Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het open huwelijk kan een scheiding voorkomen

Staat u er voor open?

 1. robby
  Het open huwelijk is nog steeds bij veel mensen een taboe. We denken van onszelf als moderne mensen te leven, maar houden vast aan waarden over trouw die honderden jaren geleden zijn bedacht. Een heel leven met dezelfde partner doorbrengen is heel romantisch, doch weten we allemaal dat het in de praktijk ondoenbaar is. We verwachten beloften van onze geliefde die we zelf niet kunnen vervullen. Doch blijven we hetzelfde ritueel jaren volhouden en geven we dit zelfs langs de opvoeding van onze kinderen mee. Verhalen over trouw, eerlijkheid en samenzijn blijven de ronde doen, terwijl meer dan de helft van de partners er een affaire op nahoudt. Natuurlijk denken we dat onze echtgenoot nooit de trouwbelofte zal breken. Na al die tijd hebben jullie toch geen geheimen meer voor elkaar? Althans, dat denkt het gros van de bevolking. De realiteit is wel even anders, nog nooit hebben zoveel getrouwde mannen en vrouwen hun heil op een ander gezocht. Hoewel we denken dat een open huwelijk helemaal niet bij ons van toepassing is, zijn de meesten er onbewust mee bezig. Al flirtend willen we wel eens iets anders. Bent u daarvoor een slecht mens? Helemaal niet, het is één van de basis behoeften waar de menselijke natuur naar verlangt.

  Het verhaal van elk huwelijk:
  De aanloop naar een huwelijk is als koppel de hemel op aarde. Het verliefdheidsgevoel is nog nooit zo groot geweest en we denken 'tot de dood ons scheidt' bij elkaar te blijven. Na de eerste maanden beginnen de eerste scheurtjes zich te vertonen. Veelal lost men dit op door aan kinderen te beginnen, wat eigenlijk de situatie op zich alleen maar verslechtert. Elke dag die verstrijkt lijkt een overwinning op zich. Niet dat er alleen slechte momenten zijn, maar de echte karakters van jullie persoonlijkheid beginnen zich meer en meer te manifesteren. Vragen dringen zich op waardoor je soms uren lang begint te piekeren. Denkend aan jouw eerdere beslissingen begin je te beseffen, dat het allemaal anders dan verwacht verlopen is.

  Daar zit je dan met al die vragen zonder oplossing over hoe jouw toekomst eruit zal zien. Het liefdevolle koppeltje wordt man en vrouw. Ze worden als koppel datgene wat ze al jaren aan hun ouders verweten hadden. De opgekropte frustraties uiten zich in gedrag en intimiteit. Of de ene ligt zich bij de andere neer waardoor er een soort baas van het koppel ontstaat, of jullie gaan uit elkaar. Wie zich gedwongen bij de situatie heeft neergelegd is gefrustreerd en zoekt na verloop van tijd naar iets anders.

  Miljoenen koppels maken dit dagelijks mee. Ze kweken sleur en gaan op zoek. Omdat hun zoektocht thuis op weinig appreciatie kan rekenen, zoeken ze een nieuwe liefde. Terwijl de liefde van het koppel door een open huwelijk behouden kon blijven, dreigt nu de gehele relatie op het spel te worden gezet. Waarom doen we er zo moeilijk over, om onze geliefde met iemand anders te delen, en waarom verwachten we van iemand anders iets dat we zelf niet kunnen volhouden?

  Overwin je angsten en leef echt gelukkig!
  De meeste koppels hebben bang om aan een open huwelijk te beginnen. Het is niet de seks met iemand anders dat het grootste probleem is, maar wel de nieuwe liefde die zich zou kunnen ontwikkelen. Het gevoel dat zo de mogelijkheid ontstaat dat ze morgen terug alleen zouden kunnen zijn, terwijl dit helemaal ongegrond is. Sterker nog, koppels die voor een open huwelijk opteren blijven veel langer bij elkaar dan koppels die de oude tradities blijven opvolgen. Het is de logica zelve, de 90% waar je uiterst tevreden over bent zit bij je thuis en de resterende 10% zoek je bij iemand anders.

  Het delen van je partner met andere partners is wellicht het meest verstandige dat je binnen een huwelijk kan doen. De sleur van het dagelijkse leven wordt doorbroken en de seksuele verlangens van beide partners worden volledig ingevuld. Wetende dat jij morgen met een collega of vriend het bed kan delen, doet een nieuwe wereld opengaan. Depressie en burnout komen minder frequent voor zodat mensen echt gelukkig kunnen samenleven.

  Een open huwelijk is trouwens meer dan seks met andere mensen. Het is de kans aan elkaar geven om nieuwe mensen te ontmoeten zodat onze geest ook is kan ademen. Voor hetzelfde geld kan je met een afspraakje gewoon een tas koffie gaan drinken. Een gezellige babbel kan soms al wonderen doen. Vasthouden aan oude gewoontes brengt alleen maar miserie met zich mee. Luister naar je gevoelens en exploreer de wereld ook na je huwelijk. De sociale wenselijkheid verlangt veel te veel uniformiteit bij getrouwde koppels terwijl het leven ontzettend veranderlijk is. Als je partner morgen met het idee van een open huwelijk afkomt hoef je hem of haar niet meteen te liquideren. Het is misschien een redmiddel dat een toekomstige scheiding kan voorkomen.

Recente Reviews

 1. (verwijderde gebruiker)
  5/5,
  Zelf leef ik al 13 jaar in een open (40 jarig) huwelijk, het gaat prima, mijn vriend overleed helaas vorig jaar en nu is het wat moeilijker. Ik surf wat af om gelijkgezinden te vinden, zou graag mensen (60+) spreken die eveneens in deze situatie leven...
 2. dietrich
  dietrich
  4/5,
  moedig onderwerp