Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe een mooi pensioen opbouwen?

Een appeltje voor de dorst

 1. sonja
  Werken doen we al meer dan genoeg, het zou dan ook spijtig zijn dat we aan ons welverdiend pensioen moeten beginnen zonder een appeltje voor de dorst. Hoe het er nu aan toe gaat zullen we alleszins langer moeten werken en zal het bedrag van het pensioen in de toekomst niet al te hoog zijn. Een reden temeer om er zelf voor te zorgen dat we iets achter de hand hebben. Tegen dan kan er misschien nog veel veranderen maar wie slim is die begint er vroeg genoeg aan. Er zijn oplossingen genoeg om u als gewone werkmens van een mooi pensioen te kunnen laten genieten. Het zal niet veel moeite vergen en gans uw leven zal er niet ondersteboven van komen te staan maar je moet er wel een keer aan beginnen. Denken dat er zich ooit[​IMG] wel eens een oplossing zal voordoen is waarschijnlijk het domste dat we kunnen doen. Buiten de conventionele wegen zoals pensioensparen en sparen door de werkgever zijn er nog heel wat andere creatieve manieren om wat te kunnen opbouwen. Je hoeft helemaal geen Bill Gates of Warren Buffet te zijn om jezelf in een mooie toekomst te kunnen voorzien. Oud worden op zich is al een hele aanpassing in ons leven maar arm oud worden, da's pas een triestige manier om je avontuur hier op aarde te kunnen afsluiten.

  Pensioensparen en sparen door de werkgever:

  De conventionele spaarsystemen zoals pensioensparen en sparen door de werkgever in een groepsverzekering zijn zeker aan te raden. Je geld wordt voor langere tijd weggezet en er zijn tal van voordelen die op jou betrekking hebben. Zo kan je bij het gewone pensioensparen ongeveer een derde van je belastingen terugtrekken en wordt er elk jaar een mooie intrest aan het reeds gespaarde bedrag toegevoegd. Ieder jaar krijg je normaliter een brief in de bus waarop men u informeert over de stand van zaken zodat je kan zien hoeveel je tot nu toe al bij mekaar hebt gespaard. Het spreekt voor zich hoe jonger je hiermee begint hoe meer je bijeen zal gespaard krijgen.

  Steek je geld ook liever in een fonds waar wat groeipotentieel in zit. Ok je hebt de kans dat er jaren zullen zijn waar het wat minder gaat maar over een langere periode kom je er vaak veel beter uit. Een vaste intrestvoet is vast maar daarmee is ook alles gezegd terwijl banken dan soms met jouw geld veel meer aan het verdienen zijn. Beter dat dit geld binnen handbereik blijft! Jij zal het beter kunnen gebruiken dan zij.

  Zelf zoeken naar extra inkomsten:

  De kunst bestaat erin om een passief inkomen te gaan verwerven. Met passief inkomen bedoelen we dat we een geldmachine gaan creëren waarbij we in het begin wel inventief zullen moeten zijn maar achteraf er wel automatisch elke maand aan gaan verdienen. Veel zelfstandigen en bedrijfsleiders behouden hun firma en/of aandelen als reserve voor hun oude dag. Een leuke manier om tegen dan wat extra cash te kunnen genereren maar er zijn talloze manieren om zelf een extra inkomen te verwerven.

  In deze digitale wereld waar we op afstevenen wordt het trouwens meer makkelijk om iets te gaan ontwerpen omdat de kosten hiervoor zo belangeloos klein zijn. Een eigen community, blog of andere website waar je bv. je memoires of iets anders op verkoopt zijn maar enkele voorbeelden die je op weg kunnen helpen. Denk is na over wat jij voor de wereld kan betekenen en u houdt niet voor mogelijk wat dit met uw inkomen kan doen.

  Beleggen in aandelen:

  Hoewel men u soms anders durft wijs te maken is beleggen in aandelen nog altijd één van de meest winstgevende bezigheden die tot een fortuin kunnen leiden. Maar we moeten geduld hebben en daar durft het schoentje wel is te wringen. Hoewel het kan is het geen manier om snel rijk te worden. Het is door jaren aan een stuk stelselmatig te investeren in bedrijven waarvan u denkt dat ze een goede prijs hebben dat het verschil zal maken. Ze durven de aandelenbeurs wel is afdoen als een helse poel van verderf maar eigenlijk kan de slimme belegger op elk gewenst moment er zijn profijt uit halen.

  Door op vaste tijdstippen bv. kleine bedragen in aandelenfondsen te investeren koopt u zowel bedrijven goedkoop als wat meer duur waardoor u zonder twijfel over een hele tijdspanne een mooi bedrag bij mekaar zal gespaard hebben. Gewoon al een indexfonds volgen levert u ongeveer 10% per 10 jaar op, welke bank garandeert u dat percentage? Spaar een deel gewoon op een spaarboekje en de rest wat meer risicovol en op uw oude dag zal geld alleszins uw probleem niet zijn. Wees slim en volg uw eigen instincten om een mooie toekomst voor u en uw familie te garanderen zodat geld niet het belangrijkste in jullie leven hoeft te zijn.