Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe beleef jij je middagpauze?

Maak er iets ontspannend van

 1. sonja
  De werkende mens krijgt wettelijk gezien een middagpauze. Een beperkte tijd waarin je even kan ontspannen en rustig je middagmaal kan eten. Het overgrote deel beleeft zijn of haar middagpauze net zoals men dit bijna altijd gedaan heeft. Binnen in een refter of afzonderlijke ruimte probeert men zoveel mogelijk van de gegeven tijd te genieten. Doch blijft het uur waarop we opnieuw moeten starten altijd in ons achterhoofd spelen. Is het al bijna weer zover? Ja, een middagpauze is voor we het goed en wel beseffen dan ook gedaan. Daarom zouden we ze ook ten volle moeten benutten om onze gedachten van de werkstress te kunnen vrijwaren. Door ons niet[​IMG] altijd aan die oude, vastroestende manier van vroeger vast te klampen kunnen we ook het meeste uit onze middagpauze gaan halen. Het zou iets moeten zijn waar je naar uitkijkt, een moment van de dag waarbij je weet dat je even al je zorgen zal kunnen vergeten. Of je dit in groep of beter alleen doet maakt niet echt uit. Het belangrijkste is dat we ons genoeg kunnen ontspannen zodat onze batterijen volledig opgeladen zijn. Daarom som ik graag voor u vandaag enkele leuke alternatieven op zodat ook u een leuke middagpauze kan beleven.
  Een wandeling maken:

  Even buiten gaan wandelen kan niet alleen wonderen voor uw fysiek doen, je zal er tevens mentaal ook beter van kunnen worden. Door frisse lucht op te snuiven en van het zonlicht te profiteren kan je gemakkelijk alles eens op een rijtje zetten. Het is vaak door deze kleine inspanningen dat we soms de beste ideeën kunnen krijgen. We zijn even weg uit de werksfeer zodat we ook alles wat daarmee te maken heeft kunnen loslaten. Voor sommige mensen zal een park of groenplaats de nodige stimulans kunnen geven terwijl bij anderen eerder het stadsgedeelte aantrek zal hebben. Wat het ook moge zijn, probeer het is, ga 's middags eens op verkenning in de nabije streek van je werk. Laat je gedachten vrij en probeer zeker niet aan het werk te denken.

  Een boek lezen:

  Lezen is leuk en het is de beste manier om onze intelligentie te verhogen. Veel mensen denken dat je veel tijd nodig hebt om goed te kunnen lezen maar eigenlijk is dat helemaal niet het geval. Door elke dag een halfuurtje in je favoriete roman of hobby boek te bladeren ben je binnen de kortste keren al een heel pak slimmer. Ook zal lezen uw lichaam niet overbelasten, alle spieren en organen worden gewoon op overlevingsmode gezet zodat u of je nu iets leert of niet uw lichaam toch al heeft laten ontspannen. Neem dus terug een abonnement op de bieb zodat je met de regelmaat van de klok aan nieuwe boeken kan beginnen.

  De gym of gaan zwemmen:

  Waarom niet optimaal gebruik van ons middaguurtje gaan maken? Neem een abonnement op de gym of het plaatselijke zwembad zodat je tijdens de middagpauze aan je fysieke conditie kan werken. In plaats van alleen veel calorieën op te nemen is het misschien geen slecht gedacht om er ook wat te gaan verbranden. Wil je wat kilootjes kwijt of heb je gewoon nood om je even af te reageren, dan is het zwembad of de gym vast iets voor jou. Met een goede tijdregeling is dit zeker mogelijk en je zal er ook meer productiever van gaan worden. Een gezonde geest in een gezond lichaam blijft hier dan ook weer de boodschap!

  Ga eens op restaurant:

  Door met je collega's tijdens de middagpauze eens te gaan eten kan de collegialiteit onder jullie dan ook meer gaan toenemen. Buiten het feit dat een restaurant bezoek voor het merendeel als positief ervaren wordt zal het uw gedachten eens van het werk kunnen houden. Ga ook onmiddellijk goed uit eten, voor een lasagne of spaghetti moet je de werkplaats niet verlaten, dat kan jij ook eventjes in de microgolf opwarmen. Zoek naar de meer betere brasseries en restaurants zodat je ook eens wat anders op je bord te zien krijgt. Elke streek heeft wel zijn eigen streekgebonden producten, ga ernaar opzoek zodat je ook kan ervaren waarom ze zo populair geworden zijn.

  Een opleiding volgen:

  Tegenwoordig kan je over alles en nog wat een opleiding volgen. Wat je interessegebied ook is, er is zeker een gepaste opleiding voor te vinden. Misschien zal je studeren niet echt als een pauze gaan beleven doch kan die beperkte tijd die je er elke dag aan besteedt voor een groot verschil in je leven gaan zorgen. Zolang we maar niet aan het werk hoeven te denken zal dit ook meer als ontspannend over kunnen komen. Maar je moet er de nodige moed voor kunnen opbrengen want niet iedereen kan het volhouden om elke dag opnieuw weer met die cursus aan de slag te gaan. Zoek daarom iets waar je binnen 10 jaar nog geïnteresseerd in kan zijn, dit geeft je meer kans om ook daadwerkelijk voor de cursus te gaan slagen.