Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe een drankprobleem verhelpen?

Voor mensen die een drankprobleem hebben

 1. bieke
  Veel mensen kampen met een drankprobleem maar hebben geen besef welke ellende dit met zich meebrengt. Vele huwelijken en andere relaties zijn er dan ook al door gesneuveld. De werking van alcohol kan een persoon doen veranderen in iets waar niemand nog empathie voor kan vertonen. Denk je een drankprobleem te hebben, geen nood, er zijn oplossingen. Eentje daarvan is sinds jaar en dag de AA(Anonieme alcoholisten) waar je met al uw vragen terecht kunt. De enige vereiste tot lidmaatschap is het verlangen koesteren om te stoppen met drinken.

  Wat is de AA?
  Dit is een gemeenschap dat bestaat uit zowel mannen als vrouwen met als doel anderen van alcohol te verhelpen. De werkwijze van een AA is zoals groepstherapie, een alcoholist deelt zijn ervaringen uit met andere alcoholisten en omgekeerd. Door die uitwisselingen kunnen ze gevaarlijke momenten herkennen en in geval van nood helpen of geholpen worden.

  ONTSTAAN:
  10-06-1938
  Bill W. en Dr. Bob S.waren twee Amerikaanse alcoholisten. Zij stonden individueel machteloos ten opzichte van alcohol maar kwamen tot inzicht dat alcoholisten elkaar kunnen helpen dmv groepstherapie en kwamen samen tot een idee om een herstelprogramma te ontwikkelen dat later "de 12 stappen tot herstel" werd genoemd.

  Waar?
  Het hoofdkwartier bevindt zich in New York. Ook heeft de AA buiten de lokale werkgroepen, speciale teams voor ziekenhuizen en gevangenissen. In Nederland werd de eerste groep opgericht in 1948 te Amsterdam op vraag van de directeur van het Medische Consultatiebureau voor alcoholisme. De groepen en aantal leden stijgen jaarlijks. Dit komt vooral omdat de AA een maandblad heeft in Amsterdam nl. "De Boei". In Belgie werd "Bureau National" opgericht dat de eerste werkgroep in 1953 te Brussel werd. Brussel heeft een 2 maandelijks blad: nl."Box 38?. Het Algemeen Dienstbureau Vlaamse AA-groepen is gevestigd te Antwerpen en heeft een 2maandelijks blad dat "5 voor 12? heet.

  Enkele links over omgaan met een drankprobleem:
  http://www.aavlaanderen.org/
  http://www.aa-nederland.nl