je gedachten dwalen. Hoe intenser de relatie ooit geweest is, hoe moeilijker deze periode je parten zal spelen. Maar niet getreurd want dit gaat over, hoewel het in het begin niet zo lijkt zal het vanaf dit punt altijd maar beter en beter met je beginnen te gaan.

  Het is niet voor niets dat je zo'n beslissing hebt moeten nemen. Als je alles geprobeerd hebt en het blijft maar falen heeft het gewoon geen zin om nog meer van je leven aan elkaar te verkwisten. Niemand heeft er voldoening van als jullie niet bij mekaar horen, als de verschillen te groot blijven om het alsnog te kunnen bijleggen. Denk erover na maar laat het je dagplanning niet bepalen. Jullie hebben samen een geschiedenis gehad maar deze is nu voorbij. Het is dus de bedoeling dat we vanaf nu aan een nieuwe toekomst gaan beginnen. Begin niet onmiddellijk aan een nieuwe relatie want we moeten ons eerst terug gaan opbouwen.

  De bouwperiode:
  Bouwen aan jezelf doe je bijna elke dag maar na een relatie is het nog eens te meer nodig om onze eigen ik opnieuw te gaan ontdekken. Wie zijn we en wat willen we in dit leven gaan doen? Wat hield ons tot nu toe tegen om meer van onszelf te vragen? Ontdek wie je bent en probeer nieuwe zaken uit waar je vroeger de kans niet toe kreeg. Het leven vraagt soms veel van een mens maar op bepaalde ogenblikken moeten we eens stilstaan en zeggen:" Wat wil ik nu eigenlijk met mijn kostbare leven gaan doen?" De vorige relatie heeft niet gewerkt maar wat was de oorzaak daarvan en hoe kan ik mij wapenen zodat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren.

  De bouwperiode kan als een wedergeboorte aanzien worden. Niets moet en alles mag zolang we maar onszelf niet verloochenen. Laat uw vooroordelen voor wat ze zijn en bekijk nu eens wat u echt aankunt. Zit niet alleen thuis te duppen omdat je relatie juist gedaan is maar durf te ontdekken wat je nog beleven kan. Mensen zijn tot de meest fantastische zaken in staat, waarom doen we daar soms dan zo weinig mee? Laat dit bij u niet het geval zijn zodat u de juiste persoonlijkheid kan ontwikkelen.

  Nieuwe ontmoetingen:
  Hoewel u er in het begin niet onmiddellijk aan zal denken zal u op een bepaald moment terug mensen willen ontmoeten. Het zit in onze natuur om niet alleen te blijven. Mensen functioneren het best in een liefdevolle relatie. Vroeg of laat zal u dus terug op pad gaan zodoende dat je de ideale man of vrouw mee naar huis kan nemen. Van mij mag je onmiddellijk beginnen zoeken als je echt weet wat je in dit leven wilt. Zoniet ben je er nog niet klaar voor. Als je keuze op een bepaald type vrouw of man valt moet je het ook niet voor minder gaan doen. Ons natuurlijk instinct geeft ons steeds aanwijzingen die we maar al te weinig durven volgen. Wie weet wat hij of zij wilt moet nemen wat hij of zij wilt. Indien je iemand gewoon neemt om in een relatie mee te zijn en verder geen affiniteit mee vertoont zal het binnen de kortste keren weer zoals vroeger zijn. Durf alleen te kiezen wat je echt wilt! Dit is niet egoïstisch, dit is enkel een fundering leggen waar verder op gebouwd kan worden. Veel succes!