Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het pad naar excellentie vinden

De perfectie evenaren

 1. sonja
  Het levensdoel van ons mensen ligt erin om ons op een blijvende manier te kunnen verbeteren. Hetzij fysisch, hetzij mentaal. Door altijd maar meer van onszelf te verwachten denken we de excellentie na te streven. De meeste mensen halen niet elke dag het meeste uit zichzelf, integendeel zelfs. Hoe minder en hoe sneller ze iets kunnen uitvoeren, hoe beter het voor hun zal zijn. Door zich overal door te wurmen denkende dat er op een dag wel een oplossing voorgeschoteld zal worden beleven we onze tijd hier op aarde. Te weinig mensen doen nog echt revolutionaire zaken of handelingen waarvan we kunnen zeggen dat het de moeite waard was. Dikwijls vinden we de laatste echte pioniers in muffige, oude boeken die al jaren[​IMG] liggen te verdorren. Waarom zijn er nog zo weinig mensen die echt durven te dromen? Waarom zijn er zoveel mensen die het altijd zo snel opgeven? Lijkt het dan zo onmogelijk om morgen als een beter mens te kunnen ontwaken? Of denken we dat we maar beter niet teveel hoop moeten koesteren en het slaafse pad van onze ouders moeten volgen. Zonder dat we er zelf iets aan doen zal er nooit iets kunnen veranderen. We hebben onze toekomst in eigen handen, waarom doen we er dan zo weinig mee? Wat als ik u zou vertellen dat het pad naar excellentie ook voor u mogelijk is? Door enkele simpele vragen te beantwoorden kan ook u aan een beter leven beginnen.

  Durven meer zijn in het leven:

  Een gelimiteerd geloof laat velen denken dat het gewoon niet mogelijk is om iets te bereiken. Ze denken dat grote uitvindingen en successen het resultaat van toeval zijn. Daar zitten ze dan, elke dag opnieuw, na het beëindigen van hun dagtaak in de zetel denkende waarom dit leven toch zo zwaar is. Waarom anderen zoveel geluk kunnen hebben en zij altijd moeten zwoegen om toch maar niets te kunnen bereiken. Het spreekt voor zich dat dit gedrag zelfs de sterkste geesten doet kelderen. Het is een armoede van de geest die geen enkele uitweg meer ziet om ooit iets meer te kunnen bereiken.

  Wie dit pad volgt zal door de aantrekkingskracht van het negatieve ook alles wat negatief is mogen verwelkomen. Omdat vele mensen dit negatieve pad in hun leven ambiëren is er ook zoveel miserie in de wereld. Waarom zouden negatieve geesten ook maar iets doen om zichzelf of de wereld te verbeteren? Gelimiteerd denken is de val waarin menig aantal verzeild is geraakt. In een staat van armoedig denken zal je ook geen belangrijke zaken kunnen verwezenlijken, laat staan enige vorm van succes te bereiken. Het leven is een godsgeschenk dat maar te weinig mensen echt beleven. Durf dromen vooropstellen en ga voor iets waarvan jij echt denkt dat het een verschil kan maken. Modelleer succesvolle mensen zodat ook jij op dezelfde manier kan groeien. Denk nooit dat jij niet bijzonder bent want dat ben je wel, je bent hier voor een reden en het is aan jou om deze reden te ontdekken en te beleven.

  Egoïsme is voor niemand een deugd:

  Egoïsme heeft nog nooit iemand op deze wereld verdergeholpen. Doch doet de mensheid er massaal aan mee. Eerst zien dat het voor onszelf goed is voor we een ander iets gunnen. Hoe dom kunnen we zijn? Door niets voor een ander te willen doen creëren we een plaats waar niemand echt op leven wil. Zo weinig mensen zien in dat we alleen door mekaar te steunen ooit ergens zullen kunnen geraken. Mijn grootste respect gaat dan ook uit naar die mensen die hun niet van hun stuk laten brengen en anderen blijven verderhelpen. Die mensen hebben het echte pad naar excellentie gevonden. Er zijn voor mekaar is dan ook het belangrijkste wat we ooit kunnen leren.

  Waarom kunnen we zo makkelijk ons hoofd draaien als een kind honger heeft, een zieke hulp vraagt of een arme man zit te bedelen? Denkend dat we ons de miserie van de wereld niet kunnen aantrekken begint dan ook meer regel dan uitzondering te worden. Waarom zijn alleen onze problemen zo belangrijk als we in nood ook om hulp durven vragen? Probeer te geven wat u kan sparen, te doen wat u kunt en er te zijn voor diegene die het nodig hebben. Hoe durven wij als rechter op te treden en iemand te beoordelen naargelang wat hij of zij wel of niet nodig heeft? Wees bescheiden en oordeel niet zelf zodat men ook u over een rechtvaardig oordeel laat beschikken.

  Geld is niet altijd de oplossing:

  Geld is niet het wondermiddel dat al uw zorgen zal laten verdwijnen. Het is nog altijd u dat er over zal beschikken wat betekent dat alleen u voor uw daden zal instaan. Denk niet dat u met geld morgen de wereld zal veranderen als u vandaag de dag niets voor uw medemens over hebt. De handelingen die u vandaag uitvoert, hoe klein ze ook moge zijn zullen van werkelijk belang zijn. Geld en het kapitalisme dat het met zich meebrengt hebben er voor gezorgd dat er zo'n grote verdeeldheid tussen de mensen is. Waar de ene nooit zijn geld zal op krijgen zal een andere zelfs zijn dagelijkse voeding er niet mee kunnen betalen. We kunnen dus moeilijk zeggen dat kapitalisme de redder van de mensheid is.

  Iedereen verdient om een goed leven te leiden maar laat geld uw ogen niet verblinden. Het hebben van geld is geen garantie dat u zelf als een excellent mens kan beschouwd worden. Waarom we de rijken ook altijd zo als ultieme voorbeeld zien blijft voor mij tot op de dag van vandaag nog steeds een raadsel. Iemand die meer dan genoeg heeft en er niets mee doet is dan volgens mij ook geen voorbeeld dat ik wil nastreven. Waarom willen we nog meer als we alles al hebben? Streef dan ook geen geld na om uzelf te plezieren want u zal van een kale reis terugkomen. Probeer daarentegen voor anderen en uzelf een betere wereld te creëren zodat we allen van het geluk kunnen proeven.

  Wanneer kunnen we onszelf dan wel als excellent beschouwen?

  Vanaf de dag dat we onszelf of onze belangen niet meer op de eerste plaats zetten mag u zichzelf als een excellent mens beschouwen. Als u zelf in de spiegel durft te kijken zonder dat u vreest ervoor afgerekend te worden. Dat u de kennis verworven heeft dat niet alleen u het belangrijkste op deze planeet bent. Probeer in de mate van het mogelijke uw naasten als uzelf te beschouwen. Beoordeel ze niet op hun voorkomen of beperkte intelligentie maar probeer ze in zoveel mogelijk zaken te helpen.

  Als we allen vandaag onze medemens gaan aanbidden zullen we zonder twijfel een betere wereld voor onszelf en onze kinderen kunnen creëren. Probeer de anderen niet altijd blindelings te volgen omdat het zo hoort. Durf zelf voor verandering te gaan zodat we het beste in onszelf naar boven kunnen halen. Alleen zo hebben we het recht om een betere morgen te vragen.