Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het probleem van altijd meer te willen!

Wanneer is het voor jou genoeg?

 1. sonja
  Overwinningen en falen maken allebei deel uit van ieders leven. Als men veel faalt wordt men soms depressief terwijl meerdere overwinningen ons euforisch doen voelen. Wie keer op keer wint verwacht uiteindelijk ook niets anders meer. Wat men dan ook nog in het leven wilt bereiken, men is er al zeker van dat men uiteindelijk zijn of haar verlangens zal kunnen inlossen. Dit brengt als we niet oppassen hebzucht met zich mee zodat we na verloop van tijd met niets meer tevreden zullen zijn. Meer en meer willen zal dan ook tot het einde van ons dagen door ons hoofd spoken. Het spreekt dan ook voor zich dat we in deze omstandigheden ons nooit gelukkig zullen voelen. We hebben namelijk nooit wat we echt willen en kunnen alleen onze dromen aanspreken om een glimp van onze verlangens te kunnen zien. Met deze levensstandaard zal u nooit ten volle van het leven kunnen genieten. Minder hebben dan[​IMG] waar u altijd al van gedroomd hebt is nefast voor uw dagelijkse handelen. Wat zoeken we toch altijd in wat we nog niet hebben? Waarom is het zo moeilijk om dankbaar te zijn voor wat we reeds ontvangen hebben? Doelen vooropstellen houdt onze geest gezond doch moeten we op tijd en stond kunnen genieten van wat we al bereikt hebben.

  Meer en meer willen brengt hebzucht met zich mee:
  Het willen van iets, het streven naar meer geeft de kans om onze persoonlijke ontwikkeling te laten groeien. Zover dit geen obsessie wordt is er niets aan de hand. Het is hierdoor trouwens dat ons leven ooit genoeg voldoening zal kunnen geven. Maar gaandeweg zouden we ons ook al gelukkig moeten kunnen voelen. Alleen denkend dat het nu zo slecht gaat en dat het ooit wel is zal beteren brengt namelijk niet het ideaal leven met zich mee. We moeten op zoek gaan wat ons vandaag gelukkig kan maken, wat ons motiveert om te blijven streven maar tegelijkertijd ons nu al goed kan doen voelen.

  U zal misschien denken dat er maar weinig is waar u vandaag de dag over gelukkig kan zijn. Doch zou het bij uw zoektocht naar meer moeten horen om dankbaar te zijn voor wat we tot nu toe al bereikt hebben. Wat gebeurt er anders als het morgen met ons gedaan is. Het streven naar meer stelt dromen voor maar als we ze nooit hebben kunnen beleven zullen we op het eindpunt ook niet voldaan zijn. Zoek elke dag naar iets wat u vandaag gelukkig maakt. Uw vrouw, kinderen, job of zelfs uw auto kan dit gevoel geven. Alleen jij weet wat belangrijk voor je is, erken dit op een dagelijkse basis zodat uw leven vanaf nu al meer betekenis zal hebben. Laat u niet leiden door hebzucht want alles zal geen één mens ooit kunnen bezitten. Zelfs in uw dromen zal u rekening met anderen moeten houden. Dat is een deel van mens te willen zijn.

  De honger naar meer kan gevaarlijk zijn:
  Nooit tevreden zijn met wat je hebt en daarom soms onrealistische doelen vooropstellen houdt ook een zeker gevaar in. Ons lichaam en onze mentale ontwikkeling kunnen namelijk niet jaren blijven teren op vroeger geluk. Het kan periodes van zwakte en depressie aan en zelfs enkele jaren van diep ongelukkig zijn doch moet het eens veranderen. Anders kweken we woede en teleurstelling op waardoor we meer vatbaar voor ziekten en persoonlijkheidsstoornissen worden. Kankers en andere aandoeningen voeden zich namelijk met onze negatieve gedachten tot ze sterk genoeg zijn om een aanval te lanceren. Het menselijk lichaam is een wonderbaarlijk iets en kan zeker tegen een stootje, maar een leven van ongelukkig zijn hoort daar veelal niet bij. Hou uw innerlijke geest gezond door op een dagelijkse basis uw dankbaarheid te willen tonen.

  Stap per stap naar een excellent leven:
  Het idee van een gelukkig en excellent leven is niet alleen een verzinsel van de filmmaatschappijen en uitgeverijen. Het is zowel voor u en ik mogelijk zolang we het levenspad van ons leven naar behoren kunnen inschatten. Door te beginnen met kleine doelen na te streven zal uw huidig bestaan een positieve boost krijgen. Hierdoor gaat u op redelijke termijnen verlangens kunnen inlossen. Dit houdt ons gemotiveerd en houdt onze geest zuiver zodat de toekomst nog veel voor ons kan betekenen. Doch kunnen we op die manier al dankbaarheid tonen voor wat we al hebben zodat dit op zich een fundering legt waar ons toekomstig geluk op gebouwd kan worden.

  Denk niet dat rijk worden of machtig zijn u meer geluk zal geven als u nu al niet gelukkig kan zijn met wat u hebt. Begin zoals met alles met de basis en probeer stap voor stap uw dromen in te vullen. Weet dat u vandaag de dag al uw grootste droom vervuld hebt wat namelijk het leven zelf is. Vraag u elke morgen af wat deze dag voor u zal betekenen en beleef hem steeds alsof het de laatste was. Onze tijd hier op aarde is zeer kostbaar dus is het van het grootste belang dat we hem niet verdoen. Durf te groeien maar durf ook is stil te staan om rondom u alles te aanschouwen. Alleen zo bent u nu en op de dag van uw overlijden voldaan.