Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe beginnen met een datingsite?

Advertorial

 1. Moniekdating
  Als je single bent en toe bent aan een relatie, dan zijn er verschillende manieren om een leuke partner te ontmoeten. De stap om via een datingsite te beginnen en op zoek te gaan naar een leuke vrouw of man is een van de mogelijkheden. Als je nog nooit eerder van een datingsite gebruik hebt gemaakt, dan weet je misschien niet helemaal hoe het werkt en wat je allemaal moet doen om in contact te komen met anderen. Het is heel simpel om je in te schrijven voor een datingsite. Dat kan direct en is vrijwel altijd gratis. Pas als je van alle opties gebruik wilt maken die de site te bieden heeft, dan wordt aangeraden om een betaald membership aan te gaan.

  Inschrijven en profiel aanmaken
  Beginnen met een datingsite start met de inschrijving. Je kunt je op een algemene site inschrijven of een specifieke site zoeken die zich op een doelgroep richt, zoals een seniorensite of een site voor hoger opgeleiden. Vul in of je een man of een vrouw bent en of je op zoek bent naar een man of een vrouw. Dat kun je meestal op de homepage al gelijk invullen, waarna je na de aanmelding de gelegenheid krijgt om je profiel op te stellen.

  De werkwijze kan bij online datingsites wat verschillen, maar in elk geval wordt altijd aangeraden om een zo volledig mogelijk profiel van jezelf in te vullen. Op die manier is het voor de singles die ingeschreven staan gemakkelijker om een indruk van jou als persoon te krijgen. Een profielfoto mag dan ook zeker niet ontbreken. Als jij via de datingsite op zoek gaat naar andere singles vind je het ook prettig om te kunnen zien hoe iemand eruit ziet. Een profielfoto zegt natuurlijk niet direct alles, maar geeft wel een eerste indruk.

  Test invullen voor de ideale match
  Er zijn datingsites waar gevraagd worden om een soort test in te vullen. Dat kan een persoonlijkheidstest of bijvoorbeeld een matchtest worden genoemd. Dat zijn geen diepgravende psychologische onderzoeken, maar de tests geven wel een beeld van je persoonlijkheid. Op basis van de matchtest kan er namelijk een geschikte partner voor je worden gezocht. De datingsite kan dan partnervoorstellen doen die op grond van de uitkomst van de test die ook zij hebben ingevuld een ideale match zouden kunnen vormen.

  Uiteraard ben je niet verplicht om op een partnervoorstel in te gaan en kun je andere profielen op de datingsite bekijken om te zien of er een aantrekkelijk profiel te vinden is. Bij een gratis membership ben je echter wel beperkt in je mogelijkheden om contact te leggen en te onderhouden met singles. Nadat je alle opties van een gratis membership hebt benut, kun je altijd besluiten om over te stappen naar een volledig lidmaatschap.

  Full member worden bij datingsite
  Het staat je als gratis lid vrij om wel of niet een full membership aan te gaan bij een datingsite. Het wordt vaak wel aangeraden als je er serieus werk van wilt maken een leuke partner te vinden. Het lidmaatschap kan overigens ook weer per datingsite verschillen en vaak worden er meerdere opties geboden. Bijvoorbeeld de keuze om voor een maand een lidmaatschap aan te gaan. Dit abonnement is populair, omdat je zo eerst een korte periode kunt uitproberen of online daten via de site wel wat voor je is.

  Als de maand bijna voorbij is en je hebt leuke contacten gelegd of je bent van plan om nog meer contacten te leggen, dan kun je voor een langere periode een abonnement nemen bij de datingsite. Bijvoorbeeld voor een periode van drie maanden, zes maanden of zelfs een heel jaar. Mocht je dan binnen een jaar een partner hebben gevonden, dan neem je de kosten voor de rest van het jaar op de koop toe. Dat is het vinden van een nieuwe partner wel waard.

  Overigens is het wel voordeliger om voor een langere periode full member te worden. Bekijk de mogelijkheden maar eens op de datingsite waar je wilt beginnen of schrijf je alvast in bij meerdere sites zonder kosten om te ontdekken waar je uiteindelijk serieus als full member op zoek gaat naar een leuke partner.

  Meer weten over datingsites, matchingsystemen en tips over online dating? Kijk eens op www.dating-site.nl !